ДЕРЖАВНА САНIТАРНО-ЕПIДЕМIОЛОГIЧНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

08.10.2012 N 03.12-5508/14

 

Головному лiкарю ДЗ "Центральна санiтарно-епiдемiологiчна станцiя МОЗ України"
Головному державному санiтарному лiкарю АР Крим, головним державним санiтарним лiкарям областей, мiст Києва i Севастополя, на водному залiзничному, повiтряному транспортi, об'єктiв з особливим режимом роботи
Державна митна служба України


     Державна санiтарно-епiдемiологiчна служба України розглянула листа Державної митної служби України вiд 25.09.2012 N 11.1/1.2-16.3/10698 щодо вiдмови посадовими особами державної санiтарно-епiдемiологiчної служби Сумської областi проставляти штампи, що засвiдчують здiйснення санiтарно-епiдемiологiчного контролю вантажiв та транспортних засобiв у пунктах пропуску через державний кордон, пунктах контролю та на митнiй територiї України, та повiдомляє.

     Зразки штампiв та форми журналу облiку обстежень вантажiв на кордонi та в митницi призначення затверджено наказом МОЗ України вiд 23.02.2011 N 102.

     Пунктом 1.1. зазначеного наказу передбачено, що зазначенi штампи засвiдчують здiйснення санiтарно-епiдемiологiчного контролю вантажiв та транспортних засобiв у пунктах пропуску через державний кордон, пунктах контролю та на митнiй територiї України.

     З огляду на викладене, проставлення зазначених штампiв на товаросупровiдних (товаротранспортних) документах товарiв, що пiдлягають державному контролю, який здiйснюється посадовою особою контролюючого органу в зонах митного контролю на митнiй територiї України є пiдставою для завершення митного контролю та митного оформлення товарiв, що перемiщуються через митний кордон України.

Голова A.M. Пономаренко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.