МIНIСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ

НАКАЗ
м. Київ

18.08.2014 N 576


Про затвердження Змiн до наказу Мiнiстерства охорони здоров'я України вiд 29 грудня 2012 року N 1140

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
05 вересня 2014 р. за N 1080/25857


     Вiдповiдно до пiдпункту 7.1 пiдпункту 7 пункту 4 Положення про Мiнiстерство охорони здоров'я України, затвердженого Указом Президента України вiд 13 квiтня 2011 року N 467, та з метою удосконалення медичних вимог до якостi та безпечностi харчових продуктiв наказую:

     1. Затвердити Змiни до Державних санiтарних норм та правил "Медичнi вимоги до якостi та безпечностi харчових продуктiв та продовольчої сировини", затверджених наказом Мiнiстерства охорони здоров'я України вiд 29 грудня 2012 року N 1140, зареєстрованих у Мiнiстерствi юстицiї України 09 сiчня 2013 року за N 88/22620, що додаються.

     2. Вiддiлу громадського здоров'я (А. Григоренко) забезпечити подання цього наказу в установленому законодавством порядку на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України.

     3. Цей наказ набирає чинностi з дня його офiцiйного опублiкування.

     4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника Мiнiстра Р. Салютiна.

Мiнiстр О. Мусiй
ПОГОДЖЕНО:
Т. в. о. Голови Державної санiтарно-епiдемiологiчної служби України О. П. Кравчук
Нацiональна академiя медичних наук України А. М. Сердюк

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Мiнiстерства охорони здоров'я України
18 серпня 2014 року N 576
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
05 вересня 2014 р. за N 1080/25857

ЗМIНИ
до Державних санiтарних норм та правил "Медичнi вимоги до якостi та безпечностi харчових продуктiв та продовольчої сировини"

     1. Пункт 2.8 роздiлу II викласти в такiй редакцiї:

     "2.8. Для виготовлення харчових продуктiв забороняється використовувати сировину, пiддану повторному заморожуванню. Не допускається використання м'яса птицi механiчного обвалювання, колагенвмiсної сировини тваринного походження (шкура свиняча, жилка ковбасна, шкура птицi, яловичi рубцi i губи тощо) для виробництва продуктiв дитячого, дiєтичного харчування та для харчування дiтей в органiзованих дитячих колективах, а також як сировини для виробництва напiвфабрикатiв та кулiнарних виробiв у закладах ресторанного господарства. Не допускається використання м'яса птицi, крiм охолодженого, для виробництва охолоджених напiвфабрикатiв та харчових продуктiв, що не пройшли термiчну обробку.".

     2. Пункт 3.2 роздiлу III викласти в такiй редакцiї:

     "3.2. Текст для етикетування харчових продуктiв для спецiального дiєтичного споживання, функцiональних харчових продуктiв та дiєтичних добавок пiдлягає обов'язковому затвердженню вiдповiдно до статтi 38 Закону України "Про безпечнiсть та якiсть харчових продуктiв".".

     3. У роздiлi IV:

     у пунктi 4.13:

     перше речення абзацу першого виключити;

     в абзацi другому слова "проводиться територiальними органами Державної санiтарно-епiдемiологiчної служби України" замiнити словами "здiйснюється центральним органом виконавчої влади, що забезпечує реалiзацiю державної полiтики у сферi безпечностi харчових продуктiв.";

     у пунктi 4.20 слово "К-нiтрозамiнiв" замiнити словом "N-нiтрозамiнiв".

В. о. начальника Вiддiлу громадського здоров'я А. Григоренко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.