ДЕРЖАВНА ФIСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

вiд 04 вересня 2014 року

Спiвпраця з ЄС

     Iз 23 квiтня дiє автономний преференцiйний торговий режим ЄС для України, який передбачає одностороннє зменшення або скасування мит на українськi товари. Так Євросоюз пiдтримав економiку України. До 1 листопада 2014 року триватиме застосування автономних торговельних преференцiй, але зниженi та нульовi ставки мита дiятимуть i далi.

     Нагадуємо, що скасовано мито для 94,7 % обсягу промислових товарiв i для 83,4 % товарних позицiй сiльськогосподарської продукцiї. 15,9 % сiльгосппродукцiї пiдпадає пiд нульовi тарифнi квоти, зокрема яловичина, свинина, баранина, м'ясо птицi, яйця, молоко, йогурти, вершкове масло, молочнi пасти, пшениця, ячмiнь, кукурудза, овес, мед, цукор-сирець, карамель, глюкоза, крохмаль, манiтол, гриби, томати, часник, сiк виноградний, спирт етиловий. Iнформацiю про тарифи та квоти розмiщено на сайтi Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi.

     Для використання преференцiйного торгового режиму з Євросоюзом необхiдно:

     - отримати сертифiкат походження EUR.1 (видає Торгово-промислова палата України (ТПП) та її регiональнi пiдроздiли. ЄС залишає також можливiсть використання умов експорту в рамках режиму GSP, який дiє нинi для України та для використання якого необхiдно отримати сертифiкат форми А. Вiдповiднi сертифiкати видає також ТПП);

     - ознайомитися з правилами походження товарiв з Регламенту Європейської комiсiї N 2454/93 (iнформацiя про отримання сертифiката EUR.1 та умови торгiвлi розмiщенi на сайтi ТПП (Послуги / Оформлення сертифiкатiв про походження товарiв. Пiдтвердження країни походження товарiв, що експортують з України, та видача вiдповiдних сертифiкатiв походження (Сертифiкат EUR.1 в рамках автономних торгових преференцiй Європейського Союзу).

     Дiє онлайн-сервiс ЄС "Служба пiдтримки експорту" www.exporthelp.europa.eu. Сервiс створено Єврокомiсiєю для того, щоб надавати безкоштовний доступ до iнформацiї стосовно умов експорту в країни ЄС. Цей онлайн-сервiс мiстить iнформацiю про умови торгiвлi з Євросоюзом, зокрема стосовно чинних мит, преференцiйних торговельних угод, статистичних даних, iнших специфiчних вимог до продукцiї.

Головне управлiння у м. Києвi

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.