ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

вiд 27.12.2010 Вих. N 22/1-1380-ЕП

 

Директорам департаментiв, начальникам управлiнь, самостiйних вiддiлiв, начальникам регiональних митниць, митниць, спецiалiзованих митних установ i органiзацiй


     В порядку iнформування про змiни в митному законодавствi Європейського Союзу, повiдомляємо, що 31 грудня 2010 року завершується перехiдний перiод застосування правил надання попередньої iнформацiї щодо безпеки товарiв, встановлений Директивою ЄС N 273/2009. Починаючи з 1 сiчня 2011 року вступають в дiю змiни до митного Кодексу ЄС щодо надання iнформацiї про безпеку.

     Для товарiв, якi ввозитимуться на територiю ЄС, ввiзнi/вивiзнi зведенi декларацiї (entry/exit summary declarations) мають бути направленi в електронному виглядi до нацiональних комп'ютеризованих митних систем країн-членiв ЄС у термiни, що становлять принаймнi вiд 1 до 4 годин до прибуття вантажу у пункт пропуску або митницю оформлення в залежностi вiд видiв транспорту.

     У випадку, якщо данi щодо безпеки товарiв вноситимуться до вантажних митних декларацiй, подання окремої зведеної декларацiї не є обов'язковим.

     Нацiональною митною системою країни ЄС присвоюється спецiальний довiдковий номер до зведеної декларацiї (MRN), який має бути повiдомлений декларантом перевiзнику (водiю), i декларантовi, що здiйснюватиме оформлення ВМД у митницi призначення на територiї держави ЄС.

     У додатку до цього листа надсилаємо керiвний документ Генерального Директорату з оподаткування та митного союзу Європейської Комiсiї про порядок застосування нових положень надання попереднiх даних про вантаж та дiй економiчних операторiв i перевiзникiв у випадках перемiщення товарiв рiзними (в т.ч. комбiнованими) видами транспорту (Guidelines on entry and summary declarations in context of Regulation (EC) No 648/2005) англiйською мовою.

     На сьогоднiшнiй день ведеться робота щодо здiйснення перекладу зазначеного документу українською мовою.

     Водночас, з метою своєчасного iнформування економiчних операторiв України, що надають послуги з декларування, експедирування i перевезення вантажiв, текст робочого документу (англ. мовою) розмiщено на офiцiйнiй веб-сторiнцi Держмитслужби www.customs.gov.ua.

     Додатки:
     - робочий документ ЄК TAXUD/2010/0051 вiд 29.10.10, на 21 арк.,
     - iнформацiя щодо ймовiрних дiй суб'єктiв, на 36 арк.

Начальник Управлiння мiжнародного спiвробiтництва О.Ю.Семененко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.