ДЕРЖАВНА СЛУЖБА УКРАЇНИ З ПИТАНЬ БЕЗПЕЧНОСТI ХАРЧОВИХ ПРОДУКТIВ ТА ЗАХИСТУ СПОЖИВАЧIВ

16.04.2018 N 602-1311/2597-18

 

Провiдним аграрним асоцiацiям та iншим зацiкавленим операторам аграрного ринку (за списком)


Щодо надання iнформацiї

     З метою виконання фiтосанiтарних вимог країн - партнерiв України, попередження надходження нотифiкацiй про невiдповiднiсть фiтосанiтарних заходiв в мiжнароднiй торгiвлi та завчасної органiзацiї обстеження територiї України пропонуємо до 23.04.2018 звернутись до головних управлiнь Держпродспоживслужби в областях та до Департаменту фiтосанiтарної безпеки, контролю у сферi насiнництва та розсадництва (електронна адреса: fitozvit@consumer.gov.ua) задля надання iнформацiї про планування проведення обстежень в перiод вегетацiї 2018 року та, у випадку вимог країн-партнерiв щодо встановлення статусiв мiсця виробництва або виробничої дiлянки, вiльних вiд шкiдливих органiзмiв, необхiдно подавати завчасне звернення за формою, що додається, або листом в довiльнiй формi, де зазначено назву культури, кiлькiсть та адресу розташування мiсць вирощування (полiв, посадок таке iнше), назву країни, до якої заплановано експорт з мiсць вирощування, назву шкiдливих органiзмiв, до яких заплановано встановити мiсця виробництва або виробничої дiлянки, вiльних вiд шкiдливих органiзмiв (якщо така iнформацiя вiдома).

     Особливу увагу рекомендуємо звернути на вимоги країн Європейського Союзу, Євразiйського економiчного союзу, Республiки Кенiя, Республiки Iндонезiя, Республiки Туреччина та Китайської Народної Республiки.

     Також iнформуємо, що вiдповiдно до Протоколу фiтосанiтарних та iнспекцiйних вимог щодо експорту ячменю з України до Китаю мiж Мiнiстерством аграрної полiтики та продовольства України та Генеральною адмiнiстрацiєю нагляду за якiстю, iнспекцiї та карантину Китайської Народної Республiки, крiм щорiчного обстеження в перiод вегетацiї мiсць вирощування ячменю на виявлення Pseudocercosporella herpotrichoides, Gaeurnannomyces graminis, Barley stripe mosaic virus, необхiдно встановлювати зони, вiльнi вiд шкiдливих органiзмiв Tilletia controversa.

     Iнформацiя щодо фiтосанiтарних вимог країн http://www.consumer.gov.ua/ContentPages/Fitosaititarni_Vimoai_Krain/89/.

     Принагiдно нагадуємо, що вiдповiдно до мiжнародних договорiв, нацiонального законодавства та фiтосанiтарних вимог країн - партнерiв України, до фiтосанiтарних заходiв належать обстеження, встановлення статусу мiсця виробництва або виробничої дiлянки, вiльних вiд шкiдливих органiзмiв, вимоги та iнше.

     Додаток: на 1 арк.

Голова В. Лапа

 

Додаток
до листа Держпродспоживслужби
16.04.2018 N 602-1311/2597-18

Рекомендована форма завчасного повiдомлення Держпродспоживслужби про намiри особи провести обстеження територiї країни

ГУ Держпродспоживслужби в _________________ областi
Департамент фiтосанiтарної безпеки, контролю в сферi насiнництва
та розсадництва Держпродспоживслужби

З метою органiзацiї обстеження в перiод вегетацiї 20__ року дiлянки посiвiв (посадок)
  ,
назва культури яка буде вирощуватись в перiод вегетацiї
вiльних вiд шкiдливих органiзмiв:  
 
 
(назва шкiдливого органiзму, вiд якого планується бути вiльним мiсце виробництва або виробнича дiлянка)
  має намiр звернутись до
(назва юридичної або фiзичної особи)
ГУ управлiння Держпродспоживслужби в  

областi, щодо встановлення та/або пiдтримання статусу мiсця виробництва або виробничої дiлянки, вiльних вiд шкiдливих органiзмiв, вiдповiдно до перелiку, що додається.

Подальше вивезення врожаю  
(назва культури та її призначення)
планується до   .
(назва країни iмпорту)

Просимо повiдомити оптимальнi строки щодо подачi заяви про встановлення та/або пiдтримання офiцiйного статусу мiсця виробництва або виробничої дiлянки, вiльних вiд вищезазначених шкiдливих органiзмiв.

назва юридичної або фiзичної особи мiсцезнаходження або мiсце розташування мiсця виробництва або виробничої дiлянки (адреса: область, район, мiсто або село/селище, вулиця, iнше) кiлькiсть мiсць виробництва або виробничих дiлянок, що претендують на статус вiльних вiд шкiдливих органiзмiв (кiлькiсть полiв, теплиць, таке iнше) площа мiсця виробництва або виробничих дiлянок, що претендують на статус вiльних вiд шкiдливих органiзмiв (га, кв. м) назва культури, яка буде вирощуватись в перiод вегетацiї ____ р. назва шкiдливого органiзму, вiд якого планується бути вiльним мiсце виробництва або виробнича дiлянка
           
           
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.