Документ скасований: Постанова НБУ № 31 від 05.02.2019

ПРАВЛIННЯ НАЦIОНАЛЬНОГО БАНКУ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

20.11.2007 N 419


Про внесення змiн до деяких нормативно-правових актiв Нацiонального банку України

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
6 грудня 2007 р. за N 1353/14620


     Вiдповiдно до статей 44 i 45 Закону України "Про Нацiональний банк України", роздiлiв II i III Декрету Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 19.02.93 N 15-93 "Про систему валютного регулювання i валютного контролю" та з метою приведення нормативно-правових актiв Нацiонального банку України у вiдповiднiсть до вимог Закону України" вiд 31.05.2007 N 1108-V "Про внесення змiн до Закону України "Про порядок здiйснення розрахункiв в iноземнiй валютi" Правлiння Нацiонального банку України постановляє:

     1. Унести до Положення про порядок та умови торгiвлi iноземною валютою, затвердженого постановою Правлiння Нацiонального банку України вiд 10.08.2005 N 281, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 29.08.2005 за N 950/11230 (зi змiнами), такi змiни:

     1.1. Доповнити главу 4 роздiлу II пунктом 9 такого змiсту:

     "9. Клiєнти-резиденти в разi здiйснення в них виїмки оригiналiв документiв, що пiдтверджують потребу проведення цими резидентами розрахункiв за операцiями, зазначеними в цьому Положеннi, мають право купувати, обмiнювати iноземну валюту з метою здiйснення розрахункiв на пiдставi таких документiв:

     заяви про купiвлю iноземної валюти;

     постанови про проведення виїмки;

     протоколу виїмки та доданого до нього опису вилучених документiв;

     копiй вилучених документiв;

     iнших документiв, що мають подаватися в пакетi документiв, передбачених цим роздiлом для купiвлi, обмiну iноземної валюти та щодо яких не було проведено виїмки.

     Суб'єкт ринку зобов'язаний робити вiдмiтку на оригiналах документiв, на пiдставi яких була куплена, обмiняна iноземна валюта, та на копiях документiв, якi залишаються в нього на зберiганнi (копiї документiв, що пiдтверджують потребу виконання зобов'язань в iноземнiй валютi i на пiдставi яких здiйснюється купiвля, обмiн iноземної валюти, засвiдчуються пiдписом керiвника клiєнта або його заступника i вiдбитком печатки цього клiєнта або нотарiусом). Ця вiдмiтка має мiстити дату купiвлi, обмiну iноземної валюти, її суму, а також засвiдчуватися пiдписом вiдповiдального працiвника валютного пiдроздiлу та вiдбитком його особистого штампа або штампа цього пiдроздiлу, або печатки суб'єкта ринку".

     1.2. В абзацi першому пункту 3 роздiлу III слова "п'ять робочих днiв" замiнити словами "десять робочих днiв".

     2. Доповнити пункт 3.3 глави 3 Правил проведення Торговельної сесiї та здiйснення окремих операцiй, пов'язаних з купiвлею-продажем iноземних валют та банкiвських металiв, затверджених постановою Правлiння Нацiонального банку України вiд 10.08.2005 N 281, зареєстрованих у Мiнiстерствi юстицiї України 29.08.2005 за N 951/11231 (зi змiнами), словами "або на внутрiшньобанкiвський рахунок - за операцiями продажу, що здiйснюються в межах одного банку" та новим абзацом такого змiсту:

     "Уповноважений банк (уповноважена фiнансова установа), який (яка) обслуговує клiєнта, має право за дорученням цього клiєнта утримати комiсiйну винагороду в гривнях з коштiв, отриманих вiд продажу iноземної валюти або банкiвських металiв, без зарахування цiєї комiсiйної винагороди на його поточний рахунок у нацiональнiй валютi, якщо це передбачено в заявi про продаж iноземної валюти або банкiвських металiв".

     3. Унести до Положення про порядок видачi iндивiдуальних лiцензiй на переказування iноземної валюти за межi України для оплати банкiвських металiв та проведення окремих валютних операцiй, затвердженого постановою Правлiння Нацiонального банку України вiд 17.06.2004 N 266, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 16.07.2004 за N 897/9496 (зi змiнами), такi змiни:

     3.1. У першому реченнi пункту 1.6 глави 1 слова i цифри "в строк, що перевищує 90 днiв" замiнити словами "в строк, що перевищує встановлений законодавством України строк розрахункiв".

     3.2. У додатку 2 слова i цифри "не бiльше нiж 90 днiв" замiнити словами i цифрами "не бiльше нiж 180 днiв".

     4. Департаменту валютного регулювання (О.А.Щербакова) пiсля державної реєстрацiї в Мiнiстерствi юстицiї України довести змiст цiєї постанови до вiдома Операцiйного i територiальних управлiнь Нацiонального банку України та банкiв для використання в роботi.

     5. Контроль за виконанням цiєї постанови покласти на Департамент валютного контролю та лiцензування (О.Г.Бiланенко) i начальникiв територiальних управлiнь Нацiонального банку України.

     6. Постанова набирає чинностi з 1 сiчня 2008 року.

В.о.Голови А.В.Шаповалов
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.