Документ скасований: Постанова НБУ № 31 від 05.02.2019

ПРАВЛIННЯ НАЦIОНАЛЬНОГО БАНКУ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

вiд 27 жовтня 2016 року N 396


Про внесення змiн до деяких нормативно-правових актiв Нацiонального банку України

     Вiдповiдно до статей 7, 15, 25, 44, 56 Закону України "Про Нацiональний банк України", Декрету Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 19 лютого 1993 року N 15-93 "Про систему валютного регулювання i валютного контролю", з метою удосконалення порядку вiдображення операцiй у Системi пiдтвердження угод на мiжбанкiвському валютному ринку України Нацiонального банку України Правлiння Нацiонального банку України постановляє:

     1. Пункт 4.7 роздiлу IV Положення про здiйснення операцiй з банкiвськими металами, затвердженого постановою Правлiння Нацiонального банку України вiд 06 серпня 2003 року N 325, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 29 серпня 2003 року за N 749/8070 (у редакцiї постанови Правлiння Нацiонального банку України вiд 30 грудня 2011 року N 497) (зi змiнами), викласти в такiй редакцiї:

     "4.7. Уповноваженi банки пiд час функцiонування Системи пiдтвердження угод на мiжбанкiвському валютному ринку України Нацiонального банку України (далi - Система пiдтвердження угод) пiдтверджують:

     угоди (договори) з купiвлi-продажу банкiвських металiв за гривнi, укладенi з iншими уповноваженими банками;

     угоди (договори) з купiвлi-продажу банкiвських металiв (крiм iнвестицiйних монет України) за гривнi, укладенi з Нацiональним банком".

     2. Унести до роздiлу I Положення про порядок та умови торгiвлi iноземною валютою, затвердженого постановою Правлiння Нацiонального банку України вiд 10 серпня 2005 року N 281, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 29 серпня 2005 року за N 950/11230 (зi змiнами), такi змiни:

     1) пункт 28 викласти в такiй редакцiї:

     "28. Суб'єкт ринку пiд час функцiонування Системи пiдтвердження угод пiдтверджує:

     угоди (договори) з купiвлi-продажу як безготiвкової, так i готiвкової iноземної валюти за гривнi, укладенi з iншими суб'єктами ринку;

     угоди (договори) з купiвлi-продажу як безготiвкової, так i готiвкової iноземної валюти за гривнi, укладенi з Нацiональним банком;

     угоди (договори) з купiвлi-продажу безготiвкової iноземної валюти за гривнi на умовах "своп", укладенi з мiжнародними фiнансовими органiзацiями";

     2) абзац перший пункту 31 викласти в такiй редакцiї:

     "31. Суб'єкт ринку здiйснює операцiї з купiвлi-продажу iноземної валюти з iншими суб'єктами ринку та/або з Нацiональним банком на мiжбанкiвському валютному ринку України пiд час функцiонування Системи пiдтвердження угод з використанням її засобiв";

     3) абзац другий пункту 32 викласти в такiй редакцiї:

     "Суб'єкт ринку зобов'язаний здiйснювати за дорученням клiєнта купiвлю та/або продаж iноземної валюти в сумi та за курсом, якi визначенi клiєнтом у його заявi або дорученнi".

     3. Департаменту вiдкритих ринкiв (Пономаренко С. В.) довести змiст цiєї постанови до вiдома банкiв України для використання в роботi.

     4. Контроль за виконанням цiєї постанови покласти на заступника Голови Нацiонального банку України Чурiя О. Є.

     5. Постанова набирає чинностi з 01 листопада 2016 року.

Голова В. О. Гонтарева
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.