ДЕРЖАВНА ФIСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

НАКАЗ

10.01.2019 N 14


Про запровадження пiлотного проекту

     На виконання наказу Мiнiстерства фiнансiв України вiд 01.11.2017 N 898 "Про затвердження Порядку перерахування до державного бюджету митних та iнших платежiв, якi вносяться до/або пiд час митного оформлення", зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 23.11.2017 за N 1429/31297 (далi - Порядок), з метою напрацювання досвiду митного оформлення товарiв зi сплатою митних платежiв iз застосуванням авансових платежiв (передоплати), через депозитний рахунок 3734, вiдкритий в Державнiй казначейськiй службi України (далi - Держказначейство) на iм'я Державної фiскальної служби України (далi - "єдиний рахунок"), наказую:

     1. Запровадити пiлотний проект з переведення пiдприємств на обслуговування через "єдиний рахунок" iз застосуванням положень Порядку (далi - Пiлотний проект):

     1.1. з 23.01.2019 по 17.02.2019 - першу фазу Пiлотного проекту iз здiйсненням митного оформлення товарiв на Київськiй та Київськiй мiськiй митницях ДФС за участю окремих пiдприємств, за рiшенням цих пiдприємств;

     1.2. з 18.02.2019 по 15.03.2019 - другу фазу Пiлотного проекту iз здiйсненням митного оформлення товарiв всiма митницями ДФС за участi всiх пiдприємств, якi прийняли рiшення про участь у Пiлотному проектi з моменту прийняття такого рiшення пiдприємством.

     2. Для проведення Пiлотного проекту утворити робочу групу Державної фiскальної служби України та її територiальних органiв (далi - Робоча група), у складi, що додається.

     3. Робочiй групi забезпечити оперативне опрацьовувати проблемних питань пiд час проведення Пiлотного проекту та надавати пропозицiї (заходи) щодо їх усунення.

     4. Департаменту iнформацiйних технологiй (Iвашкович О.):

     4.1. забезпечити робочi мiсця у Департаментi адмiнiстрування митних платежiв та митно-тарифного регулювання, Департаментi фiнансування, бухгалтерського облiку та звiтностi вiдповiдним обладнанням та програмними продуктами для забезпечення функцiонування "єдиного рахунку". Провести навчання вiдповiдних спiвробiтникiв щодо роботи з вказаними програмними продуктами безпосередньо на робочих мiсцях в Департаментi адмiнiстрування митних платежiв та митно-тарифного регулювання. Термiн - 15.01.2019;

     4.2. пiд час проведення Пiлотного проекту забезпечити безперебiйне функцiонування та доопрацювання програмного продукту АСМО "Iнспектор" щодо забезпечення функцiонування "єдиного рахунку" вiдповiдно до пропозицiй Робочої групи. Термiн - постiйно.

     5. Департаменту охорони державної таємницi, технiчного та криптографiчного захисту iнформацiї (Гвоздiнський В.) для надання доступу посадовим особам структурних пiдроздiлiв ДФС до модуля "Платежi" АСМО "Iнспектор" ЄАIС:

     надавати права доступу посадовим особам структурних пiдроздiлiв ДФС, задiяним у здiйсненнi Пiлотного проекту, запровадженого наказом, за кодами задачi 2 та кодами ролей: перегляд платiжних документiв - 30; модифiкацiя платiжних документiв - 31; пiдписання реєстрiв - 32; вiдправка реєстрiв у Казначейство - 33; ведення класифiкатора рахункiв - 34, згiдно з наданими такими структурними пiдроздiлами ДФС службовими записками вiдповiдно до додатка 2 до наказу ДФС вiд 24.11.2015 N 934 "Про затвердження Порядку доступу до iнформацiї в iнформацiйних, телекомунiкацiйних та iнформацiйно-телекомунiкацiйних системах Державної фiскальної служби України".

     6. Департаменту адмiнiстрування митних платежiв та митно-тарифного регулювання (Войцещук А.):

     6.1. провести презентацiю суб'єктам зовнiшньоекономiчної дiяльностi щодо переведення пiдприємств на обслуговування через депозитний рахунок 3734, вiдкритий у Казначействi на iм'я ДФС.

     Термiн - до 31.01.2019;

     6.2. надати керiвництву ДФС узагальненi матерiали за результатами проведеного Пiлотного проекту.

     Термiн - до 15.04.2019.

     7. Керiвникам Київської (Черкасський Р.) та Київської мiської митниць ДФС (Осипов С):

     7.1. провести робочi зустрiчi з керiвниками (представниками) пiдприємств, висвiтлити положення Порядку та запропонувати взяти участь у першiй фазi Пiлотного проекту;

     7.2. проiнформувати пiдприємства про змiни в системi зарахування авансових платежiв (передоплати) та реквiзити депозитного рахунку 3734, вiдкритого в Казначействi на iм'я ДФС;

     7.3. за результатами проiнформувати ДФС щодо пiдприємств, якi прийняли пропозицiю щодо участi у Пiлотному проектi за власним рiшенням з наданням заяв.

     Термiн - до 18.01.2019;

     7.4. вiдрядити до Департаменту адмiнiстрування митних платежiв та митно-тарифного регулювання ДФС по одному спiвробiтнику вiд митницi (управлiння адмiнiстрування митних платежiв та митно-тарифного регулювання), до функцiональних обов'язкiв яких входить контроль за своєчаснiстю сплати митних платежiв на перiод першої фази Пiлотного проекту.

     8. Начальникам всiх митниць ДФС:

     8.1. проiнформувати пiдприємства про змiни в системi зарахування авансових платежiв (передоплати) та реквiзити депозитного рахунку 3734, вiдкритого в Казначействi на iм'я ДФС.

     Термiн - до 08.02.2018;

     8.2. довести до пiдприємств, що з 18 березня 2019 року сплата та зарахування коштiв у виглядi авансових платежiв (передоплати) на депозитнi рахунки 3734, вiдкритi в Головному управлiннi Держказначейства у м. Києвi на iм'я митниць ДФС, припиняються, а також, що митне оформлення товарiв пiдприємств через зазначенi депозитнi рахунки з 16.04.2018 припиняється.

     Термiн - до 08.02.2018;

     8.3. провести робочi зустрiчi з керiвниками (представниками) пiдприємств, висвiтлити положення Порядку та запропонувати взяти участь у другiй фазi Пiлотного проекту.

     Термiн - до 15.02.2019.

     9. Департаменту монiторингу доходiв та облiково-звiтних систем (Чмерук М.) забезпечити внесення цього наказу до Репозиторiя звiтної i статистичної iнформацiї Державної фiскальної служби України вiдповiдно до наказу ДФС вiд 07.10.2014 N 168.

     Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

В.о. Голови О. ВЛАСОВ
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.