КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ
вiд 15 липня 1997 р. | N 787 |
---|
Про внесення змiн цо ставок ввiзного мита на
окремi види товарiв
Кабiнет Мiнiстрiв України ПОСТАНОВЛЯЄ:
1. Внести змiни до ставок ввiзного мита на окремi види товарiв згiдно з додатком.
2. Затвердити змiни, що вносяться до деяких рiшень Кабiнету Мiнiстрiв України щодо ставок, ввiзного мита на окремi види товарiв (додаються).
3. Ця постанова набирає чинностi через 10 днiв пiсля її опублiкування у газетi "Урядовий кур'єр".
Виконуючий обов'язки Прем'єр-мiнiстра України | В. ДУРДИНЕЦЬ |
ДОДАТОК до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 15 липня 1997 р. N 787 |
ПЕРЕЛIК
окремих видiв товарiв, на якi змiнюються ставки
ввiзного мита
Код товару згiдно з ГС | Опис товару згiдно з ГС | Ставка мита | |
---|---|---|---|
пiльгова | повна | ||
01.05 | Птиця жива домашня (пiвнi, кури, качки, гуси, iндики i цесарки) | 5%* | 5%,але не менш як 0,04 екю за 1 кг |
02.01 | М'ясо великої рогатої худоби, свiже або охолоджене | 20% | 20%, але не менш як 0,25 екю за 1 кг |
02.02 | М'ясо великої рогатої худоби, морожене | 30% | 30%, але не менш як 0,4 екю за 1кг |
02.05 00000 | М'ясо коней, ослiв, мулiв i лошакiв, свiже, охолоджене або морожене | 20% | 20%, але не менш як 0,2 екю за 1 кг |
02.06 | Субпродукти великої рогатої худоби, свиней, дрiбної рогатої худоби, коней, ослiв, мулiв або лошакiв, харчовi, свiжi, охолодженi або мороженi | 20% | 20%, але не менш як 0,1 екю за 1 кг |
03.06 | Ракоподiбнi, обробленi або необробленi, живi, свiжi, охолодженi, мороженi, сушенi, соленi або в розсолi; ракоподiбнi необробленi, варенi у водi або на парi, охолодженi або неохолодженi, мороженi, сушенi, соленi або в розсолi; борошно i гранули з ракоподiбних, харчовi | 20% | 20%, але не менш як 0,8 екю за 1 кг |
04.01 | Молоко i вершки, незгущенi, без додавання цукру або iнших пiдсолоджуючих речовин | 20% | 20%, але не менш як 0,1 екю за 1 л |
04.09 | Мед натуральний | 30% | 30%, але не менш як 0,8 екю за 1 кг |
04.10 00 | Харчовi продукти тваринного походження, не зазначенi в iншому мiсцi | 30% | 30%, але не менш як 0,2 екю за 1 кг |
05.02 | Щетина свиняча або кабаняча, борсуковий або iнший волос, який використовується для виробництва щiткових виробiв; їх вiдходи | 15% | 15%, але не менш як 0,9 екю за 1 кг |
05.04 00000 | Кишки, мiхури i шлунки тварин (крiм риб'ячих), цiлi i в кусках | 15% | 15%, але не менш як 0,015 екю за 1 кг |
05.05 | Шкурки та iншi частини птицi з пiр'ям або пухом; пiр'я та його частини (пiдрiзанi i непздрiзанi) i пух, неочищенi або очищенi, дезiнфiкованi або обробленi для зберiгання; порошок або вiдходи пiр'я та його частин | 15% | 15%, але не менш як 0,015 екю за 1 кг |
06.01 | Цибулини, бульби, бульбовидне корiння, розетки коренiв, кореневища квiткових i листяних рослин у станi вегетативного спокою, вегетацiї, цвiтiння; рослини i корiння цикорiю, крiм корiння, класифiкованого в товарнiй позицiї 12.12 | 15% | 15%, але не менш як 0,04 екю за 1 кг |
06.02 | Рослини живi iншi (включаючи їх корiння), живець i прищепа; мiцелiй грибний | 15% | 15%, але не менш як 0,2 екю за 1 кг |
06.04 | Листя, гiлки та iншi частини рослин без квiтiв i бутонiв; трави, мохи i лишайники, придатнi для складання букетiв або декоративних цiлей, свiжi, засушенi, вiдбiленi, пофароованi, просоченi або обробленi | 15% | 15%, але не менш як 0,02 екю за 1 кг |
07.02 00 | Томати, свiжi або охолодженi | 30% | 30%, але не менш як 0,3 екю за 1кг |
07.03 | Цибуля, цибуля-шалот, цибуля-порей, часник та iншi цибулиннi культури, свiжi або охолодженi | 30% | 30%, але не менш як 0,1 екю за 1 кг |
07.04 | Капуста головчаста, кольорова, махрова, кольрабi та iншi харчовi продукти роду Brassika, свiжi або охолодженi | 15% | 15%, але не менш як 0,15 екю за 1 кг |
07.05 | Салат-латук i цикорiй, свiжий або охолодженiм | 15% | 15%,але не менш як 0,15 екю за 1 кг |
07.06 | Морква, рiпа, буряк столовий, козелець, селера коренеплiдна, редис та iншi аналогiчнi харчовi коренеплоди, свiжi або охолодженi | 30% | 30%, але не менш як 0,2 екю за 1 кг |
07.07 00 | Огiрки i корнiшони, свiжi або охолодженi | 30% | 30%, але не менш як 0,1 екю за 1 кг |
07.08 | Бобовi культури, в стручках або очищенi, свiжi або охолодженi | 30% | 30%, але не менш як 0,25 екю за 1 кг |
07.09 | Iншi овочi, свiжi або охолодженi | 30% | 30%, але не менш як 0,3 екю за 1 кг |
07.10 | Овочi (сирi або варенi у водi або на парi) замороженi | 30% | 30%, але не менш як 0,06 екю за 1 кг |
07.11 | Овочi, консервованi для короткочасного зберiгання (наприклад, двоокисом сiрки, в розсолi, сiрчистiй водi або в iншому тимчасово консервуючому розчинi), але в такому виглядi не придатнi для безпосереднього споживання | 30% | 30%, але не менш як 0,2 екю за 1 кг |
07.12 | Овочi сушенi, цiлi, розрiзанi, нарiзанi шматочками, подрiбненi або у виглядi порошку, без подальшої обробки iншим способом | 30% | 30%, але не менш як 0,6 екю за 1 кг |
07.13 | Овочi, бобовi сушенi, в стручках або без стручкiв, у тому числi лущенi або подрiбненi | 30% | 30%, але не менш як 0,6 екю за 1 кг |
07.14 | Манiок, маранта, салеп, груша земляна, батат та iншi аналогiчнi коренеплоди, бульбоплоди з високим вмiстом крохмалю або iнгулiну, свiжi або сушенi, цiлi, наструганi, в гранулах; серцевина сагової пальми | 30% | 30%, але не менш як 0,1 екю за 1 кг |
08.03 00 | Банани, включаючи банани райськi, свiжi або сушенi | 20% | 20%, але не менш як 0,1 екю за 1 кг |
08.05 | Цитрусовi, свiжi або сушенi | 20% | 20%, але не менш як 0,2 |
08.08 | Яблука, грушi та айва, свiжi | 30% | 30%, але не менш як 0,3 екю за 1 кг |
08.10 | Iншi плоди, свiжi | 30% | 30%, але не менш як 0,3 екю за 1 кг |
08.12 | Плоди i горiхи, консервованi для короткочасного зберiгання (наприклад, двоокисом сiрки, у розсолi, сiрчистiй водi або в iншому тимчасово консервуючому розчинi), але в такому виглядi не придатнi для безпосереднього споживання | 20% | 20%, але не менш як 0,15 екю за 1 кг |
08.14 00000 | Шкiрки цитрусових або баштанних культур, свiжi, мороженi, сушенi або консервованi для короткочасного зберiгання в розсолi, сiрчистiй водi, або в iншому тимчасово консервуючому розчинi | 10% | 10%, але не менш як 0,01 екю за 1 кг |
09.02 | Чай | 5% | 5%, але не менш як 0,04 екю за 1 кг |
09.03 00000 | Мате | 10% | 10%, але не менш як 0,08 екю за 1 кг |
10.01 (крiм 10.01 10100 10.01 90100 10.01 90910 |
Пшениця | 15% | 15%, але не менш як 40 екю за тонну |
10.02 00000 | Жито | 10% | 10%, але не менш як 0,01 екю за 1кг |
10.03 | Ячмiнь | 10% | 10%, але не менш як 0.01 екю за 1 кг |
10.04 | Овес | 10% | 10%, але не менш як 0.01 екю за 1 кг |
10.05 | Кукурудза | 10% | 10%, але не менш як 0.01 екю за 1 кг |
10.06 | Рис | 10% | 10%, але не менш як 0.03 екю за 1 кг |
10.07 00 | Сорго | 10% | 10%, але не менш як 0.01 екю за 1 кг |
10.08 | Гречка, просо i канаркове насiння; iншi зерновi | 10% | 10%, але не менш як 0.03 екю за 1 кг |
11.04 | Зерно, оброблене iншими способами (наприклад, лущене, плющене перероблене у пластiвцi, обрушене, у виглядi сiчки чи подрiбнене) крiм рису, зазначеного в товарнiй позицiї 10.06, зродки зернових, цiлi, плющенi, у виглядi пластвцiв або молотi | 30% | 30%, але не менш як 0.06 екю за 1 кг |
11.06 | Борошно та крупа з сушених бобових культур (позицiя 07.13), iз серцевини сагової пальми, з корнеплодiв або бульбоплодiв (07.14); борошно, крупа i порошок з продуктiв, класифiкованих у групi 08 | 10% | 10%, але не менш як 0.04 екю за 1 кг |
11.08 | Крохмаль, iнулiн | 10% | 10%, але не менш як 0.06 екю за 1 кг |
11.09 00000 | Клейковина пшенична, суха або сира | 10% | 10%, але не менш як 1 екю за 1 кг |
12.04 00 | Насiння льону, подрiбнене або неподрiбнене | 5% | 5%, але не менш як 0,03 екю за 1 кг |
12.05 00 | Насiння рапсу, подрiбнене або неподрiбнене | 5% | 5%, але не менш як 0,02 екю за 1 кг |
12.06 00 | Насiння соняшнику, подрiбнене або неподрiбнене | 2% | 2%, але не менш як 0,01 екю за 1 кг |
12.08 | Борошно з насiння або плодiв олiйних культур, крiм насiння гiрчицi | 5% | 5%, але не менш як 0,05 екю за 1 кг |
12.12 | Плоди рiжкового дерева, водянi рослини, буряк цукровий, цукрова тростина, свiжi або сушенi, подрiбненi або неподрiбненi; кiсточки i ядра плодiв, iншi продукти рослинного походження (включаючи несмажене корiння цикорiю виду "Cichorium Intubus Sativum"), використовуванi головним чином для харчування людей i не зазначенi в iншому мiсцi | 15% | 15%, але не менш як 0,012 екю за 1 кг |
12.13 00000 | Солома i м'якуш зернових, подрiбнена або неподрiбнена, розмелена або нерозмелена, пресована або в гранулах | 5% | 5%, але не менш як 0,005 екю за 1 кг |
14.03 | Матерiали рослинного походження, що використовуються головним чином для виробництва щiткових виробiв i мiтелок, (наприклад, сорго, пирiй i тапiока) у в'язках, пучках або навалом | 15% | 15%, але не менш як 0,01 екю за 1 кг |
15.01 00 | Лярд, iнший жир свинячий i жир домашньої птицi, топлений або нетоплений, екстрагований пiд тиском чи з допомогою розчинникiв або неекстрагований | 30% | 30%, але не менш як 0,15 екю за 1кг |
15.02 00 | Жир великої i дрiбної рогатої худоби, топлений або нетоплений, екстрагований пiд тиском чи з допомогою розчинникiв або неекстрагований | 30% | 30%, але не менш як 0,15 екю за 1 кг |
15.03 00 | Стеарин iз жиру свинячого, яловичого або баранячого i олеостеарин, олеомаргарин iз свинячого сала, яловичого чи баранячого жиру, несмульгований, незмiшаний або не приготовлений будьяким iншим способом | 30% | 30%, але не менш як 0,15 екю за 1 кг |
15.05 | Овечий жиропiт i жировi речовини, одержуванi з нього (включаючи ланолiн) | 30% | 30%, але не менш як 0,1 екю за 1 кг |
15.06 | Жири i масла тварин та їх фракцiї, в тому числi нерафiнованi або рафiнованi, але без змiни їх хiмiчного складу | 30% | 30%, але не менш як 0,1 екю за 1 кг |
15.09 | Олiя маслинова та її фракцiї, нерафiнованi або рафiнованi, але без змiни їх хiмiчного складу | 30% | 30%, але не менш як 1,5 екю за 1 кг |
15.10 00 | ншi види олiї та фракцiй, триманi тiльки з маслин, ерафiнованi чи рафiнованi, але без змiни їх хiмiчного кладу, сумiшi цих видiв олiй бо фракцiй з олiєю або ракцiями, класифiкованими товарнiй позицiї 15.09 | 30% | 30%, але не менш як 1,5 екю за 1 кг |
15.14 | лiя рiпакова, свирiпова або iрчична та їх фракцiї, ерафiнованi або рафiнованi, ле без змiни їх хiмiчного кладу | 30% | 30%, але не менш як 0,15 екю за 1 кг |
16.03 00 | кстракти та соки з м'яса, иби або ракоподiбних, олюскiв або iнших водних езхребетних | 10% | 10%, але не менш як 0,3 екю за 1 кг |
16.04, крiм 16.04 30100 16.04 30900 |
отовi продукти i консерви з риби;iкра осетрових (чорна iкра) та її замiнники, виготовленi з iкринок iнших риб | 20% | 20%, але не менш як 0,2 екю за 1кг |
17.03 | еляса, отримана в езультатi екстракцiї або афiнування цукру | 30% | 30%, але не менш як 0,03 екю за 1 кг |
18.02 00000 | Шкаралупа, плiвка, шкiрка та iншi вiдходи какао | 5% | 5%, але не менш як 0,02 екю за 1 кг |
18.03 | Какао-паста, в тому числi знежирена або незнежирена | 30% | 30%, але не менш як 1 екю за 1 кг |
19.01 | Екстракт солодовий; харчовi продукти з борошна, крупи, крохмалю або солодового екстракту без вмiсту або iз вмiстом за масою менш як 50% какао, не зазначенi в iншому мiсцi, харчовi продукти iз сировини, зазначеної в позицiях 04.01- 04.04, без вмiсту або iз вмiстом за масою менш як 40% какао | 30% | 30%, але не менш як 0,1 екю за 1 кг |
19.03 00000 | Тапiока та її замiнники, приготовленi з крохмалю у формi пластiвцiв, зерен, крупи або висiвок, або аналогiчних формах | 30% | 30%, але не менш як 0,45 екю за 1 кг |
19.04 | Готовi харчовi продукти, отриманi шляхом здуття або обсмажування зернових (наприклад, кукурудзянi пластiвцi); iншi зерновi, крiм кукурудзи, у виглядi зерен, попередньо вiдваренi, обсмаженi або приготовленi iншим способом | 30% | 30%, але не менш як 0,5 екю за 1 кг |
20.02 | Томати, приготовленi або консервованi без додавання цукру або оцтової кислоти | 20% | 20%, але не менш як 0,2 екю за туб |
20.03 | Гриби, включаючи трюфелi, приготовленi або консервованi без оцту або оцтової кислоти | 10% | 20%, але не менш як 0,3 екю за 1 кг |
20.04 | Iншi овочi, приготовленi або консервованi без оцту або оцтової кислоти, мороженi | 20% | 20%, але не менш як 0,2 екю за туб |
20.06 00 | Плоди, горiхи, шкiрка плодiв та iншi частини рослин, консервованi в цукрi (сушенi, зацукрованi або глазурованi) | 30% | 30%, але не менш як 0,5 екю за 1 кг |
20.09 | Соки фруктовi, (включаючи виноградне сусло), соки овочевi, незбродженi та без додавання спирту, з додаванням або без додавання цукру чи iнших пiдсолоджуючих речовин | 30% | 30%, але не менш як 0,3 екю за 1 л |
21.01 (крiм 21.0110110) |
Екстракти, есенцiї, концентрати кави, чаю або мате i вироби на таких основах чи на основi кави, чаю або мате; цикорiй обсмажений та iншi обсмаженi замiнники кави i екстракти, есенцiї та концентрати з них | 30% | 30%, але не менш як 0,4 екю за 1 кг |
21.02 | Дрiжджi (активнi i неактивнi); iншi неактивнi одноклiтиннi мiкроорганiзми (крiм вакцин, класифiкованих у товарнiй позицiї 30.02); готовi пекарськi порошки | 20% | 20%, але не менш як 0,1 екю за 1 кг |
21.06 | Харчовi продукти, не зазначенi в iншому мiсцi | 30% | 30%, але не менш як 0,3 екю за 1 кг |
23.09 | Продукти, що використовуються для годiвлi тварин | 5% | 5%, але не менш як 0,04 екю за 1 кг |
43.04 | Хутро штучне i вироби з нього | 25% | 25%, але не менш як 0,4 екю за 1кв. м |
62.01 | Пальта, включаючи плащi з капюшоном, куртки теплi (включаючи лижнi), вiтрiвки, штормiвки та iнший верхнiй одяг для чоловiкiв i хлопчикiв, крiм виробiв, класифiкованих у товарнiй позицiї 62.03 | 30% | 30%, але не менш як 8 екю за 1 штуку |
62.02 | Пальта, включаючи плащi з капюшоном, куртки теплi (включаючи лижнi), вiтрiвки, штормiвки та iнший верхнiй одяг для жiнок i дiвчаток, крiм виробiв, класифiкованих у товарнiй позицiї 62.04 | 30% | 30%, але не менш як 7 екю за 1 штуку |
62.05 | Сорочки для чоловiкiв i хлопчикiв | 30% | 30%, але не менш як 0,6 екю за 1 |
62.06 | Блузки, сорочки i батники для жiнок i дiвчаток | 30% | 30%, але не менш як 1,8 екю за 1 штуку |
63.02 | Бiлизна постiльна, столова, туалетна або кухонна | 30% | 30%, але не менш як 1,8 екю за 1 штуку |
64.03 (крiм 64.03 20000 64.03 59500 64.03 99500 |
Взуття на пiдошвi з гуми, полiмерного матерiалу, натуральної чи штучної шкiри з шкiряним верхом | 30% | 30%, але не менш як 5 екю за 1 пару |
64.04 (крiм 64.04 20100 |
Взуття на пiдошвi з гуми, пластмаси, натуральної чи штучної шкiри або шкiряних волокон та з верхом iз текстильних матерiалiв, взуття на пiдошвi з натуральної чи штучної шкiри | 30% | 30%, але не менш як 2 екю за 1 пару |
64.05 (крiм 64.05 20910 |
Iнше взуття | 30% | 30%, але не менш як З екю за 1 пару |
65.03 | Капелюхи та iншi головнi убори фетровi, виготовленi з капелюхових напiвфабрикатiв або плоских заготовок, класифiкованих у товарнiй позицiї 65.01, з пiдкладкою або без пiдкладки, з оздобленням або без оздоблення | 25% | 25%, але не менш як 0,6 екю за 1 штуку |
65.04 | Капелюхи та iншi головнi убори, плетенi або виготовленi шляхом з'єднання смужок з рiзних матерiалiв, з пiдкладкою або без пiдкладки, з оздобленням або без оздоблення | 25% | 25%, але не менш як 0,6 екю за 1 штуку |
65.05 | Капелюхи та iншi головнi убори трикотажнi, з мережива та iнших текстильних матерiалiв, виготовлених з одного шматка (але не смужок), з пiдкладкою або без пiдкладки, з оздобленням або без оздоблення; сiтки для волосся з будь-якого матерiалу з пiдкладкою або без пiдкладки, з оздобленням або без оздоблення | 25% | 25%, але не менш як 0,6 екю за 1 штуку |
* Тут i далi у вiдсотках до митної вартостi товару. Екю Т тут i далi еквiвалент у валютi України.
Мiнiстр Кабiнету Мiнiстрiв України | В. ПУСТОВОЙТЕНКО |
ЗАТВЕРДЖЕНО постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 15 липня 1997 р. N 787 |
ЗМIНИ,
що вносяться до деяких рiшень Кабiнету Мiнiстрiв
України
1. Виключити з додатка до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 16 сiчня 1996 р. N 94 "Про внесення змiн до ставок ввiзного мита на окремi види товарiв i до деяких рiшень Уряду України" (ЗП України, 1996 р., N 6, ст. 184) такi цифри та слова:
"04.09 00000 | Мед натуральний | 30 вiдсоткiв, але не менш як 0,8 екю за кг | 30 вiдсоткiв, але не менш як 0,8 екю за кг |
07.03 | Цибуля, цибуля-шалот, цибуля-порей, часник та iншi цибулиннi культури свiжi або охолодженi | 30 вiдсоткiв, але не менш як 0,1 екю за кг | 30 вiдсоткiв, але не менш як 0,1 екю за кг |
10.01 (крiм 10.01 10100, 10.01901001 10.0190910) |
Пшениця | 15 вiдсоткiв, але не менш як 40 екю за тонну | 15 вiдсоткiв, але не менш як 40 екю за тонну |
20.02, 20.04 | Овочi i фрукти консервованi | 20 вiдсоткiв, але не менш як 0,2 екю за туб | 20 вiдсоткiв, але не менш як 0,2 екю за туб". |
2. Виключити з додатка до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 8 листопада 1996 р. N 1376 "Про внесення змiн до ставок ввiзного мита на окремi види товарiв" такi цифри та слова:
"43.04 | Хутро штучне i вироби з нього | 25 вiдсоткiв, але не менш як 0,4 екю за кв. м | 25 вiдсоткiв, але не менш як 0,4 екю за кв. м |
62.01 | Пальта, включаючи плащi з капюшоном, куртки теплi (включаючи лижнi), вiтрiвки, штормiвки та iнший верхнiй одяг для чоловiкiв i хлопчикiв, крiм виробiв, класифiкованих у товарнiй позицiї 62.03 | 30 вiдсоткiв, але не менш як 8 екю за штуку | 30 вiдсоткiв, але не менш як 8 екю за штуку |
62.02 | Пальта, включаючи плащi з капюшоном, куртки теплi (включаючи лижнi), вiтрiвки, штормiвки та iнший верхнiй одяг для жiнок i дiвчаток, крiм виробiв, класифiкованих у товарнiй позицiї 62.04 | 30 вiдсоткiв, але не менш як 7 екю за штуку | 30 вiдсоткiв, але не менш як 7 екю за штуку |
62.05 | Сорочки для чоловiкiв i хлопчикiв | 30 вiдсоткiв, але не менш як 0,6 екю за штуку | 30 вiдсоткiв, але не менш як 0,6 екю за штуку |
62.06 | Блузки, сорочки i батники для жiнок i дiвчаток | 30 вiдсоткiв, але не менш як 1,8 екю за штуку | 30 вiдсоткiв, але не менш як 1,8 екю за штуку |
63.02 | Бiлизна постiльна, столова, туалетна або кухонна | 30 вiдсоткiв, але не менш як 1,8 екю за штуку | 30 вiдсоткiв, але не менш як 1,8 екю за штуку |
64.03 (крiм 64.03 20000, 64.03 5950, 64.03 99500) |
Взуття на пiдошвi з гуми, полiмерного матерiалу, натуральної чи штучної шкiри з шкiряним верхом | 30 вiдсоткiв, але не менш як 5 екю за пару | 30 вiдсоткiв, але не менш як 5 екю за пару |
64.04 (крiм 64.04 20100) |
Взуття на пiдошвi з гуми, пластмаси, натуральної чи штучної шкiри або шкiряних волокон та з верхом iз текстильних матерiалiв, взуття на пiдошвi з натуральної чи штучної шкiри | 30 вiдсоткiв, але не менш як 2 екю за пару | 30 вiдсоткiв, але не менш як 2 екю за пару |
64.05 (крiм 64.05 20910) | Iнше взуття | 30 вiдсоткiв, але не менш як 3 екю за пару | 30 вiдсоткiв, але не менш як 3 екю за пару |
65.03 | Капелюхи та iншi головнi убори фетровi, виготовленi з капелюхових напiвфабрикатiв або плоских заготовок, класифiкованих у товарнiй позицiї 65.01, з пiдкладкою або без, з оздобленням або без | 25 вiдсоткiв, але не менш як 0,6 екю за штуку | 25 вiдсоткiв, але не менш як 0,6 екю за штуку |
65.04 | Капелюхи та iншi головнi убори, плетенi або виготовленi шляхом з'єднання смужок з рiзних матерiалiв, з пiдкладкою або без, з оздобленням або без | 25 вiдсоткiв, але не менш як 0,6 екю за штуку | 25 вiдсоткiв, але не менш як 0,6 екю за штуку |
65.05 | Капелюхи та iншi головнi убори трикотажнi, з мережива та iнших текстильних матерiалiв, виготовлених з одного шматка (але не смужок), з пiдкладкою або без пiдкладки, з оздобленням або без оздоблення, сiтки для волосся з будь-якого матерiалу з пiдкладкою або без пiдкладки, з оздобленням або без оздоблення | 25 вiдсоткiв, але не менш як 0,6 екю за штуку | 25 вiдсоткiв, але не менш як 0,6 екю за штуку". |
3. Виключити з додатка до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 8 листопада 1996 р. N 1378 "Про внесення змiн до ставок ввiзного мита на окремi види товарiв" такi цифри та слова:
"01.05 | Птиця жива домашня (пiвнi, кури, качки, гуси, iндики i цесарки) | 5 %, але не менш як 0,04 екю за 1 кг | 5 %, але не менш як 0,04 екю за 1 кг |
02.01 | М'ясо великої рогатої худоби, свiже або охолоджене | 20 %, але не менш як 0,25 екю за 1 кг | 20 %, але не менш як 0,25 екю за 1 кг |
02.02 | М'ясо великої рогатої худоби, морожене | 30%, але не менш як 0,4 екю за 1 кг | 30 %, але не менш як 0,4 екю за 1 кг |
02.05 00000 | М'ясо коней, ослiв, мулiв i лошакiв, свiже, охолоджене або морожене | 20 %, але не менш як 0,2 екю за 1 кг | 20 %, але не менш як 0,2 екю за 1 кг |
02.06 | Субпродукти великої рогатої худоби, свиней, дрiбної рогатої худоби, коней, ослiв, мулiв або лошакiв, харчовi, свiжi, охолодженi або мороженi | 20 %, але не менш як 0,1 екю за 1 кг | 20 %, але не менш як 0,1 екю за 1 кг |
03.06 | Ракоподiбнi, обробленi або необробленi, живi, свiжi, охолодженi, мороженi, сушенi, соленi або в розсолi; ракоподiбнi необробленi варенi у водi або на парi, охолодженi або неохолодженi, мороженi, сушенi, соленi або в розсолi; борошно i гранули з ракоподiбних, харчовi | 20 %, але не менш як 0,8 екю за 1 кг | 20 %, але не менш як 0,8 екю за 1 кг |
04.01 | Молоко i вершки незгущенi, без додавання цукру або iнших пiдсолоджуючих речовин | 20 %, але не менш як 0,1 екю за 1 л | 20 %, але не менш як 0,1 екю за 1 л |
04.10 00 | Продукти харчового тваринного походження, не зазначенi в iншому мiсцi | 30%, але не менш як 0,2 екю за 1 кг | 30 %, але не менш як 0,2 екю за 1 кг |
05.02 | Щетина свиняча або кабаняча, борсукове або iнше волосся, яке використовується для виробництва щiткових виробiв; їх вiдходи | 15 %, але не менш як 0,9 екю за 1 кг | 15 %, але не менш як 0,9 екю за 1 кг |
05.04 00000 | Кишки, мiхури i шлунки тварин (крiм риб'ячих), цiлi або в кусках | 15 %, але не менш як 0,015 екю за 1 кг | 15 %, але не менш як 0,015 екю за 1 кг |
05.05 | Шкурки та iншi частини птицi з пiр'ям або пухом; пiр'я та його частини (пiдрiзанi i непiдрiзанi) i пух, неочищенi або очищенi, дезинфiкованi або обробленi для збереження; порошок або вiдходи пiр'я та його частин | 15 %, але не менш як 0,015 екю за 1 кг | 15 %, але не менш як 0,015 екю за 1 кг |
06.01 | Цибулини, бульби, бульбовидне корiння, розетки коренiв, кореневища квiткових i листяних рослин в станi вегетативного спокою, вегетацiї, цвiтiння; рослини i корiння цикорiю, крiм корiння, класифiкованого в товарнiй позицiї 12.12 | 15 %, але не менш як 0,04 екю за 1 кг | 15 %, але не менш як 0,04 екю за 1 кг |
06.02 | Рослини живi iншi (включаючи їх корiння), живець i прищепа; мiцелiй грибний | 15 %, але не менш як 0,2 екю за 1 кг | 15 %, але не менш як 0,2 екю за 1 кг |
06.04 | Листя, гiлки та iншi частини рослин без квiтiв i бутонiв; трави, мохи, лишайники для букетiв або декоративних цiлей, свiжi, засушенi, вiдбiленi, пофарбованi, просоченi або обробленi iншими способами | 15 %, але не менш як 0,02 екю за 1 кг | 15 %, але не менш як 0,02 екю за 1 кг |
07.02 00 | Томати свiжi або охолодженi | 30 %, але не менш як 0,3 екю за 1 кг | 30 %, але не менш як 0,3 екю за 1 кг |
07.04 | Капуста головчаста, кольорова, махрова, кольрабi та iншi харчовi продукти роду Brassika, свiжi або охолодженi | 15 %, але не менш як 0,15 екю за 1 кг | 15 %, але не менш як 0,15 екю за 1 кг |
07.05 | Салат-латук (Lactuca Sativa) i цикорiй (Cichorium Spp.), свiжий або охолоджений | 15 %, але не менш як 0,15 екю за 1 кг | 15 %, але не менш як 0,15 екю за 1 кг |
07.06 | Морква, рiпа, буряк столовий, козелець, селера коренеплiдна, редис та iншi аналогiчнi харчовi коренеплоди, свiжi або охолодженi | 30 %, але не менш як 0,2 екю за 1 кг | 30 %, але не менш як 0,2 екю за 1 кг |
07.07 00 | Огiрки i корнiшони, свiжi або охолодженi | 30 %, але не менш як 0,1 екю за 1 кг | 30 %, але не менш як 0,1 екю за 1 кг |
07.08 | Бобовi культури, в стручках або очищенi, свiжi або охолодженi | 30 %, але не менш як 0,25 екю за 1 кг | 30 %, але не менш як 0,25 екю за 1 кг |
07.09 | Овочi iншi, свiжi або охолодженi | 30 %, але не менш як 0,3 екю за 1 кг | 30 %, але не менш як 0,3 екю за 1 кг |
07.10 | Овочi (сирi або варенi у водi або на парi), замороженi | 30 %, але не менш як 0,06 екю за 1 кг | 30 %, але не менш як 0,06 екю за 1 кг |
07.11 | Овочi консервованi для короткочасного зберiгання (наприклад, двоокисом сiрки, в розсолi, сiрчистiй водi або в iншiй тимчасово консервуючiй рiдинi), але не придатнi для використання в їжу | 30%, але не менш як 0,2 екю за 1 кг | 30 %, але не менш як 0,2 екю за 1 кг |
07.12 | Овочi сушенi, цiлi, розрiзанi, нарiзанi шматочками, подрiбненi або у виглядi порошку, без подальшої обробки iншим способом | 30%, але не менш як 0,6 екю за 1 кг | 30 %, але не менш як 0,6 екю за 1 кг |
07.13 | Овочi, бобовi сушенi, в стручках або без стручкiв, в тому числi лущенi або подрiбненi | 30 %, але не менш як 0,6 екю за 1 кг | 30 %, але не менш як 0,6 екю за 1 кг |
07.14 | Манiок, маранта, салеп, груша земляна, батат та iншi аналогiчнi коренеплоди, бульбоплоди з високим вмiстом крохмалю або iнгулiну, свiжi або сушенi, цiлi, наструганi, в гранулах; серцевина сагової пальми | 30 %, але не менш як 0,1 екю за 1 кг | 30 %, але не менш як 0,1 екю за 1 кг |
08.03 00 | Банани, включаючи банани райськi, свiжi або сушенi | 20 %, але не менш як 0,1 екю за 1 кг | 20 %, але не менш як 0,1 екю за 1 кг |
08.05 | Цитрусовi, свiжi або сушенi | 20 %, але не менш як 0,2 екю за 1 кг | 20 %, але не менш як 0,2 екю за 1 кг |
08.08 | Яблука, грушi та айва, свiжi | 30 %, але не менш як 0,3 екю за 1 кг | 30 %, але не менш як 0,3 екю за 1 кг |
08.10 | Плоди свiжi iншi | 30%, але не менш як 0,3 екю за 1 кг | 30 %, але не менш як 0,3 екю за 1 кг |
08.12 | Плоди i горiхи, тимчасово консервованi (наприклад, двоокисом сiрки, у солонiй або сiрчистiй водi, чи в iншiй тимчасово консервуючiй рiдинi), але не готовi для безпосереднього споживання | 20 %, але не менш як 0,15 екю за 1 кг | 20 %, але не менш як 0,15 екю за 1 кг |
08.14 00000 | Шкiрки цитрусових або баштанних культур, свiжi, мороженi, сушенi або тимчасово консервованi в солонiй або сiрчистiй водi, чи в iншiй тимчасово консервуючiй рiдинi | 10 %, але не менш як 0,01 екю за 1 кг | 10 %, але не менш як 0,01 екю за 1 кг |
09.02 | Чай | 5%, але не менш як 0,04 екю за 1 кг | 5%, але не менш як 0,04 екю за 1 кг |
09.03 00000 | Мате | 10%, але не менш як 0,08 екю за 1 кг | 10 %, але менш як 0,08 екю за 1 кг |
10.02 00000 | Жито | 10%, але не менш як 0,01 екю за 1 кг | 10 %, але не менш як 0,01 екю за 1 кг |
10.03 | Ячмiнь | 10%, але не менш як 0,01 екю за 1 кг | 10 %, але не менш як 0,01 екю за 1 кг |
10.04 | Овес | 10 %, але не менш як 0,01 екю за 1 кг | 10 %, але не менш як 0,01 екю за 1 кг |
10.05 | Кукурудза | 10 %, але не менш як 0,01 екю за 1 кг | 10 %, але не менш як 0,01 екю за 1 кг |
10.06 | Рис | 10 %, але не менш як 0,03 екю за 1 кг | 10 %, але не менш як 0,03 екю за 1 кг |
10.07 00 | Сорго | 10%, але не менш як 0,01 екю за 1 кг | 10 %, але не менш як 0,01 екю за 1 кг |
10.08 | Гречка, просо i канаркове насiння; iншi зерновi | 10 %, але не менш як 0,03 екю за 1 кг | 10 %, але не менш як 0,03 екю за 1 кг |
11.04 | Зерно, оброблене iншими способами (наприклад, лущене, плющене, перероблене у пластiвцi, обрушене, у виглядi сiчки чи подрiбнене), крiм рису, зазначеного в товарнiй позицiї 10.06; зародки зернових, цiлi, плющенi, у виглядi пластiвцiв або молотi | 30 %, але не менш як 0,06 екю за 1 кг | 30 %, але не менш як 0,06 екю за 1 кг |
11.06 | Борошно та крупа з сушених бобових культур (позицiя 07.13), з серцевини сагової пальми, з коренеплодiв або бульбоплодiв (07.14); борошно, крупа i порошок з продуктiв, класифiкованих в групi 08 | 10%, але не менш як 0,04 екю за 1 кг | 10 %, але не менш як 0,04 екю за 1 кг |
11.08 | Крохмаль, iнулiн | 10%, але не менш як 0,06 екю за 1 кг | 10 %, але не менш як 0,06 екю за 1 кг |
11.09 00000 | Клейковина пшенична висушена або сира | 10%, але не менш як 1 екю за 1 кг | 10 %, але не менш як 1 екю за 1 кг |
12.04 00 | Насiння льону подрiбнене або неподрiбнене | 5 %, але не менш як 0,03 екю за 1 кг | 5 %, але не менш як 0,03 екю за 1 кг |
12.05 00 | Насiння рапсу подрiбнене або неподрiбнене | 5 %, але не менш як 0,02 екю за 1 кг | 5 %, але не менш як 0,02 екю за 1 кг |
12.06 00 | Насiння соняшнику бите або цiле | 2 %, але не менш як 0,01 екю за 1 кг | 2 %, але не менш як 0,01 екю за 1 кг |
12.08 | Борошно з насiння або плодiв олiйних культур, крiм гiрчичного насiння | 5 %, але не менш як 0,05 екю за 1 кг | 5 %, але не менш як 0,05 екю за 1 кг |
12.12 | Плоди рiжкового дерева, водянi рослини, буряк цукровий, цукрова тростина, свiжi або сушенi, подрiбненi або неподрiбненi, кiсточки i ядра плодiв, iншi продукти рослинного походження (включаючи нежарене корiння цикорiю виду "Cichorium Intubus Sativum"), використовуванi головним чином для харчування людей, не зазначенi в iншому мiсцi | 15%, але не менш як 0,012 екю за 1 кг | 15 %, але не менш як 0,012 екю за 1 кг |
12.13 00000 | Солома i м'якуш зернових, необроблена, цiла або подрiбнена, розмелена або нерозмелена, пресована або в гранулах | 5 %, але не менш як 0,005 екю за 1 кг | 5 %, але не менш як 0,005 екю за 1 кг |
14.03 | Матерiали рослинного походження, що використовуються, головним чином, для виробництва щiткових виробiв i мiтелок (наприклад сорго, пирiй i тапiока) у в'язках, пучках або навалом | 15 %, але не менш як 0,01 екю за 1 кг | 15 %, але не менш як 0,01 екю за 1 кг |
15.01 00 | Лярд, iнший жир свинячий i жир домашньої птицi, топлений або нетоплений, екстрагований пiд тиском чи з допомогою розчинникiв чи неекстрагований | 30 %, але не менш як 0,15 екю за 1 кг | 30 %, але не менш як 0,15 екю за 1 кг |
15.02 00 | Жир великої i дрiбної рогатої худоби, нетоплений чи топлений, екстрагований пiд тиском чи з допомогою розчинникiв чи неекстрагований | 30 %, але не менш як 0,15 екю за 1 кг | 30 %, але не менш як 0,15 екю за 1 кг |
15.03 00 | Стеарин iз жиру свинячого, яловичого або баранячого i олеостеарин, олеомаргарин iз свинячого сала, яловичого чи баранячого жиру, неемульгований, незмiшаний або не приготовлений будь-яким iншим способом | 30 %, але не менш як 0,15 екю за 1 кг | 30 %, але не менш як 0,15 екю за 1 кг |
15.05 | Овечий жиропiт i жировi речовини, одержуванi з нього (включаючи ланолiн) | 30 %, але не менш як 0,1 екю за 1 кг | 30 %, але не менш як 0,1 екю за 1 кг |
15.06 | Жири i масла тварин та їх фракцiї, в тому числi нерафiнованi або рафiнованi, але без змiни їх хiмiчного складу | 30%, але не менш як 0,1 екю за 1 кг | 30 %, але не менш як 0,1 екю за 1 кг |
15.09 | Олiя маслинова та її фракцiї, нерафiнованi або рафiнованi, але без змiни їх хiмiчного складу | 30%, але не менш як 1,5 екю за 1 кг | 30 %, але не менш як 1,5 екю за 1 кг |
15.10 00 | Iншi види олiї та фракцiй, отриманi тiльки iз маслин, нерафiнованi чи рафiнованi, але без змiни їх хiмiчного складу, сумiшi цих видiв олiй або фракцiй з олiєю або фракцiями, класифiкованими в товарнiй позицiї 15.09 | 30 %, але не менш як 1,5 екю за 1 кг | 30 %, але не менш як 1,5 екю за 1 кг |
15.14 | Олiя рiпакова, свирiпова або гiрчична та їх фракцiї, нерафiнованi або рафiнованi, але без змiни їх хiмiчного складу | 30 %, але не менш як 0,15 екю за 1 кг | 30 %, але не менш як 0,15 екю за 1 кг |
16.03 00 | Екстракти та соки з м'яса, риби або ракоподiбних, молюскiв або iнших водних безхребетних | 10 %, але не менш як 0,3 екю за 1 кг | 10 %, але не менш як 0,3 екю за 1 кг |
16.04 (крiм 16.04 30100, 16.04 30900) |
Готовi продукти i консерви з риби; iкра осетрових (чорна iкра) та її замiнники, виготовленi з iкринок iнших риб | 20%, але не менш як 0,2 екю за 1 кг | 20 %, але не менш як 0,2 екю за 1 кг |
17.03 | Меляса, отримана в результатi екстракцiї або рафiнування цукру | 30 %, але не менш як 0,03 екю за 1 кг | 30 %, але не менш як 0,03 екю за 1 кг |
18.02 00000 | Шкаралупа, плiвка, шкiрка та iншi вiдходи какао | 5 %, але не менш як 0,02 екю за 1 кг | 5 %, але не менш як 0,02 екю за 1 кг |
18.03 | Какао-паста, в тому числi знежирена або незнежирена | 30%, але не менш як 1 екю за 1 кг | 30 %, але не менш як 1 екю за 1 кг |
19.01 | Екстракт солодовий; харчовi продукти з борошна, крупи, крохмалю або солодового екстракту без вмiсту або з вмiстом за масою менше як 50 % какао, не зазначенi в iншому мiсцi, харчовi продукти iз сировини, зазначеної в позицiях 04.01- 04.04, без вмiсту або з вмiстом за масою менше 40 % какао | 30 %, але не менш як 0,1 екю за 1 кг | 30 %, але не менш як 0,1 екю за 1 кг |
19.03 00000 | Тапiока та її замiнники, приготовленi з крохмалю у формi пластiвцiв, зерен, крупи або висiвок, або аналогiчних формах | 30 %, але не менш як 0,45 екю за 1 кг | 30 %, але не менш як 0,45 екю за 1 кг |
19.04 | Готовi харчовi продукти, отриманi шляхом здуття або обжарювання зернових (наприклад, кукурудзянi пластiвцi); iншi зерновi, крiм кукурудзи у виглядi зерен, попередньо вiдваренi, обжаренi або приготовленi iншим способом | 30 %, але не менш як 0,5 екю за 1 кг | 30 %, але не менш як 0,5 екю за 1 кг |
20.03 | Гриби, включаючи трюфелi, приготовленi або консервованi без оцту або оцтової кислоти | 20 %, але не менш як 0,3 екю за 1 кг | 20 %, але не менш як 0,3 екю за 1 кг |
20.06 00 | Плоди, горiхи, шкiрка плодiв та iншi частини рослин, консервованi в цукрi (сушенi, зацукрованi або глазурованi) | 30 %, але не менш як 0,5 екю за 1 кг | 30 %, але не менш як 0,5 екю за 1 кг |
20.09 | Соки фруктовi, (включаючи виноградне сусло), соки овочевi, незбродженi та без додавання спирту, з додаванням або без додавання цукру чи iнших пiдсолоджуючих речовин | 30 %, але не менш як 0,3 екю за 1 л | 30 %, але не менш як 0,3 екю за 1 л |
21.01, крiм 21.01 10110 |
Екстракти, есенцiї, концентрати кави, чаю або мате i вироби на таких основах чи на основi кави, чаю або мате; цикорiй обсмажений та iншi обсмаженi замiнники кави i екстракти, есенцiї та концентрати з них | 30 %, але не менш як 0,4 екю за 1 кг | 30 %, але не менш як 0,4 екю за 1 кг |
21.02 | Дрiжджi (активнi i неактивнi); iншi неактивнi одноклiтиннi мiкроорганiзми (крiм вакцин, класифiкованих у товарнiй позицiї 30.02); готовi пекарськi порошки | 20 %, але не менш як 0,1 екю за 1 кг | 20 %, але не менш як 0,1 екю за 1 кг |
21.06 | Харчовi продукти, не зазначенi в iншому мiсцi | 30 %, але не менш як 0,3 екю за 1 кг | 30 %, але не менш як 0,3 екю за 1 кг |
23.09 | Продукти, що використовуються для годiвлi тварин | 5 %, але не менш як 0,04 екю за 1 кг | 5 %, але не менш як 0,04 екю за 1 кг". |
Мiнiстр |
|
(Газета "Урядовий кур'єр" N152 вiд 19-08-97р.)