ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
вiд 25.09.2008 р. | N 16/1-1577-ЕП |
---|
Начальникам регiональних митниць | |
Начальникам митниць |
Про посилення контролю за митною вартiстю м'яса
З метою посилення контролю за митною вартiстю м'яса та м'ясопродуктiв, що iмпортуються в Україну, недопущення випадкiв заниження митної вартостi в результатi декларування товарiв за загальною (неповною) назвою товарiв, звертаємо увагу на те, що за кодом 0207 14 10 00 УКТЗЕД класифiкується морожене, обвалене (без кiсток) м'ясо з рiзних частин курячої тушки (наприклад, чвертки, грудинки та її частин (фiле), незалежно вiд того, було воно попередньо подрiбнене або перетворене у фарш чи нi.
В зв'язку з тим, що характеристики, властивостi, харчова цiннiсть зазначеного м'яса рiзнi, тому й цiна на нього - рiзна: наприклад, куряче фiле дорожче за фарш з рiзних частин курячої тушки. Окрiм того, обвалене м'ясо, зазвичай, дорожче не обваленого м'яса.
Також звертаємо увагу на те, що при заявленнi до митного оформлення курячого м'яса за кодом 0207 14 10 00 УКТЗЕД в графi 31 ВМД має бути зазначено, у тому числi, назви частин тушки, що ввозиться.
Iнформуємо, що Департаментом митної вартостi впроваджується постiйний монiторинг за товарами товарних позицiй 0201 - 0203, 0207 УКТЗЕД.
Директор Департаменту митної вартостi | В. П. Науменко |