МIНIСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ

РОЗ'ЯСНЕННЯ

вiд 16.07.2014 р.

Щодо порядку оформлення гуманiтарного вантажу пiд час увезення на митну територiю України

     Мiнiстерство охорони здоров'я України роз'яснює порядок оформлення увезення на митну територiю України лiкарських засобiв та засобiв медичного призначення в якостi гуманiтарного вантажу, якi не зареєстрованi на територiї України.

     Вiдповiдно до чинного законодавства розпорядник гуманiтарного вантажу в першу чергу має звернутися iз вiдповiдним запитом до Мiнiстерства соцiальної полiтики.

     Незалежно вiд виду вантажу (гуманiтарного чи комерцiйного) у разi ввезення на митну територiю України лiкарських засобiв, якi не зареєстрованi на територiї України, розпоряднику вантажу варто звернутися iз запитом до Мiнiстерства охорони здоров'я України та надати наступнi документи:

     1. Iнформацiю щодо лiкарських засобiв: найменування, виробник, форма випуску, дозування, загальна кiлькiсть упаковок, номер серiї випуску, термiн придатностi.

     2. Копiї документiв, що пiдтверджують реєстрацiю i використання лiкарського засобу в країнi, з якої надходять в Україну лiкарськi засоби.

     3. Копiї сертифiката якостi, що видається виробником, на кожну серiю iз зазначенням кiнцевого термiну придатностi (не менше 6 мiсяцiв на момент надходження лiкiв).

     4. Iнструкцiї про застосування лiкарського засобу з перекладом на українську мову.

     5. Матерiали щодо методiв контролю якостi ввезеного лiкарського засобу з перекладом на українську мову.

     У разi увезення на митну територiю України засобiв медичного призначення, якi не зареєстрованi на територiї України, розпоряднику вантажу варто звернутися iз запитом до Державної служби України з лiкарських засобiв та надати наступнi документи:

     1. Документ, який пiдтверджує надходження медичної технiки та виробiв медичного призначення для запобiгання наслiдкам стихiйного лиха, аварiй, епiдемiй i епiзоотiй, екологiчних, техногенних катастроф, iнших екстремальних ситуацiй.

     2. Копiї супровiдних документiв (iнвойс, накладна тощо).

     3. Копiї документiв, що пiдтверджують якiсть i безпеку медичної технiки та виробiв медичного призначення.

     У разi увезення на митну територiю України лiкарських засобiв, до складу яких входять наркотичнi засоби, психотропнi речовини або прекурсори, якi не зареєстрованi на територiї України розпоряднику вантажу варто звернутися iз запитом до Державної служби України по контролю за наркотиками.

Прес-служба МОЗ України

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.