МIНIСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛIТИКИ ТА ПРОДОВОЛЬСТВА УКРАЇНИ

НАКАЗ
м. Київ

01.04.2014 N 118


Про визнання еквiвалентностi системи контролю виробництва та обiгу продукцiї та сировини тваринного походження Європейського Союзу

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
16 квiтня 2014 р. за N 431/25208


     Вiдповiдно до статей 29, 83 Закону України "Про ветеринарну медицину", статей 25, 26 Закону України "Про безпечнiсть та якiсть харчових продуктiв", пiдпункту 7.82 пiдпункту 7 пункту 4 Положення про Мiнiстерство аграрної полiтики та продовольства України, затвердженого Указом Президента України вiд 23 квiтня 2011 року N 500, пiдпунктiв 26, 27 пункту 4 Положення про Державну ветеринарну та фiтосанiтарну службу України, затвердженого Указом Президента України вiд 13 квiтня 2011 року N 464, постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 12 березня 2014 року N 78 "Про внесення змiн до Порядку видачi дозволу на ввезення на територiю України тварин, продуктiв тваринного походження, репродуктивного матерiалу, бiологiчних продуктiв, патологiчного матерiалу, ветеринарних препаратiв, субстанцiй, кормових добавок, премiксiв та кормiв" та з метою забезпечення ветеринарно-санiтарного та епiзоотичного благополуччя наказую:

     1. Визнати еквiвалентною систему постiйного офiцiйного контролю виробництва та обiгу продукцiї та сировини тваринного походження Європейського Союзу системi забезпечення безпечностi та якостi харчових продуктiв України. Дозволяється ввезення в Україну товарiв iз потужностей (об'єктiв), внесених до вiдповiдних реєстрiв, ухвалених Європейською Комiсiєю, що пiдтверджено номерами ухвалення (єврономерами).

     2. Ввезення товарiв, пiдконтрольних Державнiй ветеринарнiй та фiтосанiтарнiй службi України, вироблених на потужностях (об'єктах), якi не мають номерiв ухвалення (єврономерiв), дозволяти лише пiсля їх iнспектування державними iнспекторами ветеринарної медицини та включення до реєстру потужностей (об'єктiв) для iмпорту в Україну товарiв або визнання еквiвалентностi системних заходiв, якi вживаються компетентним органом країни-експортера.

     Ввезення нових товарiв (у тому числi товарiв з новими iнгредiєнтами), пiдконтрольних Державнiй ветеринарнiй та фiтосанiтарнiй службi України, якi ранiше не ввозилися та не використовувалися офiцiйно в обiгу на територiї України, вважається початком їх ввезення в Україну.

     3. Проводити повторно аналiз ризику та вивчення ситуацiї щодо безпечностi виробництва iноземних потужностей (об'єктiв), якi включенi до реєстру потужностей (об'єктiв) для iмпорту в Україну товарiв, у випадках змiни законодавства у сферi санiтарних та фiтосанiтарних заходiв у країнi-експортерi, вiдсутностi фактiв постачання пiдконтрольних Державнiй ветеринарнiй та фiтосанiтарнiй службi України товарiв протягом останнiх п'яти рокiв або встановлення за результатами вибiркового ветеринарно-санiтарного контролю невiдповiдностей показникам безпечностi, якi мають ознаки системних порушень.

     4. Департаменту тваринництва (Гетя А. А.) забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України в установленому законодавством порядку.

     5. Цей наказ набирає чинностi з дня його офiцiйного опублiкування.

     6. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника Мiнiстра Бiсюка I. Ю.

Мiнiстр

I. О. Швайка

ПОГОДЖЕНО:

Голова Державної ветеринарної та фiтосанiтарної служби України

В. М. Горжеєв

Голова Державної служби України з питань регуляторної полiтики та розвитку пiдприємництва

М. Ю. Бродський

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.