ДЕРЖАВНА ФIСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

03.02.2015 р. N 3401/7/99-99-25-02-01-17

 

Митницi ДФС


Про забезпечення належного контролю за правильнiстю визначення митної вартостi

     Результати останнiх проведених Департаментом адмiнiстрування митних платежiв та митно-тарифного регулювання аналiтичних вiдстежень митних оформлень товарiв, що ввезеннi на митну територiю України по зовнiшньоекономiчним контрактам, вказують на системнi випадки неповного зазначення в графi 31 МД технiчних характеристик/ознак товарiв, якi є ключовими при визначеннi митної вартостi. До таких характеристик вiдносяться данi про: виробника, торговельну марку, країну виробництва, артикул/держстандарт тощо.

     Вiдсутнiсть вказаної iнформацiї у графi 31 МД ускладнює, а в деяких випадках унеможливлює, здiйснення посадовими особами митниць всебiчного та об'єктивного вивчення характеристик товару, якi суттєво впливають на рiвень митної вартостi, що в свою чергу, призводить до невиконання контролю за правильнiстю визначення митної вартостi в повнiй мiрi.

     Враховуючи викладене, звертаю увагу керiвникiв митниць на необхiднiсть вжиття додаткових заходiв, направлених на забезпечення належного контролю за правильнiстю визначення митної вартостi у випадках, коли в графi 31 МД не зазначено наведених вище характеристик товару.

Заступник Голови А.В.Макаренко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.