Документ скасований: Постанова КМУ № 302 від 18.04.2012

КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 21 березня 2011 р. N 544


Про виконання резолюцiй Ради Безпеки ООН щодо Великої Соцiалiстичної Народної Лiвiйської Арабської Джамагирiї

     Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     1. Мiнiстерству оборони, Мiнiстерству фiнансiв, Мiнiстерству економiчного розвитку i торгiвлi, Мiнiстерству закордонних справ, Мiнiстерству iнфраструктури, Мiнiстерству внутрiшнiх справ, Мiнiстерству надзвичайних ситуацiй, Мiнiстерству юстицiї, Адмiнiстрацiї Державної прикордонної служби, Державнiй митнiй службi, Державнiй авiацiйнiй службi, Державнiй службi фiнансового монiторингу, Державнiй службi експортного контролю, Державнiй компанiї з експорту та iмпорту продукцiї i послуг вiйськового та спецiального призначення "Укрспецекспорт", Радi мiнiстрiв Автономної Республiки Крим, iншим органам виконавчої влади за участю Служби безпеки, Служби зовнiшньої розвiдки та Нацiонального банку забезпечити вiдповiдно до компетенцiї виконання положень резолюцiй Ради Безпеки ООН щодо Великої Соцiалiстичної Народної Лiвiйської Арабської Джамагирiї вiд 26 лютого 2011 р. N 1970 i вiд 17 березня 2011 р. N 1973, а пiдприємствам, установам та органiзацiям, iншим юридичним та фiзичним особам у своїй дiяльностi дотримуватися вимог зазначених резолюцiй, зокрема стосовно заборони:

     1) прямих чи непрямих поставок, продажу або передачi до Великої Соцiалiстичної Народної Лiвiйської Арабської Джамагирiї усiх видiв озброєння та пов'язаних з ними матерiальних засобiв усiх типiв, включаючи зброю та боєприпаси, вiйськовi машини та технiку, напiввiйськове спорядження та запаснi частини для них, а також технiчної допомоги, навчання, фiнансової та iншої допомоги, пов'язаної з провадженням вiйськової дiяльностi або наданням, технiчним обслуговуванням чи використанням озброєння та пов'язаних з ним матерiальних засобiв, у тому числi надання озброєного найманого персоналу.

     Дiя цього пiдпункту не поширюється на:

     поставки несмертоносного вiйськового майна, призначеного виключно для використання у гуманiтарних цiлях чи забезпечення захисту, та технiчну допомогу або технiчне навчання, що попередньо санкцiонованi Комiтетом Ради Безпеки ООН, заснованим вiдповiдно до пункту 24 резолюцiї Ради Безпеки ООН щодо Великої Соцiалiстичної Народної Лiвiйської Арабської Джамагирiї вiд 26 лютого 2011 р. N 1970 (далi - Комiтет);

     захисне спорядження, у тому числi бронежилети та каски, що тимчасово ввозяться до Великої Соцiалiстичної Народної Лiвiйської Арабської Джамагирiї виключно для особистого використання персоналом ООН, представниками засобiв масової iнформацiї, працiвниками гуманiтарних органiзацiй та органiзацiй, що вирiшують питання розвитку, та пов'язаним з ними персоналом;

     продаж або поставки iншого озброєння та пов'язаних з ним матерiальних засобiв i надання допомоги або персоналу, що попередньо санкцiонованi Комiтетом;

     2) придбання (у тому числi перевезення з використанням морських чи повiтряних суден пiд прапором України) фiзичними та юридичними особами, що перебувають пiд юрисдикцiєю України, у Великої Соцiалiстичної Народної Лiвiйської Арабської Джамагирiї будь-якого виду озброєння та пов'язаних з ним матерiальних засобiв незалежно вiд країни їх походження.

     2. Державнiй митнiй службi, Адмiнiстрацiї Державної прикордонної служби, Мiнiстерству оборони та Службi безпеки вiдповiдно до компетенцiї:

     1) проводити у разi наявностi iнформацiї про предмети, поставка, продаж, передача та експорт яких забороненi згiдно з пунктом 1 цiєї постанови, вiдповiдно до законодавства України, мiжнародного права та резолюцiї Ради Безпеки ООН щодо Великої Соцiалiстичної Народної Лiвiйської Арабської Джамагирiї вiд 17 березня 2011 р. N 1973 (далi - резолюцiя вiд 17 березня 2011 р. N 1973) огляд усiх вантажiв, що надходять до Великої Соцiалiстичної Народної Лiвiйської Арабської Джамагирiї або з неї.

     Дiя цього пiдпункту також поширюється на морськi та повiтрянi судна, коли є розумнi пiдстави вважати, що на них перебувають озброєнi найманцi;

     2) iнформувати у разi проведення вiдповiдно до пiдпункту 1 цього пункту огляду Мiнiстерство закордонних справ про пiдстави для проведення такого огляду та його результати.

     3. Мiнiстерству оборони та Мiнiстерству надзвичайних ситуацiй:

     1) забезпечити за запитом Державної митної служби, Адмiнiстрацiї Державної прикордонної служби та Служби безпеки у разi виявлення ними предметiв, зазначених у пунктi 1 цiєї постанови, знищення таких предметiв, приведення їх у непридатнiсть, розмiщення на складi або передачi державi, яка не є державою їх походження або призначення для утилiзацiї, а також спiвробiтництво з даних питань з iншими державами;

     2) iнформувати Мiнiстерство закордонних справ про вжитi вiдповiдно до пункту 1 цiєї постанови заходи.

     4. Адмiнiстрацiї Державної прикордонної служби, Мiнiстерству оборони, Мiнiстерству економiчного розвитку i торгiвлi, Мiнiстерству закордонних справ, Мiнiстерству iнфраструктури, Мiнiстерству внутрiшнiх справ, Мiнiстерству надзвичайних ситуацiй, Державнiй митнiй службi, Державнiй компанiї з експорту та iмпорту продукцiї i послуг вiйськового та спецiального призначення "Укрспецекспорт", Радi мiнiстрiв Автономної Республiки Крим, iншим органам виконавчої влади за участю Служби безпеки, Служби зовнiшньої розвiдки, iнших державних органiв, установ та органiзацiй вiдповiдно до компетенцiї вжити заходiв для запобiгання в'їзду на територiю України або транзитному проїзду через її територiю фiзичних осiб, зазначених у додатку I до резолюцiї Ради Безпеки ООН щодо Великої Соцiалiстичної Народної Лiвiйської Арабської Джамагирiї вiд 26 лютого 2011 р. N 1970 (далi - резолюцiя вiд 26 лютого 2011 р. N 1970) i додатку I до резолюцiї вiд 17 березня 2011 р. N 1973 чи визначених Комiтетом.

     Дiя цього пункту не поширюється на в'їзд на територiю України її громадян, а також на випадки, передбаченi пунктом 16 резолюцiї вiд 26 лютого 2011 р. N 1970.

     5. Мiнiстерству iнфраструктури, Мiнiстерству оборони, Мiнiстерству закордонних справ, Мiнiстерству надзвичайних ситуацiй, Адмiнiстрацiї Державної прикордонної служби, Державнiй митнiй службi, Державнiй авiацiйнiй службi, iншим органам виконавчої влади за участю Служби безпеки вiдповiдно до компетенцiї вжити заходiв для:

     1) запобiгання наданню дозволiв повiтряним суднам, що зареєстрованi у Великiй Соцiалiстичнiй Народнiй Лiвiйськiй Арабськiй Джамагирiї, належать або перебувають пiд управлiнням її громадян чи компанiй, на здiйснення зльоту, посадки або прольоту над територiєю України.

     Дiя цього пiдпункту не поширюється на рейси, що заздалегiдь схваленi Комiтетом, та екстренi посадки;

     2) запобiгання наданню дозволiв повiтряним суднам на здiйснення зльоту, посадки або прольоту над територiєю України у разi наявностi iнформацiї про перебування на таких суднах предметiв, поставка, продаж, передача та експорт яких забороненi згiдно з пунктом 1 цiєї постанови, або озброєних найманцiв.

     Дiя цього пiдпункту не поширюється на екстренi посадки.

     6. Мiнiстерству iнфраструктури, Мiнiстерству оборони, Мiнiстерству закордонних справ, Мiнiстерству надзвичайних ситуацiй, Адмiнiстрацiї Державної прикордонної служби, Державнiй митнiй службi, Державнiй авiацiйнiй службi, iншим органам виконавчої влади за участю Служби безпеки, iнших державних органiв, установ та органiзацiй вiдповiдно до компетенцiї забезпечити виконання положень резолюцiї вiд 17 березня 2011 р. N 1973 щодо заборони польотiв у повiтряному просторi Великої Соцiалiстичної Народної Лiвiйської Арабської Джамагирiї.

     Дiя цього пункту не поширюється на польоти, що здiйснюються виключно у гуманiтарних цiлях, зокрема для надання або сприяння наданню гуманiтарної допомоги, у тому числi доставку медичних вантажiв, продовольства та гуманiтарного персоналу, а також рейси, що здiйснюються з метою евакуацiї з територiї Великої Соцiалiстичної Народної Лiвiйської Арабської Джамагирiї громадян iноземних держав.

     7. Мiнiстерству оборони, Мiнiстерству фiнансiв, Мiнiстерству економiчного розвитку i торгiвлi, Мiнiстерству закордонних справ, Мiнiстерству iнфраструктури, Мiнiстерству внутрiшнiх справ, Мiнiстерству надзвичайних ситуацiй, Мiнiстерству юстицiї, Адмiнiстрацiї Державної прикордонної служби, Державнiй митнiй службi, Державнiй службi фiнансового монiторингу, Державнiй службi експортного контролю, Державнiй компанiї з експорту та iмпорту продукцiї i послуг вiйськового та спецiального призначення "Укрспецекспорт", Радi мiнiстрiв Автономної Республiки Крим, iншим органам виконавчої влади за участю Служби безпеки, Служби зовнiшньої розвiдки, Нацiонального банку, iнших державних органiв, установ та органiзацiй вiдповiдно до компетенцiї вжити заходiв для:

     1) накладення арешту (зупинення видаткових операцiй на рахунках) на кошти, iншi фiнансовi активи та економiчнi ресурси, що перебувають на територiї України прямо або опосередковано у власностi чи пiд контролем фiзичних або юридичних осiб, зазначених у додатку II до резолюцiї вiд 26 лютого 2011 р. N 1970 i додатку II до резолюцiї вiд 17 березня 2011 р. N 1973 чи визначених Комiтетом, або тих, що дiють вiд їх iменi чи за їх дорученням, або юридичних осiб, що їм належать чи ними контролюються;

     2) запобiгання наданню коштiв, фiнансових активiв або економiчних ресурсiв громадянами, фiзичними або юридичними особами на територiї України фiзичним або юридичним особам, зазначеним у додатку II до резолюцiї вiд 26 лютого 2011 р. N 1970 i додатку I до резолюцiї вiд 17 березня 2011 р. N 1973, чи фiзичним особам, визначеним Комiтетом, або на їх користь.

     Дiя пiдпунктiв 1 - 2 цього пункту не поширюється на випадки, передбаченi пунктом 17 резолюцiї вiд 26 лютого 2011 р. N 1970, щодо коштiв, iнших фiнансових активiв або економiчних ресурсiв, якi:

     необхiднi для здiйснення основних видаткiв, у тому числi оплату продуктiв харчування, оренди житла, iпотечного кредиту, лiкiв та медичної допомоги, сплату податкiв, страхових внескiв, комунальних послуг, чи видаткiв з оплати послуг спецiалiстiв та вiдшкодування витрат, пов'язаних з наданням юридичних послуг, або сплати зборiв чи внесення плати за поточне обслуговування коштiв, iнших фiнансових активiв та економiчних ресурсiв, пiсля того як вiдповiдна держава повiдомить Комiтетовi про свiй намiр дати у визначених випадках доступ до таких коштiв, активiв або ресурсiв у разi вiдсутностi негативного рiшення Комiтету протягом п'яти робочих днiв з моменту повiдомлення;

     необхiднi для здiйснення надзвичайних видаткiв у разi, коли Комiтетом прийнято вiдповiдне рiшення;

     є предметом стягнення згiдно iз судовим, адмiнiстративним або арбiтражним рiшенням i можуть використовуватися для виконання такого рiшення за умови, що рiшення про це прийняте до 26 лютого 2011 р. та не спрямоване на задоволення iнтересiв фiзичних або юридичних осiб, визначених на виконання пункту 17 резолюцiї вiд 26 лютого 2011 р. N 1970, та Комiтетовi повiдомлено про це через Мiнiстерство закордонних справ.

     Положення пункту 17 резолюцiї вiд 26 лютого 2011 р. N 1970 виконуються з урахуванням пункту 20 зазначеної резолюцiї, згiдно з яким держави можуть давати дозвiл на поповнення рахункiв, банкiвськi операцiї з якими зупинено вiдповiдно до пункту 17, за рахунок вiдсоткiв чи iнших надходжень, належних за такими рахунками, або виплат за контрактами, угодами чи зобов'язаннями, що виникли до дати поширення на такi рахунки дiї даних положень, за умови, що на такi вiдсотки, iншi надходження або виплати поширюється дiя зазначених положень та на них буде накладено арешт (зупинено видатковi операцiї на рахунках).

     Заходи, передбаченi пунктом 17 резолюцiї вiд 26 лютого 2011 р. N 1970, не повиннi перешкоджати здiйсненню фiзичними або юридичними особами виплат за контрактами, укладеними до включення таких осiб до додатку II до зазначеної резолюцiї, в разi, коли оплата не отримана безпосередньо чи опосередковано фiзичними або юридичними особами, визначеними на пiдставi даного пункту, та повiдомлення Комiтету про намiр здiйснити чи отримати таку оплату.

     8. Мiнiстерству закордонних справ:

     1) надiслати центральним та мiсцевим органам виконавчої влади, iншим державним органам резолюцiї Ради Безпеки ООН щодо Великої Соцiалiстичної Народної Лiвiйської Арабської Джамагирiї вiд 26 лютого 2011 р. N 1970 i вiд 17 березня 2011 р. N 1973;

     2) забезпечити оперативний обмiн iнформацiєю мiж Комiтетом та державними органами.

Прем'єр-мiнiстр України М. АЗАРОВ

Iнд. 27

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.