ДЕРЖАВНА ФIСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

НАКАЗ

17.11.2016 N 949


Про реалiзацiю угод

     З метою забезпечення реалiзацiї угод про спiвробiтництво, пiдписаних 20 жовтня 2016 року, наказую:

     1. Департаменту органiзацiї митного контролю (Василенко О.Л.) пiдготувати та направити до Департаменту iнформацiйних технологiй заявку на доопрацювання наявного програмного забезпечення для реалiзацiї положень:

     Додаткової угоди N 57 до Угоди мiж Державною митною службою України i Асоцiацiєю мiжнародних автомобiльних перевiзникiв України вiд 30 липня 1999 року (додаток 1);

     Доповнення до Додатка N 3 до Угоди про спiвробiтництво мiж Державною фiскальною службою України, АсМАП України та МСАТ (додаток 2);

     Угоди мiж Державною фiскальною службою України, Мiжнародним союзом автомобiльного транспорту, Асоцiацiєю мiжнародних автомобiльних перевiзникiв України з питань взаємодiї пiд час запровадження Ваучера ТIR+ в Українi (додаток 3).

     Термiн - до 25.11.2016.

     2. Департаменту iнформацiйних технологiй (Лук'янов Д.О.) забезпечити доопрацювання вiдповiдного програмного забезпечення.

     Термiн - протягом 10 днiв з дня отримання заявки.

     3. Митницям ДФС забезпечити iнформування перевiзникiв, експедиторiв, митних брокерiв, декларантiв, суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi та iнших зацiкавлених осiб щодо положень пiдписаних угод шляхом проведення роз'яснювальної роботи та розмiщення текстiв угод на iнформацiйних стендах.

     4. Департаменту монiторингу доходiв та облiково-звiтних систем (Чмерук М.О.) забезпечити внесення цього наказу до Репозиторiя звiтної i статистичної iнформацiї Державної фiскальної служби України вiдповiдно до наказу ДФС вiд 07.10.2014 N 168.

     Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

Голова Р. М. Насiров

 

Додаток 1
до наказу ДФС
вiд 17.11.2016 N 949

Додаткова угода N 57
до Угоди мiж Державною митною службою України i Асоцiацiєю мiжнародних автомобiльних перевiзникiв України вiд 30 липня 1999 року

м. Київ " ___ " _______ 2016 р.

     Державна фiскальна служба України, у подальшому - ДФС, в особi Голови Служби Насiрова Р.М., що дiє на пiдставi Положення про Державну фiскальну службу України, з одного боку, i Асоцiацiя мiжнародних автомобiльних перевiзникiв України, у подальшому - АсМАП України, в особi Президента Костюченка Л. М, що дiє на пiдставi Статуту Асоцiацiї мiжнародних автомобiльних перевiзникiв України, з другого боку (далi - Сторони), уклали цю Додаткову угоду про таке.

     Враховуючи рiшення мiжнародних страховикiв системи МДП щодо пiдвищення гарантiйного лiмiту покриття по кожнiй книжцi МДП на митнiй територiї України з 1 липня 2016 року згiдно зi страховим свiдоцтвом (Attestation d'Assurance), виданим мiжнародною глобальною страховою компанiєю системи МДП 3 грудня 2015 року,

     Сторони домовились про таке.

     1. При використаннi книжок МДП, прийнятих до оформлення органами доходiв i зборiв з 01 липня 2016 року (00:00 за Гринвiчем), АсМАП України несе вiдповiдальнiсть перед ДФС зi сплати митних платежiв, зборiв, а також пенi за кожною книжкою МДП, виданою МСАТ будь-якому гарантiйному об'єднанню, члену МСАТ, у сумi, що не перевищує 100000 (сто тисяч) євро або еквiвалентну суму в нацiональнiй валютi, на яку органи доходiв i зборiв можуть пред'явити претензiю у випадку виявлення на територiї України порушень процедури МДП.

     За книжками МДП, якi були прийнятi органами доходiв i зборiв до оформлення до 01 липня 2016 року (00:00 за Гринвiчем), АсМАП України несе вiдповiдальнiсть у сумi, що не перевищує 60000 (шiстдесят тисяч) євро або еквiвалентної суми в нацiональнiй валютi.

     Спори та розбiжностi стосовно тлумачення або застосування цiєї Додаткової угоди вирiшуються шляхом проведення переговорiв i консультацiй, якщо Сторони не домовляться про iнше.

     2. Ця Додаткова угода набирає чинностi з моменту пiдписання Сторонами i є обов'язковою для виконання.

     3. Додаткова Угода складена у 2-х оригiнальних примiрниках, по одному для кожної iз Сторiн.

Асоцiацiя мiжнародних автомобiльних перевiзникiв України    Державна фiскальна служба України
Президент АсМАП Л. М. Костюченко Голова Служби Р. М. Насiров
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.