Наказ Державного департаменту ветеринарної медицини
вiд 3 листопада 1998 року | N 16 |
---|
Про затвердження Обов'язкового мiнiмального
перелiку дослiджень сировини, продукцiї
тваринного та рослинного походження,
комбiкормової сировини, комбiкормiв, вiтамiнних
препаратiв та iн., якi слiд проводити в державних
лабораторiях ветмедицини i за результатами яких
видається ветсвiдоцтво (Ф-2)
Зареєстровано в Мiнiстерствi юстицiї України 30 листопада 1998 р. за N 761/3201 |
Вiдповiдно до повноважень,
визначених Положенням про Державний департамент
ветеринарної медицини, затвердженим постановою
Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 17 листопада 1997 року
N 1277, та у зв'язку з потребою посилення контролю
щодо експорту, iмпорту, виробництва та реалiзацiї
доброякiсної у ветеринарно-санiтарному вiдношеннi
продукцiї, сировини тваринного та рослинного
походження, кормiв, вiтамiнних препаратiв та iн.,
наказую:
1. Затвердити Обов'язковий мiнiмальний перелiк дослiджень сировини, продукцiї тваринного та рослинного походження, комбiкормової сировини, комбiкормiв, вiтамiнних препаратiв та iн., якi слiд проводити в державних лабораторiях ветмедицини i за результатами яких видається ветеринарне свiдоцтво (Ф-2) (додається)
2. Головним державним iнспекторам ветеринарної медицини Автономної Республiки Крим, областей, мiст Києва i Севастополя, районiв, мiст, регiональних служб державного ветеринарного контролю на державному кордонi та транспортi, директорам обласних, районних, мiських державних лабораторiй ветмедицини прийняти вищевказаний документ до керiвництва та виконання.
3. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Головного державного iнспектора ветеринарної медицини України Момота Я. Ф.
Голова Державного департаменту ветеринарної медицини |
П. П. Достоєвський |
ЗАТВЕРДЖЕНО наказом Державного департаменту ветеринарної медицини вiд 3 листопада 1998 р. N 16 |
|
Зареєстровано в Мiнiстерствi юстицiї України 30 листопада 1998 р. за N 761/3201 |
Обов'язковий мiнiмальний перелiк
дослiджень сировини, продукцiї тваринного та
рослинного походження, комбiкормової сировини,
комбiкормiв, вiтамiнних препаратiв та iн., якi слiд
проводити в державних лабораторiях ветеринарної
медицини i за результатами яких видається
ветеринарне
свiдоцтво (Ф-2)
N з/п |
Група продуктiв | Показники дослiджень | Допустимi рiвнi, мг/кг, не бiльше |
Примiтка |
1. | М'ясо й вироби з м'яса | |||
1.1. | М'ясо й птиця свiжi, охолодженi та мороженi |
Токсичнi елементи: | ||
свинець | 0,5 | |||
кадмiй | 0,05 | |||
миш'як | 0,1 | |||
ртуть | 0,03 | |||
мiдь | 5,0 | |||
цинк | 70,0 | |||
Пестициди: | ||||
актелiк | 0,01 | м'ясо (птиця) | ||
базудин | не допускається | у м'ясi птицi | ||
0,7 | у м'ясi (в перерахунку на жир) | |||
ГХЦГ гамма-iзомер | 0,1 | |||
2,4 Д | не допуск. | |||
ДДВФ | не допуск. | |||
ДДТ та його метаболiти | 0,1 | |||
карбофос | не допуск. | |||
метафос | не допуск. | |||
ртутєвмiснi пестициди | не допуск. | |||
хлорофос | не допуск. | |||
Мiкотоксини: | ||||
афлатоксин В1 | 0,005 | |||
Мiкробiологiчнi показники: | ||||
мазки-вiдбитки | мiкрофлора вiдсутня або присутнi поодинокi коки або палички |
|||
Кiлькiсть мезофiльних аеробних i факультативноанаеробних мiкроорганiзмiв, КУО в 1 г, не бiльше |
3 х 10 в ступ. 6 3 х 10 в ступ. 7 5 х 10 в ступ. 6 |
Яловичина заморожена куском Телятина та свинина, замороженi куском |
||
БГКП (колi-форми), КУО в 1 г | не бiльше 10 в ступ. 3 |
|||
Патогеннi мiкроорганiзми, в т. ч. сальмонели в 25 г | не допуск. | |||
Радiонуклiди, Бк/кг: | ||||
цезiй-137 | 200 | |||
стронцiй-90 | 20 | |||
1.2. | Ковбаси та кулiнарнi вироби з м'яса та птицi |
Токсичнi елементи: | У дужках - данi для спецiалiзованих продуктiв дитячого харчування |
|
свинець | 0,5 (0,3) | |||
кадмiй | 0,05 (0,03) | |||
миш'як | 0,1 | |||
ртуть | 0,03 | |||
мiдь | 5,0 | |||
цинк | 70,0 | |||
Мiкотоксини: | ||||
афлатоксин В1 | 0,005 | |||
Мiкробiологiчнi показники: | ||||
Кiлькiсть мезофiльних аеробних i факультативно-анаеробних мiкроорганiзмiв, КУО в 1 г, не бiльше |
1 х 10 в ступ. 3 | Ковбаси варенi, сосиски, сардельки, ковбаси i ковбаски варенi з м'яса птицi для дитячого харчування, ковбаса лiверна яєчна вищого сорту, сальтисон росiйський вищого сорту, бекон пресований |
||
до 2,5 x 10 в ступ. 3 | Ковбаси варенi 2-го сорту | |||
1,5 х 10 в ступ. 3 2 х 10 в ступ. 3 |
Ковбаса лiверна звичайна 1-го сорту | |||
2 х 10 в ступ. 3 5 х 10 в ступ. 3 |
Ковбаса лiверна 2-го сорту | |||
1 х 10 в ступ. 3 2 х 10 в ступ. 3 |
Ковбаси кров'янi | |||
2 х 10 в ступ. 3 | Сальтисон бiлий 1-го сорту | |||
2 х 10 в ступ. 3 | Сальтисон сiрий 3-го сорту | |||
5 х 10 в ступ. 2 | Окороки; яловичина пресована, рулет iз яловичини в упаковцi i без упаковки |
|||
1 х 10 в ступ. 2 2 х 10 в ступ. 2 |
Буженина; шинка в упаковцi, рулет |
|||
БГКП (колi-форми), маса продукту (г), в якому не допускаються |
1,0 | Крiм ковбаси лiверної 2-го сорту, сальтисону бiлого 1-го сорту i сiрого 3-го сорту, буженини та шинки в упаковцi | ||
0,1 | Ковбаса лiверна 2-го сорту | |||
0,5 | Сальтисон бiлий 1-го сорту | |||
0,5 | Сальтисон сiрий 3-го сорту | |||
10 | Буженина; шинка в упаковцi, рулет | |||
Сульфiтредукуючi клостридiї, маса продукту (г), в якому не допускаються |
0,01 | Крiм ковбас i ковбасок варених iз м'яса птицi для дитячого харчування, сальтисонiв, окорока, яловичини пресованої, рулету з яловичини, буженини та шинки в упаковцi, бекона пресованого | ||
0,1 | Ковбаси i ковбаски варенi iз м'яса птицi для дитячого харчування; сальтисони всiх сортiв |
|||
Патогеннi мiкроорганiзми, в т. ч. сальмонели, маса продукту (г), в якому не допускаються | 25 | |||
Коагулазопозитивнi стафiлококи в 1 г |
не допуск. | Для ковбас i ковбасок варених iз м'яса птицi для дитячого харчування | ||
Пестициди, радiонуклiди за п. 1.1 | ||||
1.3. | Консерви м'яснi та м'ясо-рослиннi |
|||
1.3.1. | Консерви з м'яса i птицi в склянiй, алюмiнiєвiй та щiльностягнутiй жерстянiй тарi |
Токсичнi елементи: | ||
свинець | 0,5 | |||
кадмiй | 0,05 | |||
миш'як | 0,1 | |||
ртуть | 0,03 | |||
мiдь | 5,0 | |||
цинк | 70,0 | |||
Мiкотоксини: | ||||
афлатоксин B1 | 0,005 | |||
Мiкробiологiчнi показники: | ||||
Кiлькiсть мезофiльних аеробних i
факультативно-анаеробних мiкроорганiзмiв, КУО в 1 г, не бiльше |
2 х 10 в ступ. 4 | М'ясо птицi пастеризоване | ||
2 х 10 в ступ. 2 | Яловичина пастеризована, шинка рублена, любительська | |||
Патогеннi мiкроорганiзми або їхнi токсини | не допуск. | Консерви м'яснi та м'ясо-рослиннi | ||
Staph. aureus, маса продукту (г), в якому не допускаються |
1,0 | |||
Мезофiльнi сульфiтредукуючi клостридiї, маса продукту (г), в якому не допускаються |
0,1 | |||
Вас. cereus, маса продукту (г), в якому не допускаються |
1,0 | |||
Патогеннi мiкроорганiзми, в т. ч. сальмонели,
маса продукту (г), в якому не допускаються |
25 | |||
Пестициди, радiонуклiди за п. 1.1 | ||||
1.3.2. | Консерви з м'яса й
птицi в збiрнiй жерстянiй тарi |
Токсичнi елементи: | ||
свинець | 1,0 | |||
кадмiй | 0,1 | |||
миш'як | 0,1 | |||
ртуть | 0,03 | |||
мiдь | 5,0 | |||
цинк | 70,0 | |||
олово | 200,0 | |||
Мiкотоксини: | ||||
афлатоксин B1 | 0,005 | |||
Пестициди, радiонуклiди за п. 1.1 | ||||
1.4. | Субпродукти сiльськогосподарських тварин та птицi |
Токсичнi елементи: | ||
свинець | 0,6 | |||
кадмiй | 0,3 | |||
миш'як | 1,0 | |||
ртуть | 0,1 | |||
мiдь | 20,0 | |||
цинк | 100,0 | |||
Мiкотоксини: | ||||
афлатоксин B1 | 0,005 | |||
Пестициди, радiонуклiди за п. 1.1 | ||||
1.4.1. | Нирки та продукти їх переробки |
Токсичнi елементи: | ||
свинець | 1,0 | |||
кадмiй | 1,0 | |||
миш'як | 1,0 | |||
ртуть | 0,2 | |||
мiдь | 20,0 | |||
цинк | 100,0 | |||
Мiкотоксини: | ||||
афлатоксин B1 | 0,005 | |||
Пестициди, радiонуклiди за п. 1.1 | ||||
1.5. | Яйця та яйцепродукти | |||
1.5.1. | Яйця | Токсичнi елементи: | ||
свинець | 0,3 | |||
кадмiй | 0,01 | |||
миш'як | 0,1 | |||
ртуть | 0,02 | |||
мiдь | 3,0 | |||
цинк | 50,0 | |||
Пестициди: | ||||
актелiк | не допуск. | |||
базудин | не допуск. | |||
ДДТ та його метаболiти | 0,1 | |||
карбофос | не допуск. | |||
метафос | не допуск. | |||
ртутєвмiснi пестициди | не допуск. | |||
хлорофос | не допуск. | |||
Мiкотоксини: | ||||
афлатоксин B1 | 0,005 | |||
Вiтамiни в жовтку, мкг/г, не менше: |
||||
Вiтамiн А | 6,0 | Для iнкубацiйних яєць | ||
Каротиноїди | 15,0 | |||
Вiтамiн B2 | 4,0 | |||
Вiтамiни в бiлку, мкг/г | ||||
Вiтамiн B2 | 2,0 | |||
Мiкробiологiчнi показники: | ||||
Кiлькiсть мезофiльних
аеробних i факультативно-анаеробних мiкроорганiзмiв, КУО в 1 г, не бiльше |
5 х 10 в ступ. 2 5 х 10 в ступ. 3 | Яйце куряче дiєтичне | ||
5 х 10 в ступ. 4 5 х 10 в ступ. 5 | Яйце куряче столове | |||
5 x 10 в ступ. 5 | Меланж яєчний морожений; жовтки та бiлки яєчнi мороженi | |||
5 х 10 в ступ. 5 | Меланж яєчний морожений iз сiллю та цукром | |||
БГКП (колi-форми), маса продукту (г), в якому не допускаються | 0,1 | Яйце куряче дiєтичне | ||
0,1 - 0,01 | Яйце куряче столове | |||
0,1 | Меланж яєчний морожений; жовтки та бiлки яєчнi мороженi | |||
0,1 | Меланж яєчний морожений iз сiллю та цукром | |||
Патогеннi мiкроорганiзми, в т. ч. сальмонели, маса продукту (г), в якому не допускаються | 5 х 25 | Яйце куряче дiєтичне | ||
25 | Яйце куряче столове | |||
25 | Меланж яєчний морожений; жовтки та бiлки яєчнi мороженi | |||
25 | Меланж яєчний морожений iз сiллю та цукром | |||
Staph. aureus | не допуск. | Меланж яєчний морожений; жовтки та бiлки яєчнi мороженi |
||
Протей | не допуск. | Меланж яєчний морожений; жовтки та бiлки яєчнi мороженi | ||
Радiонуклiди, Бк/кг: | ||||
цезiй-137 | 6 | |||
стронцiй-90 | 2 | |||
1.5.2. | Яєчний порошок | Токсичнi елементи: | ||
свинець | 3,0 | |||
кадмiй | 0,1 | |||
миш'як | 0,5 | |||
ртуть | 0,1 | |||
мiдь | 15,0 | |||
цинк | 200,0 | |||
Волога, % | 6,0 - 7,0 (включно) |
|||
Мiкотоксини: | ||||
афлатоксин В1 | 0,005 | |||
Мiкробiологiчнi показники: | ||||
БГКП (колi-форми), маса продукту (г), в якому не допускаються |
0,1 | |||
Патогеннi мiкроорганiзми, в т. ч. сальмонели, маса продукту (г), в якому не допускаються |
25 | |||
Proteus в 0,1 г | не допуск. | |||
Пестициди, радiонуклiди за п. 1.5.1 | ||||
2. | Молоко й молочнi вироби | |||
2.1. | Молоко i молочнокислi вироби |
Токсичнi елементи: | У дужках - ПДК для продовольчої сировини, призначеної для виробництва дитячих та дiєтичних продуктiв |
|
свинець | 0,1 (0,05) | |||
кадмiй | 0,03 (0,02) | |||
миш'як | 0,06 | |||
ртуть | 0,005 | |||
мiдь | 1,0 | |||
цинк | 5,0 | |||
Пестициди: | ||||
базудин | не допуск. | |||
хлорофос | не допуск. | |||
ГХЦГ гамма-iзомер | 0,05 | |||
2,4 Д | не допуск. | |||
ДДТ | 0,05 (0,01) | |||
карбофос | не допуск. | |||
метафос | не допуск. | |||
хлорофос | не допуск. | |||
ртутєвмiснi пестициди | не допуск. | |||
Мiкотоксини: | ||||
афлатоксин В1 | не допуск. (<0,001) |
|||
афлатоксии М1 | <0,0005 | |||
Мiкробiологiчнi показники: | ||||
Кiлькiсть мезофiльних аеробних i факультативно-анаеробних мiкроорганiзмiв, КУО в 1 г, не бiльше |
5 х 10 в ступ. 4 | Молоко пастеризоване (для дитячого харчування), молоко пастеризоване, група A |
||
1 x 10 в ступ. 5 | Молоко пастеризоване, група B |
|||
2 x 10 в ступ. 5 | Молоко пастеризоване у флягах та цистернах |
|||
БГКП (колi-форми), маса продукту (г/куб. см), в якому не допускаються |
1,0 | Молоко пастеризоване (для дитячого харчування), молоко пастеризоване, група A |
||
0,1 | Молоко пастеризоване, група B; молоко пастеризоване у флягах та цистернах, кефiр, простокваша, йогурт |
|||
0,01 | Сметана "Городская" з 20 % i 25 % жирностi (без наповнювачiв) | |||
0,001 | Сметана всiх iнших видiв |
|||
Патогеннi мiкроорганiзми, в
т. ч. сальмонели, маса продукту (г), в якому не допускаються |
50 | Молоко пастеризоване (для дитячого харчування) |
||
25 | Молоко пастеризоване, групи A, B, у флягах та цистернах, кефiр, простокваша, йогурт, сметана всiх видiв | |||
Кислотнiсть, жирнiсть молока - за маркуванням тари | ||||
Радiонуклiди, Бк/кг: | ||||
цезiй-137 | 100 | |||
стронцiй-90 | 20 | |||
2.2. | Консерви молочнi | |||
2.2.1. | Молоко згущене (стерилiзоване в банках) |
Токсичнi елементи: | ||
свинець | 0,3 | |||
кадмiй | 0,1 | |||
миш'як | 0,15 | |||
ртуть | 0,015 | |||
мiдь | 3,0 | |||
цинк | 15,0 | |||
олово | 200,0 | |||
Пестициди за п. 2.1 | ||||
Мiкотоксини: | ||||
афлатоксин В1 | не допуск. (<0,001) |
|||
афлатоксин М1 | <0,0005 | |||
Мiкробiологiчнi показники: | Молоко згущене, стерилiзоване в банках, повинно вiдповiдати вимогам промислової стерилiзацiї i не мiстити патогенних мiкроорганiзмiв та їхнiх токсинiв |
|||
Кiлькiсть мезофiльних аеробних i факультативно-анаеробних мiкроорганiзмiв, КУО в 1 г, не бiльше |
2,5 x 10 в ступ. 4 | Молоко цiльне згущене iз цукром | ||
2,5 х 10 в ступ. 4 | Молоко нежирне згущене iз цукром | |||
3,5 х 10 в ступ. 4 | Какао зi згущеним молоком, вершки згущенi iз цукром, кава натуральна зi згущеним молоком та цукром |
|||
БГКП (колi-форми), маса продукту (г/куб. см), в якому не допускаються |
1,0 | Молоко цiльне та нежирне, згущене iз цукром, розфасоване в споживчу тару |
||
0,3 | Молоко цiльне та нежирне, згущене iз цукром, розфасоване у транспортну тару |
|||
Патогеннi мiкроорганiзми, в т. ч. сальмонели, маса продукту (г/куб. см), в якому не допускаються | 25 | |||
Радiонуклiди, Бк/кг: | ||||
цезiй-137 | 300 | |||
стронцiй-90 | 60 | |||
2.3. | Молоко й молочнi вироби сухi |
Токсичнi елементи: | * У перерахунку на вихiдний продукт |
|
свинець | 0,1* (0,05) | |||
кадмiй | 0,03* | У дужках - данi для продуктiв дiєтичного харчування | ||
миш'як | 0,05* | |||
ртуть | 0,005* | |||
мiдь | 1,0* | |||
цинк | 5,0* | |||
Пестициди: | ||||
ДДТ | 0,1 (0,05) | |||
ГХЦГ гамма-iзомер | 0,1 (0,05) | |||
Iншi пестициди за п. 2.1 | ||||
Мiкотоксини за п. 2.1 | ||||
Мiкробiологiчнi показники: | ||||
Кiлькiсть мезофiльних
аеробних i факультативно-анаеробних мiкроорганiзмiв, КУО в 1 г, не бiльше |
Молоко коров'яче сухе цiльне: | |||
5 x 10 в ступ. 4 | - вищий сорт | |||
7 x 10 в ступ. 4 | - перший сорт | |||
Молоко коров'яче сухе знежирене: | ||||
5 x 10 в ступ. 4 | - для безпосереднього використання |
|||
1 х 10 в ступ. 5 | - для промислової переробки |
|||
1 х 10 в ступ. 5 | "Продукт молочний сухий" |
|||
Вершки сухi та вершки сухi з цукром: | ||||
5 х 10 в ступ. 4 | - вищий сорт | |||
1 х 10 в ступ. 5 | - перший сорт | |||
БГКП (колi-форми), маса продукту (г), в якому не допускаються |
0,1 | Усi види молока коров'ячого сухого |
||
1,0 | Закваски сухi сублiмацiйної сушки |
|||
Патогеннi мiкроорганiзми, в т. ч. сальмонели, маса продукту (г), в якому не допускаються | 25 | Усi види молока коров'ячого сухого |
||
не бiльше 50 в 1 г |
Закваски сухi сублiмацiйної сушки |
|||
Радiонуклiди, Бк/кг: | ||||
цезiй-137 | 500 | |||
стронцiй-90 | 100 | |||
2.4. | Сири та вироби iз сиру | Токсичнi елементи: | ||
свинець | 0,3 | |||
кадмiй | 0,2 | |||
миш'як | 0,2 | |||
ртуть | 0,02 | |||
мiдь | 4,0 | |||
цинк | 50,0 | |||
Пестициди: | ||||
ДДТ | 1,0 | У перерахунку на жир | ||
ГХЦГ гамма-iзомер | 1,25 | |||
Гексахлоран | 1,25 | |||
Iншi пестициди | не допуск. | |||
Мiкотоксини: | ||||
афлатоксин В1 | не допуск. (<0,001) |
|||
афлатоксин М1 | 0,0005 | |||
Мiкробiологiчнi показники: | ||||
БГКП (колi-форми), маса продукту (г), в якому не допускаються | 0,01 | Сири сичужнi твердi, м'якi, сир "Росiйський" | ||
0,001 | Сир м'який дiєтичний | |||
Staph. aureus, КУО в 0,01 г, не бiльше |
не допуск. | Сир м'який дiєтичний | ||
Staph. aureus, КУО в 1 г, не бiльше |
5 x 10 в ступ. 2 | Iншi сири та вироби iз сиру | ||
Патогеннi мiкроорганiзми, в т. ч. сальмонели, маса продукту (г), в якому не допускаються | 25 | |||
Радiонуклiди за п. 2.1 | ||||
3. | Риба та рибнi продукти | |||
3.1. | Риба свiжа, охолоджена, морожена | |||
3.1.1. | Прiсноводна хижа | Токсичнi елементи: | ||
свинець | 1,0 | |||
кадмiй | 0,2 | |||
миш'як | 1,0 | |||
ртуть | 0,6 | |||
мiдь | 10,0 | |||
цинк | 40,0 | |||
Пестициди: | ||||
Альдрiн | не допуск. | |||
ДДТ i його метаболiти | 0,3 | |||
ГХЦГ гамма-iзомер | 0,03 | |||
2,4 Д-амiнна сiль | не допуск. | |||
метафос | не допуск. | |||
ртутєвмiснi пестициди | не допуск. | |||
сумiцидин | 0,0015 | |||
Гiстамiн | 100,0 | |||
Живi гельмiнти та їхнi личинки, небезпечнi для людей |
не допуск. | |||
Мiкробiологiчнi показники: | ||||
Кiлькiсть мезофiльних аеробних i факультативно-анаеробних мiкроорганiзмiв, КУО в 1 г, не бiльше |
5 х 10 в ступ. 4 | |||
БГКП (колi-форми), маса продукту (г), в якому не допускаються |
0,001 | |||
Staph. aureus, маса продукту (г), в якому не допускаються |
0,01 | |||
Патогеннi мiкроорганiзми, в т. ч. сальмонели, маса продукту (г), в якому не допускаються | 25 | |||
Радiонуклiди, Бк/кг: | ||||
цезiй-137 | 150 | |||
стронцiй-90 | 35 | |||
3.1.2. | Прiсноводна нехижа | Токсичнi елементи: | ||
свинець | 1,0 | |||
кадмiй | 0,2 | |||
миш'як | 1,0 | |||
ртуть | 0,3 | |||
мiдь | 10,0 | |||
цинк | 40,0 | |||
Пестициди за п. 3.1.1 | ||||
Гiстамiн за п. 3.1.1 | ||||
Живi гельмiнти та їхнi личинки, небезпечнi для людей |
не допуск. | |||
Мiкробiологiчнi показники за п. 3.1.1 |
||||
Радiонуклiди за п. 3.1.1 | ||||
3.1.3. | Морська | Токсичнi елементи: | ||
свинець | 1,0 | |||
кадмiй | 0,2 | |||
миш'як | 5,0 | |||
ртуть | 0,4 | |||
мiдь | 10,0 | |||
цинк | 40,0 | |||
Пестициди: | ||||
Гексахлоран | 0,2 | |||
ГХЦГ гамма-iзомер | 0,2 | |||
ДДТ | 0,2 | |||
Ртутєвмiснi пестициди | не допуск. | |||
сумiцидин | 0,0015 | |||
Гiстамiн | 100 | |||
Живi гельмiнти та їхнi личинки, небезпечнi для людей |
не допуск. | |||
Мiкробiологiчнi показники за п. 3.1.1 |
||||
Радiонуклiди за п. 3.1.1 | ||||
3.1.3.1. | Риба тунцева | Токсичнi елементи: | ||
свинець | 2,0 | |||
кадмiй | 0,2 | |||
миш'як | 5,0 | |||
ртуть | 0,7 | |||
мiдь | 10,0 | |||
цинк | 40,0 | |||
Гiстамiн | 100,0 | |||
Живi гельмiнти та їхнi личинки, небезпечнi для людей | не допуск. | |||
Мiкробiологiчнi показники за п. 3.1.1 | ||||
Пестициди, радiонуклiди за п. 3.1.3 | ||||
3.2. | Рибнi консерви i пресерви | |||
3.2.1. | Риба консервована в склянiй, алюмiнiєвiй та суцiльностягнутiй тарi |
|||
3.2.1.1. | Прiсноводна | Токсичнi елементи: | ||
свинець | 1,0 | |||
кадмiй | 0,2 | |||
миш'як | 1,0 | |||
ртуть | 0,3 | |||
мiдь | 10,0 | |||
цинк | 40,0 | |||
Гiстамiн | 100,0 | |||
Радiонуклiди за п. 3.1.1 | ||||
Мiкробiологiчнi показники: | Риба консервована в склянiй, алюмiнiєвiй та жерстянiй тарi повинна вiдповiдати вимогам промислової стерилiзацiї i не мiстити патогенних мiкроорганiзмiв та їхнiх токсинiв |
|||
3.2.1.2. | Морська | Токсичнi елементи: | ||
свинець | 1,0 | |||
кадмiй | 0,2 | |||
миш'як | 5,0 | |||
ртуть | 0,4 | |||
мiдь | 10,0 | |||
цинк | 40,0 | |||
Гiстамiн | 100,0 | |||
Пестициди: | ||||
Альдрiн | не допуск. | |||
Гексахлоран | 1,0 | З печiнки риб | ||
0,2 | У т. ч.: з осетрових, лососевих, тунцевих |
|||
ГХЦГ гамма-iзомер | 1,0 | З печiнки риб | ||
0,2 | У т. ч.: з осетрових, лососевих, тунцевих |
|||
Гептахлор | не допуск. | |||
2,4 Д-амiнна сiль | не допуск. | |||
ДДТ та його метаболiти | 0,4 | Консерви з риб (крiм осетрових, лососевих, тунцевих та з печiнки риб) | ||
0,2 | Консерви з риб (осетрових, тунцевих, лососевих та з печiнки риб) |
|||
Метафос | не допуск. | |||
Ртутєвмiснi пестициди | не допуск. | |||
Радiонуклiди за п. 3.1.1 | ||||
3.2.1.2.1. | Тунцева | Токсичнi елементи: | ||
свинець | 2,0 | |||
кадмiй | 0,2 | |||
миш'як | 5,0 | |||
ртуть | 0,7 | |||
мiдь | 10,0 | |||
цинк | 40,0 | |||
Гiстамiн | 100,0 | |||
Пестициди, мiкробiологiчнi показники за п. 3.2.1.1 | ||||
Радiонуклiди за п. 3.1.1 | ||||
3.2.2. | Риба консервована в збiрнiй жерстянiй тарi |
|||
3.2.2.1. | Прiсноводна | Токсичнi елементи: | ||
свинець | 1,0 | |||
кадмiй | 0,2 | |||
миш'як | 1,0 | |||
ртуть | 0,3 | |||
мiдь | 10,0 | |||
цинк | 40,0 | |||
олово | 200,0 | |||
Гiстамiн | 100,0 | |||
Пестициди, мiкробiологiчнi показники за п. 3.2.1.2 | ||||
Радiонуклiди за п. 3.1.1 | ||||
3.2.2.2. | Морська | Токсичнi елементи: | ||
свинець | 1,0 | |||
кадмiй | 0,2 | |||
миш'як | 5,0 | |||
ртуть | 0,7 | |||
мiдь | 10,0 | |||
цинк | 40,0 | |||
олово | 200,0 | |||
Гiстамiн | 100,0 | |||
Пестициди, мiкробiологiчнi показники за п. 3.2.1.2 | ||||
Радiонуклiди за п. 3.1.1 | ||||
3.2.2.3. | Тунцева | Токсичнi елементи: | ||
свинець | 2,0 | |||
кадмiй | 0,2 | |||
миш'як | 5,0 | |||
ртуть | 0,7 | |||
мiдь | 10,0 | |||
цинк | 40,0 | |||
олово | 200,0 | |||
Гiстамiн | 100,0 | |||
Пестициди, мiкробiологiчнi показники за п. 3.2.1.2 | ||||
Радiонуклiди за п. 3.1.1 | ||||
3.3. | Риба солена, копчена, в'ялена, оселедцi, баличнi вироби |
Живi гельмiнти та їхнi личинки, небезпечнi для людей |
не допуск. | |
Радiонуклiди за п. 3.1.1 | ||||
Мiкробiологiчнi показники: | 1 х 10 в ступ. 3 | Риба гарячого копчення |
||
Кiлькiсть мезофiльно-аеробних та факультативно-анаеробних мiкроорганiзмiв, КУО в 1 г, не бiльше |
5 х 10 в ступ. 3 | Риба холодного копчення |
||
БГКП (колi-форми), маса продукту (г), в якому не допускаються |
10 | Риба гарячого копчення |
||
1,0 | Риба холодного копчення |
|||
Staph. aureus, маса продукту (г), в якому не допускаються |
1,0 | |||
Патогеннi мiкроорганiзми, в т. ч. сальмонели, маса продукту (г), в якому не допускаються |
25 | |||
Vibrio parahaemolyticus, КУО в 1 г, не бiльше |
10 | Додатковий показник при епiднеблагополучнiй ситуацiї |
||
3.4. | Iкра, молюски, ракоподiбнi та iншi продукти моря | |||
3.4.1. | Молюски та ракоподiбнi | Токсичнi елементи: | ||
свинець | 10,0 | |||
кадмiй | 2,0 | |||
миш'як | 2,0 | |||
ртуть | 0,2 | |||
мiдь | 30,0 | |||
цинк | 200,0 | |||
Живi гельмiнти та їхнi личинки, небезпечнi для людей |
не допуск. | |||
3.4.2. | Iкра | Пестициди: | ||
Гексахлоран | 0,2 | Iкра | ||
ГХЦГ гамма-iзомер | 0,2 | Iкра | ||
Мiкробiологiчнi показники: | ||||
Кiлькiсть мезофiльних аеробних i факультативно-анаеробних мiкроорганiзмiв, КУО в 1 г, не бiльше |
1 х 10 в ступ. 4 | Iкра осетрових риб зерниста банкова, паюсна; iкра лососевих риб зерниста (банкова, бочонкова); iкра iнших видiв риб пробiйна солона; солона "делiкатесна", iкра бiлкова (чорна, червона) |
||
5 х 10 в ступ. 4 | Iкра осетрових риб малосолона, солона; iкра мойви, iкра солона, малосолона |
|||
1 х 10 в ступ. 3 | Iкра осетрових риб зерниста пастеризована |
|||
5 х 10 в ступ. 3 | Iкра iнших видiв риби пастеризована копчена, в'ялена |
|||
Мiдiї: | ||||
1 х 10 в ступ. 5 | - сировина для консервного виробництва |
|||
5 х 10 в ступ. 4 | - сировина для кулiнарного виробництва |
|||
БГКП (колi-форми), маса продукту (г), в якому не допускаються |
0,1 | Iкра мойви, iкра солона "делiкатесна" iкра бiлкова (чорна, червона) |
||
1,0 | Iкра iнших видiв риби | |||
0,1 | Мiдiї | |||
Staph. aureus, маса продукту (г), в якому не допускаються |
1,0 | Iкра всiх видiв риби | ||
0,1 | Мiдiї | |||
Сульфiтредукуючi мезофiльнi клостридiї, маса продукту (г), в якому не допускаються | 1,0 | Iкра всiх видiв, крiм копченої, в'яленої та бiлкової |
||
0,1 | Iкра бiлкова (чорна та червона) | |||
Патогеннi мiкроорганiзми, в т. ч. сальмонели, маса продукту (г), в якому не допускаються | 25 | Для всiх видiв iкри та мiдiй | ||
Плiсенi, КУО/г | не бiльше 50 | Для всiх видiв iкри, крiм бiлкової |
||
Дрiжджi, КУО/г | не бiльше 30 | Для всiх видiв iкри, крiм копченої, в'яленої |
||
не бiльше 50 | Iкра копчена, в'ялена | |||
Ентерококи, маса продукту (г), в якому не допускаються |
0,1 | Мiдiї (сировина для кулiнарного виробництва) |
||
Радiонуклiди за п. 3.1.1 | ||||
4. | Жири рослиннi та твариннi | |||
4.1. | Олiя рослинна (соняшникова) |
Токсичнi елементи: | ||
свинець | 0,1 | |||
кадмiй | 0,05 | |||
миш'як | 0,1 | |||
ртуть | 0,03 | |||
мiдь | 0,5 | |||
цинк | 5,0 | |||
залiзо | 5,0 | |||
Мiкотоксини: | ||||
афлатоксин В1 | 0,005 | |||
зеараленон | 1,0 | |||
Пестициди: | ||||
ГХЦГ гамма-iзомер | 1,0 | Для промпереробки | ||
бiльше 1,0 | На технiчнi цiлi | |||
0,05 | Для дитячого харчування |
|||
ДДТ | 0,1 | Для використання в їжу |
||
0,25 | Для промпереробки | |||
бiльше 0,25 | На технiчнi цiлi | |||
0,1 | Для дитячого харчування |
|||
0,05 | Для iмпорту | |||
Децiс | 0,05 | |||
Карбофос | 0,1 | |||
Хлорофос | 0,1 | |||
Ртутєвмiснi пестициди | не допуск. | |||
Кислотне число, мг КОН | не бiльше 0,4 |
Для рафiнованої олiї | ||
Для нерафiнованої та гiдратованої олiї: | ||||
1,5 | - вищий сорт | |||
2,25 | - перший сорт | |||
6,0 | - другий сорт | |||
Радiонуклiди, Бк/кг: | ||||
цезiй-137 | 100 | |||
стронцiй-90 | 20 | |||
4.2. | Продукти переробки рослинної олiї |
|||
4.2.1. | Маргарин | Токсичнi елементи: | ||
свинець | 0,1 | |||
кадмiй | 0,05 | |||
миш'як | 0,1 | |||
ртуть | 0,05 | |||
мiдь | 1,0 | |||
0,4 | При зберiганнi | |||
цинк | 10,0 | |||
залiзо | 5,0 1,5 |
При зберiганнi Залишковi кiлькостi мiкотоксинiв i пестицидiв регламентують за сировиною |
||
Мiкробiологiчнi показники: | ||||
БГКП (колi-форми), маса продукту (г), в якому не допускаються |
0,001 | |||
0,01 | Для маргарину, що вживається без термiчної обробки |
|||
Дрiжджi, КУО в 1 г, не бiльше |
1 х 10 в ступ. 3 | |||
Плiсенi, КУО в 1 г, не бiльше |
100 | |||
Радiонуклiди, Бк/кг: | ||||
цезiй-137 | 100 | |||
стронцiй-90 | 20 | |||
4.3. | Масло тваринне | |||
4.3.1. | Масло вершкове, жири твариннi |
Токсичнi елементи: | ||
свинець | 0,1 | |||
кадмiй | 0,03 | |||
миш'як | 0,1 | |||
ртуть | 0,03 | |||
мiдь | 0,5 | |||
0,4 | При зберiганнi | |||
цинк | 5,0 | |||
1,5 | При зберiганнi | |||
залiзо | 5,0 | |||
Мiкотоксини: | ||||
афлатоксин В1 | не допуск. (<0,001) |
|||
афлатоксин М1 | 0,0005 | |||
Пестициди: | ||||
ГХЦГ гамма-iзомер | 0,2 | |||
ДДТ | 1,0 | У перерахунку на жир | ||
Залишковi кiлькостi iнших пестицидiв у маслi вершковому не допускаються |
||||
Мiкробiологiчнi показники: | ||||
Кiлькiсть мезофiльних аеробних i факультативно-анаеробних мiкроорганiзмiв, КУО в 1 куб. см, не бiльше |
1 х 10 в ступ. 4 | Масло вологодське | ||
1 х 10 в ступ. 5 | Масло вершкове несолоне i солоне, любительське, селянське |
|||
5 x 10 в ступ. 5 | Масло бутербродне | |||
БГКП (колi-форми), маса продукту (г), в якому не допускаються |
0,1 | Масло вологодське | ||
0,01 | Масло вершкове несолоне i солоне, масло любительське i селянське, масло бутербродне |
|||
0,001 | Масло любительське та масло селянське |
|||
Патогеннi мiкроорганiзми, в т. ч. сальмонели, маса продукту (г), в якому не допускаються | 25 | Всi види масла | ||
Радiонуклiди, Бк/кг: | ||||
цезiй-137 | 100 | |||
стронцiй-90 | 20 | |||
4.3.1.1. | Жири твариннi | Пестициди: | ||
альдрiн | не допуск. | |||
ГХЦГ гамма-iзомер | 0,2 | |||
гаптахлор | не допуск. | |||
2,4 Д | не допуск. | |||
метафос | не допуск. | |||
хлорофос | не допуск. | |||
ртутєвмiснi пестициди | не допуск. | |||
Кислотне число, мг КОН | до 50 | Для молодняка | ||
до 80 | Для дорослих тварин | |||
Перекисне число, % йоду (I) |
до 0,3 | |||
Радiонуклiди, Бк/кг: | ||||
цезiй-137 | 100 | |||
стронцiй-90 | 20 | |||
5. | Сiль кухонна | Токсичнi елементи: | ||
свинець | 2,0 | |||
кадмiй | 0,1 | |||
миш'як | 1,0 | |||
ртуть | 0,01 | |||
мiдь | 3,0 | |||
цинк | 10,0 | |||
Вологiсть, % | 0,1 | Екстра | ||
0,7 | Вищий сорт, 1-й сорт | |||
Нерозчиннi у водi речовини, %, не бiльше |
0,03 | Екстра | ||
0,16 | Вищий сорт | |||
0,45 | 1-й сорт | |||
0,45 | 2-й сорт | |||
Радiонуклiди, Бк/кг: | ||||
цезiй-137 | 600 | |||
стронцiй-90 | 200 | |||
6. | Продукти бджiльництва | |||
6.1. | Мед | Пестициди: | ||
ГХЦГ та його iзомери | <0,005 | |||
ДДТ та його метаболiти | <0,005 | |||
хлорофос | не допуск. | Залишкова кiлькiсть iнших пестицидiв не допускається |
||
Антибiотики, од./г: | ||||
пенiцилiн | не допуск. | |||
тетрациклiн | не допуск. | |||
стрептомiцин | не допуск. | |||
бiомiцин | не допуск. | |||
Масова доля води, %, не бiльше |
21 | Для всiх видiв меду, крiм меду з бiлої акацiї та бавовнику |
||
21 | Для меду з бiлої акацiї |
|||
Масова доля редукуючих цукрiв (до безводної речовини), %, не бiльше |
82 | Для всiх видiв меду, крiм меду з бiлої акацiї та бавовнику |
||
76 | Для меду з бiлої акацiї |
|||
Дiастазне число до безводної речовини, од. Готе, не менше |
7 | Для всiх видiв меду, крiм меду з бiлої акацiї та бавовнику |
||
5 | Для меду з бiлої акацiї |
|||
Оксиметилфурфурол, не бiльше |
25 | Для всiх видiв меду, крiм меду з бiлої акацiї та бавовнику |
||
25 | Для меду з бiлої акацiї |
|||
Механiчнi домiшки | не допуск. | |||
Радiонуклiди, Бк/кг: | ||||
цезiй-137 | 100 | |||
стронцiй-90 | 20 | |||
6.2. | Пилок квiтковий (обнiжка) | Пестициди: | ||
ГХЦГ та його iзомери | <0,005 | |||
ДДТ та його метаболiти | <0,005 | |||
хлорофос | не допуск. | |||
Залишкова кiлькiсть iнших пестицидiв не допускається |
||||
Масова доля механiчних домiшок, %, не бiльше |
0,1 | |||
Масова доля вологи, % | 8 - 10 | |||
Концентрацiя водородних iонiв (pH) 2 %-го водного розчину пилку, не менше |
4,5 - 5,3 | |||
Масова доля сирого протеїну, %, не менше |
21,0 | |||
Масова доля сирої золи, %, не бiльше |
4,0 | |||
Масова доля мiнеральних домiшок, %, не бiльше |
0,6 | |||
Масова доля отруйних домiшок |
не допуск. | |||
Мiкробiологiчнi показники: | ||||
Плiсневi гриби | не допуск. | |||
Патогеннi мiкроорганiзми | не допуск. | |||
Радiонуклiди, Бк/кг: | ||||
цезiй-137 | 100 | |||
стронцiй-90 | 20 | |||
7. | Овочi, в т. ч. картопля | Токсичнi елементи: | ||
свинець | 5,0 | |||
кадмiй | 0,3 | |||
миш'як | 0,5 | |||
ртуть | 0,05 | |||
мiдь | 30,0 | |||
цинк | 50,0 | |||
Пестициди: | ||||
Актелiк | 0,2 | Буряки | ||
0,05 | Картопля, морква | |||
Базудин | 0,1 | Капуста, картопля | ||
0,5 | Буряки | |||
ГХЦГ гамма-iзомер | 0,1 | Буряки, картопля | ||
Гексахлоран | 0,1 | Буряки, картопля | ||
ДДТ та його метаболiти | 0,1 | Буряки, картопля | ||
Карбофос | 0,5 | Капуста, буряки | ||
Хлорофос | 0,1 | |||
Ртутєвмiснi пестициди | не допуск. | |||
Мiкотоксини: | ||||
патулiн | 0,05 | |||
Нiтрати | 250 | Картопля | ||
900 | Капуста бiлокачанна рання (до 1 вересня) |
|||
500 | Капуста бiлокачанна пiзня |
|||
400 | Морква рання | |||
250 | Морква пiзня | |||
150 | Томати у вiдкритому грунтi |
|||
300 | Томати в захищеному грунтi |
|||
150 | Огiрки у вiдкритому грунтi |
|||
400 | Огiрки в захищеному грунтi |
|||
1400 | Буряк столовий | |||
80 | Цибуля рiпчата | |||
600 | Цибуля-перо у вiдкритому грунтi |
|||
800 | Цибуля-перо в захищеному грунтi |
|||
2000 | Листянi овочi у вiдкритому грунтi |
|||
3000 | Листянi овочi в за критому грунтi |
|||
90 | Динi | |||
60 | Кавуни | |||
200 | Перець солодкий у вiдкритому грунтi |
|||
400 | Перець солодкий в закритому грунтi |
|||
400 | Кабачки | |||
60 | Виноград столовий, яблука, грушi |
|||
50 | Овочi для виготовлення продуктiв дитячого харчування | |||
Нiтрити | 10,0 | |||
Радiонуклiди, Бк/кг: | ||||
цезiй-137 | 40 | |||
стронцiй-90 | 20 | |||
8. | Гриби | Токсичнi елементи: | ||
свинець | 0,5 | |||
кадмiй | 0,1 | |||
миш'як | 0,5 | |||
ртуть | 0,05 | |||
мiдь | 10,0 | |||
цинк | 20,0 | |||
Пестициди: | ||||
Альдрiн | не допуск. | |||
ГХЦГ гамма-iзомер | 0,5 | |||
Гептахлор | не допуск. | |||
2,4 Д | не допуск. | |||
2,4 амiнна сiль | не допуск. | |||
Карбофос | 1,0 | |||
Метафос | не допуск. | |||
Хлорофос | 0,2 | |||
Радiонуклiди, Бк/кг: | ||||
цезiй-137 | 500 | Свiжi гриби | ||
2500 | Сушенi гриби | |||
стронцiй-90 | 50 | Свiжi гриби | ||
250 | Сушенi гриби | |||
9. | Казеїн | Токсичнi елементи: | ||
свинець | 0,3 | |||
кадмiй | 0,2 | |||
мiдь | 4,0 | |||
Мiкотоксини: | ||||
афлатоксин В1 | не допуск. (<0,001) |
|||
афлатоксин М1 | 0,0005 | |||
Антибiотики, од./г: | ||||
тетрациклiнової групи | 0,01 | |||
пенiцилiн | 0,01 | |||
стрептомiцин | 0,5 | |||
Гормональнi препарати | ||||
дiетилстiльбестрол | не допуск. | |||
естрадiол 17 в | 0,0002 | |||
Мiкробiологiчнi показники: | ||||
Кiлькiсть мезофiльних аеробних i
факультативно-анаеробних мiкроорганiзмiв, КУО в 1 г, не бiльше |
7,5 х 10 в ступ. 4 | |||
БГКП (колi-форми) в 0,1 г | не допуск. | |||
Патогеннi мiкроорганiзми, в т. ч. сальмонели в 25 г | не допуск. | |||
Сульфiтредукуючi клостридiї в 1 г, не бiльше | 200 | |||
Радiонуклiди, Бк/кг: | ||||
цезiй-137 | 100 | |||
стронцiй-90 | 20 | |||
10. | Зерно i зернобобовi | |||
10.1. | Зерновi | Токсичнi елементи: | ||
свинець | 0,5 | Для харчових потреб | ||
5,0 | Для згодовування тваринам |
|||
кадмiй | 0,1 | Для харчових потреб | ||
0,3 | Для згодовування тваринам |
|||
миш'як | 0,2 | Для харчових потреб | ||
0,5 | Для згодовування тваринам |
|||
ртуть | 0,03 | Для харчових потреб | ||
0,1 | Для згодовування тваринам |
|||
мiдь | 10,0 | Для харчових потреб | ||
30,0 | Для згодовування тваринам |
|||
цинк | 50,0 | |||
Пестициди: | ||||
актелiк | 1,0 | При зборi урожаю | ||
5,0 | При обробцi 2М-4Х | |||
базудин | 0,1 | |||
1,2 | Для тварин на вiдгодiвлi |
|||
0,2 | Для птицi | |||
ГХЦГ гамма-iзомер | 0,5 | |||
ДДВФ | 0,3 | |||
ДДТ та його метаболiти | 0,02 | |||
0,05 | Для тварин на вiдгодiвлi |
|||
карбофос | 3,0 | |||
метафос | не допуск. | |||
0,5 | Для тварин на вiдгодiвлi |
|||
хлорофос | 0,1 | |||
1,0 | Для лактуючих тварин | |||
3,0 | Для тварин на вiдгодiвлi |
|||
ТМТД | не допуск. | |||
Фостоксин | 0,1 | |||
Чотирихлористий вуглець | 50,0 | Для завезених зернових, пiсля 24 годин провiтрювання |
||
Нiтрати | 500 | |||
Нiтрити | 10,0 | |||
Мiкотоксини: | ||||
афлатоксин В1 | 0,005 | |||
зеараленон | 1,0 | |||
Т-2-токсин | 0,1 | |||
дезоксинiваленол | 1,0 | Для пшеницi твердих та сильних сортiв |
||
0,5 | Для iнших сортiв пшеницi |
|||
Токсичнiсть | не допуск. | |||
Радiонуклiди, Бк/кг: | ||||
цезiй-137 | 600 | |||
стронцiй-90 | 100 | |||
10.2. | Зернобобовi | Токсичнi елементи: | ||
свинець | 0,5 | Для харчових потреб | ||
5,0 | Для згодовування тваринам |
|||
кадмiй | 0,1 | Для харчових потреб | ||
0,3 | Для згодовування тваринам |
|||
миш'як | 0,2 | Для харчових потреб | ||
0,5 | Для згодовування тваринам |
|||
ртуть | 0,02 | Для харчових потреб | ||
0,1 | Для згодовування тваринам |
|||
мiдь | 10,0 | Для харчових потреб | ||
30,0 | Для згодовування тваринам |
|||
цинк | 50,0 | |||
Пестициди: | ||||
актелiк | 0,05 | Горох | ||
ГХЦГ гамма-iзомер | 0,5 | |||
2,4-Д та препарати на | не допуск. | |||
його основi | ||||
карбофос | 3,0 | |||
метафос | не допуск. | |||
0,5 | Для тварин на вiдгодiвлi |
|||
хлорофос | 0,1 | |||
1,0 | Для лактуючих тварин | |||
3,0 | Для тварин на вiдгодiвлi |
|||
Нiтрати | 500 | |||
Нiтрити | 10,0 | |||
Мiкотоксини: | ||||
афлатоксин В1 | 0,005 | |||
зеараленон | 1,0 | |||
Токсичнiсть | не допуск. | |||
Радiонуклiди, Бк/кг: | ||||
цезiй-137 | 600 | |||
стронцiй-90 | 100 | |||
11. | Корми | |||
11.1. | Комбiкорми для всiх видiв тварин, крiм непродуктивних |
Токсичнi елементи: | ||
свинець | 5,0 | ВРХ, птиця на вiдгодiвлi, свинi |
||
3,0 | ДРХ молочна; яйценосна птиця |
|||
кадмiй | 0,4 | ВРХ, птиця на вiдгодiвлi; свинi |
||
0,3 | ДРХ молочна; яйценосна птиця |
|||
миш'як | 1,0 | ВРХ. птиця на вiдгодiвлi; свинi |
||
0,5 | ДРХ молочна; яйценосна птиця |
|||
ртуть | 0,1 | ВРХ, птиця на вiдгодiвлi; свинi |
||
0,05 | ДРХ молочна; яйценосна птиця |
|||
мiдь | 30,0 | ВРХ i ДРХ | ||
80,0 | Свинi, птиця | |||
цинк | 100,0 | ВРХ, птиця на вiдгодiвлi; свинi |
||
50,0 | ДРХ молочна; яйценосна птиця |
|||
Пестициди: | ||||
актелiк | не допуск. | Лактуючi тварини | ||
0,5 | Птиця | |||
1,0 | Тварини та птиця на вiдгодiвлi |
|||
базудин | 1,2 | Тварини на вiдгодiвлi | ||
0,2 | Птиця | |||
ГХЦГ гамма-iзомер | 0,5 | |||
ДДВФ | 0,3 | |||
ДДТ та його метаболiти | 0,05 | |||
карбофос | 2,0 | |||
метафос | не допуск. | |||
0,5 | Для тварин на вiдгодiвлi |
|||
хлорофос | 1,0 | |||
3,0 | Для тварин на вiдгодiвлi |
|||
ТМТД | не допуск. | |||
Нiтрати | 500,0 | |||
Нiтрити | 10,0 | |||
Кислотне число, мг КОН | 30,0 | Молодняк усiх видiв тварин |
||
50,0 | Дорослi тварини всiх видiв |
|||
Перекисне число, % I, не бiльше |
||||
Мiкотоксини: | ||||
афлатоксин В1 | 0,05 | Лактуючi корови, поросята старше 2-мiсячного вiку |
||
0,1 | Телята та вiвцi старше 4-мiсячного вiку; тварини на вiдгодiвлi, бики-плiдники |
|||
0,025 | Кури | |||
зеараленон | не допуск. | Холостi, порiснi, пiдсиснi свиноматки, племiннi кнури, поросята до 2-мiсячного вiку |
||
2,0 | Свинi на вiдгодiвлi масою до 50 кг |
|||
3,0 | Свинi на вiдгодiвлi масою понад 50 кг. |
|||
Т-2 токсин | 0,2 | Кури-несучки та бройлери |
||
0,25 | Телята i доросла ВРХ на вiдгодiвлi |
|||
дезоксинiваленол | 1,0 | Всi види тварин | ||
Токсичнiсть | не допуск. | |||
Мiкробiологiчнi показники: | ||||
Сальмонели | не допуск. | |||
Ентеропатогеннi штами кишкової палички (Е. coli) |
не допуск. | |||
Токсинотвiрнi анаероби | не допуск. | |||
Дослiдження на вiдповiднiсть рецептурi за вмiстом вiтамiнiв A, E, B1, B2, кальцiю, фосфору, сирого протеїну, сирого жиру, сирої клiтковини, обмiнної енергiї | ||||
Радiонуклiди, Бк/кг: | ||||
цезiй-137 | 600 | |||
стронцiй-90 | 100 | |||
11.2. | Корми для непродуктивних тварин |
Токсичнi елементи: | ||
свинець | 5,0 | |||
кадмiй | 0,5 | Всi корми, за винятком кормiв для собак i котiв |
||
1,0 | Корми для собак i котiв |
|||
миш'як | 2,0 | Всi корми, за винятком кормiв для акварiумних риб |
||
4,0 | Корми для акварiумних риб |
|||
ртуть | 0,1 | Всi корми, за винятком кормiв для собак i котiв |
||
0,4 | Корми для собак i котiв |
|||
мiдь | 80,0 | |||
цинк | 100,0 | |||
250,0 | ||||
Пестициди: | ||||
ДДТ (сума ДДТ, ДДД, ДДЕ) | 0,05 | |||
ГХЦГ та його iзомери | 0,2 | |||
Нiтрати | 100,0 | |||
Нiтрити | 10,0 | |||
Кислотне число, мг КОН | 30,0 | |||
Перекисне число, % йоду (I) | 0,3 | |||
Мiкотоксини: | ||||
афлатоксин В1 | 0,01 | |||
Токсичнiсть | не допуск. | |||
Мiкробiологiчнi показники: | ||||
Загальна бакзабрудненiсть тис. мiкробних тiл в 1 г |
стерильнi | Консервованi корми | ||
не бiльше 500 | Сухi корми | |||
Сальмонели в 25 г | не допуск. | |||
Ентеробактерiї в 1 г | Не бiльше 300 колонiй при вiдсутностi
ентеропатогенної кишкової палички |
|||
Токсинотвiрнi анаероби | не допуск. | |||
Радiонуклiди, Бк/кг: | ||||
цезiй-137 | 600 | |||
стронцiй-90 | 100 | |||
Дослiдження на вiдповiднiсть рецептурi на вмiст сирого протеїну, сирого жиру, кальцiю, неорганiчного фосфору, обмiнної енергiї, вiтамiнiв A i E, B1, B2 | ||||
11.3. | Борошно тваринного походження (м'ясо-кiсткове, м'ясне, кiсткове, бiлково-твариннорослинне) |
Токсичнi елементи: | ||
свинець | 5,0 | |||
кадмiй | 0,3 | |||
ртуть | 0,1 | |||
миш'як | 1,0 | |||
мiдь | 80,0 | |||
цинк | 100,0 | |||
хром | 2,0 | |||
Пестициди: | ||||
ДДТ та його метаболiти | 0,05 | |||
ГХЦГ та його iзомери | 0,2 | |||
Нiтрати | 100,0 | |||
Нiтрити | 10,0 | |||
Кислотне число, мг КОН | 30 | Для молодняка всiх видiв тварин |
||
50 | Для дорослих тварин | |||
Перекисне число, % йоду (I), не бiльше |
0,3 | |||
Мiкробiологiчнi показники: | ||||
Загальна бакзабрудненiсть тис. мiкробних тiл в 1 г |
не бiльше 500 |
|||
Сальмонели | не допуск. | |||
Ентеропатогеннi штами кишкової палички (Е. coli) |
не допуск. | |||
Токсинотвiрнi анаероби | не допуск. | |||
Радiонуклiди, Бк/кг: | ||||
цезiй-134,137 | 600 | |||
стронцiй-90 | 100 | |||
11.4. | Рибне борошно всiх видiв | Токсичнi елементи: | ||
свинець | 5,0 | |||
кадмiй | 0,3 | |||
ртуть | 0,3 | |||
миш'як | 1,0 | |||
мiдь | 30,0 | |||
цинк | 50,0 | |||
Пестициди: | ||||
ДДТ та його метаболiти | 0,05 | |||
ГХЦГ гамма-iзомер | 0,2 | |||
Нiтрати | 250,0 | |||
Нiтрити | 10,0 | |||
Кислотне число, мг КОН | 30 | Для молодняка всiх видiв тварин |
||
50 | Для дорослих тварин | |||
Перекисне число, % йоду (I), не бiльше |
0,3 | |||
Мiкробiологiчнi показники: | ||||
Загальна бакзабрудненiсть тис. мiкробних тiл в 1 г |
не бiльше 500 |
|||
Сальмонели | не допуск. | |||
Ентеропатогеннi штами | не допуск. | |||
кишкової палички (Е. coli) | ||||
Токсинотвiрнi анаероби | не допуск. | |||
Радiонуклiди, Бк/кг: | ||||
цезiй-137 | 600 | |||
стронцiй-90 | 100 | |||
11.5. | Премiкси | Токсичнi елементи: | ||
свинець | 5,0 | ВРХ, птиця на вiдгодiвлi, свинi |
||
3,0 | ДРХ молочна; яйценосна птиця |
|||
кадмiй | 0,4 | ВРХ, птиця на вiдгодiвлi; свинi |
||
0,3 | ДРХ молочна; яйценосна птиця |
|||
миш'як | 1,0 | ВРХ, птиця на вiдгодiвлi; свинi |
||
0,5 | ДРХ молочна; яйценосна птиця |
|||
ртуть | 0,1 | ВРХ, птиця на вiдгодiвлi; свинi |
||
0,05 | ДРХ молочна; яйценосна птиця |
|||
мiдь | 30,0 | ВРХ i ДРХ | ||
80,0 | Свинi, птиця | |||
цинк | 100,0 | ВРХ, птиця на вiдгодiвлi; свинi |
||
50,0 | ДРХ молочна; яйценосна птиця |
|||
Мiкробiологiчнi показники: | ||||
Загальна бакзабрудненiсть, тис. мiкробних тiл в 1 г |
не бiльше 500 |
|||
Сальмонели | не допуск. | |||
Ентеропатогеннi штами кишкової палички (Е. coli) |
не допуск. | |||
Токсинотвiрнi анаероби | не допуск. | |||
Дослiдження на вiдповiднiсть рецептурi: на вмiст вiтамiнiв A, E, B1, B2, кальцiю, фосфору, марганцю, залiза, кобальту | ||||
Радiонуклiди, Бк/кг: | ||||
цезiй-137 | 600 | |||
стронцiй-90 | 100 | |||
12. | Вiтамiннi препарати | Дослiдження на вiдповiднiсть рецептурi |
||
Дослiдження на нешкiдливiсть |
||||
13. | Шрот соєвий | Токсичнi елементи: | ||
свинець | 1,0 | |||
кадмiй | 0,1 | |||
миш'як | 0,3 | |||
ртуть | 0,02 | |||
мiдь | 10,0 | |||
цинк | 50,0 | |||
Пестициди: | ||||
ГХЦГ гамма-iзомер | 0,2 | |||
ДДТ | 0,05 | |||
Рипкорд | 0,01 | |||
Карбофос | 3,0 | |||
Сумiцидин | 0,1 | |||
Трефлан | 0,5 | |||
Мiкотоксини: | ||||
афлатоксин В1 | 0,005 | |||
зеараленон | 1,0 | |||
Токсичнiсть | не допуск. | |||
Уреаза | 0,1 - 0,2 | |||
Нiтрати | 200,0 | |||
Нiтрити | 10,0 | |||
Мiкробiологiчнi показники: | ||||
Сальмонели | не допуск. | |||
Ентеропатогеннi штами кишкової палички (Е. coli) |
не допуск. | |||
Токсинотвiрнi анаероби | не допуск. | |||
Радiонуклiди, Бк/кг: | ||||
цезiй-137 | 600 | |||
стронцiй-90 | 100 | |||
14. | Макуха соняшникова | Токсичнi елементи: | ||
свинець | 1,0 | |||
кадмiй | 0,1 | |||
миш'як | 0,3 | |||
ртуть | 0,02 | |||
мiдь | 10,0 | |||
цинк | 50,0 | |||
Пестициди: | ||||
ГХЦГ гамма-iзомер | 0,5 | |||
ДДТ | 0,125 | |||
Карбофос | 0,5 | |||
Метафос | не допуск. | |||
Мiкотоксини: | ||||
афлатоксин В1 | 0,005 | |||
зеараленон | 1,0 | |||
Токсичнiсть | не допуск. | |||
Нiтрати | 200,0 | |||
Нiтрити | 10,0 | |||
Мiкробiологiчнi показники: | ||||
Сальмонели | не допуск. | |||
Ентеропатогеннi штами кишкової палички (Е. coli) |
не допуск. | |||
Токсинотвiрнi анаероби | не допуск. | |||
Радiонуклiди, Бк/кг: | ||||
цезiй-137 | 600 | |||
стронцiй-90 | 100 | |||
15. | Сiль кухонна кормова | Токсичнi елементи: | ||
свинець | 2,0 | |||
кадмiй | 0,1 | |||
миш'як | 1,0 | |||
ртуть | 0,01 | |||
мiдь | 3,0 | |||
цинк | 10,0 | |||
Вологiсть, % | 5,0 | Для сульфатної солi | ||
0,5 | Для кухонної солi | |||
Фтор, %, не бiльше | 1 х 10 в ступ. 4 | |||
Нерозчиннi в солянiй кислотi речовини, %, не бiльше |
1,0 | Для сульфатної солi | ||
5,0 | Для кухонної солi | |||
16. | Грубi та соковитi корми, коренеплоди |
Токсичнi елементи: | ||
свинець | 5,0 | |||
кадмiй | 0,3 | |||
миш'як | 0,5 | |||
ртуть | 0,05 | |||
мiдь | 30,0 | |||
цинк | 50,0 | |||
Пестициди: | ||||
ГХЦГ гамма-iзомер | 0,5 | |||
ДДТ та його метаболiти | 0,05 | |||
Карбофос | 2,0 | |||
Метафос | не допуск. | |||
0,5 | Для тварин на вiдгодiвлi |
|||
Хлорофос | 1,0 | |||
3,0 | Для тварин на вiдгодiвлi |
|||
ДДВФ | 0,3 | |||
Ртутєвмiснi пестициди | не допуск. | |||
Нiтрати | 1500,0 | Патока | ||
800,0 | Жом цукровий сухий | |||
1000,0 | Грубi корми (сiно, солома) |
|||
500,0 | Зеленi корми | |||
500,0 | Силос, сiнаж | |||
2000,0 | Буряк кормовий | |||
300,0 | Картопля | |||
Нiтрити | 10,0 |
Заступник директора
Центральної держлабораторiї ветмедицини |
Ю. М. Новожицька |