Документ скасований: Постанова КМУ № 174 від 01.03.2022

КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 25 лютого 2022 р. N 155


Про особливостi визнання гуманiтарною допомогою товарiв, необхiдних для здiйснення заходiв iз забезпечення нацiональної безпеки i оборони у зв'язку з вiйськовою агресiєю Росiйської Федерацiї проти України та цивiльного захисту населення в умовах введення воєнного стану

     Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     1. Установити, що на перiод введення воєнного стану керiвники зони територiальної оборони мають право приймати рiшення щодо визначення перелiкiв товарiв та ваги вантажiв, що необхiднi для здiйснення заходiв iз забезпечення нацiональної безпеки i оборони у зв'язку з вiйськовою агресiєю Росiйської Федерацiї проти України та цивiльного захисту населення, та визнавати їх гуманiтарною допомогою.

     2. Координацiя роботи щодо визнання гуманiтарною допомогою товарiв, що необхiднi для здiйснення заходiв iз забезпечення нацiональної безпеки i оборони у зв'язку з вiйськовою агресiєю Росiйської Федерацiї проти України та цивiльного захисту населення, здiйснюється Кабiнетом Мiнiстрiв України.

     3. Державнiй митнiй службi та Державнiй прикордоннiй службi на час введення воєнного стану забезпечити невiдкладний пропуск через державний кордон України гуманiтарної та технiчної допомоги для госпiталiв, лiкарень, Збройних Сил, Нацiональної гвардiї, Сил територiальної оборони та iнших утворених вiдповiдно до законiв вiйськових формувань, Служби безпеки, Мiнiстерства внутрiшнiх справ, Державної прикордонної служби, Державної служби з надзвичайних ситуацiй, Державної спецiальної служби транспорту, Державної служби спецiального зв'язку. Декларування та митне оформлення зазначених товарiв здiйснювати за мiсцем перетину митного кордону України шляхом подання товаросупровiдних документiв без застосування заходiв нетарифного регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi.

     4. Керiвникам митниць, прикордонних загонiв сприяти якнайшвидшому одержанню державою вiйськової допомоги, а також товарiв для забезпечення дiяльностi армiї, зокрема пально-мастильних матерiалiв, лiкiв, медикаментiв, засобiв зв'язку, транспортних засобiв.

Прем'єр-мiнiстр України Д. ШМИГАЛЬ

Iнд. 73

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.