ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

21.02.11 N 11/11-10.19/2840-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць, митниць


Щодо замiни водiя i тягача при автоперевезеннях

     У зв'язку зi зверненням Асоцiацiї мiжнародних автомобiльних перевiзникiв України щодо процедури замiни вповноваженої перевiзником особи, вiдповiдальної за доставку товарiв у митницю призначення (далi - водiя), та механiчного транспортного засобу (далi - автотягач) пiд час перевезення товарiв пiд митним контролем територiєю України автомобiльним транспортом, роз'яснюємо.

     Якщо в ходi виконання перевезення товарiв автомобiльним транспортом у перевiзника виникає потреба замiни автотягача або водiя, перевiзник звертається з мотивованою письмовою заявою до найближчої митницi (митного поста) або, з використанням будь-якого зв'язку, до митницi призначення.

     У заявi слiд обов'язково зазначити причини i пiдстави для прийняття рiшення про замiну автотягача (економiчна доцiльнiсть; технiчний стан; екологiчнi вимоги тощо) або водiя (дотримання вимог ЄУТР; вiзовi питання; стан здоров'я тощо).

     Митний орган приймає таку заяву з обов'язковою її реєстрацiєю. Рiшення за заявою приймається в оперативному режимi (не пiзнiше однiєї години пiсля її реєстрацiї) уповноваженою посадовою особою митницi або начальником митного поста (особою, що його замiщує) шляхом проставляння на заявi вiдповiдної резолюцiї.

     При замiнi водiя, вiдповiдального за доставку товарiв у митницю призначення, новий водiй, що приймає до перевезення товари, зазначенi у вiдповiдному документi контролю за перемiщенням товарiв (далi - ДКПТ), також повинен надати письмове зобов'язання щодо доставки цих товарiв у митницю призначення у визначений строк.

     Iнформацiя про факт звернення перевiзника (реєстрацiйнiй номер заяви), замiну водiя (прiзвище, iм'я, по-батьковi, серiя та номер паспорту) та/або автотягача (державний реєстрацiйний номер), не пiзнiше однiєї години пiсля прийняття рiшення, вноситься до окремих iнформацiйних полiв ДКПТ в ЄАIС Держмитслужби. Заява, доданi до неї документи, копiї ДКПТ i товаросупровiдних документiв з унесеними до них змiнами повиннi зберiгатися у справах митницi протягом установленого перiоду.

     Вiдомостi про замiну автотягача та/або водiя мають бути внесенi до товаросупровiдних документiв i ДКПТ та засвiдченi вiдбитком особистої номерної печатки посадової особи митницi.

     Прошу довести це роз'яснення до особового складу пiдпорядкованих вам митниць.

Заступник Голови Служби В.В.Бондар
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.