ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
03.10.2005 р. | N 29/1-7/5204-ЕП |
---|
Київська регіональна митниця |
Щодо проведення обов'язкової лабораторної
перевірки товарів
На виконання п. 1 Наказу Держмитслужби України вiд 17.08.04 N 602, надаємо перелік товарів, що підлягають обов'язковій лабораторній перевірці в жовтні 2005 року.
З метою недопущення безпідставних затримок при митному оформленні товарів, які увійшли до Переліку товарів, що підлягають обов'язковій лабораторній перевірці (далі - Перелік), інформуємо, що:
1. Зазначені Переліки стосуються товарів, які заявляються до митного оформлення в режимі "Імпорт 40";
1.1. Не підлягають обов'язковій лабораторній перевірці товари, що ввозяться в якості гуманітарної, технічної допомоги;
1.2. Не підлягають обов'язковій лабораторній перевірці товари, які увійшли до Переліку і проходили лабораторну перевірку в 2005 році;
1.3. Не підлягають обов'язковій лабораторній перевірці товари, що ввозяться в незначній кількості (для маркетингових досліджень, "тестові" партії товарів, тощо) (лист Управлiння вiд 11.02.05 N 45/20-527-ЕП);
1.4. Не підлягають обов'язковій лабораторній перевірці товари, що ввозяться підприємствами-резидентами, щодо товарів яких встановлено спрощений порядок застосування процедур митного оформлення (наказ ДМСУ вiд 23.09.04 N 692);
1.5. Не підлягають обов'язковій лабораторній перевірці товари груп 25-64, імпорт яких підпадає під дію Угод про вільну торгівлю (преференція 65);
1.6. При наданні до митного оформлення Попереднього класифікаційного рішення на товар, включений до Переліку, застосовувати вимогу щодо обов'язкової лабораторної перевірки тільки у випадку неможливості його ідентифікації з товаром, вказаним у Рішенні.
2. Порядок звернення до експертних підрозділів визначається відповідними нормативними документами Держмитслужби України.
3. Даний Перелік розроблений за результатами моніторингу митного оформлення товарів. Пропозиції та зауваження щодо формування переліків товарів на наступний термін направляти з обов'язковим врахуванням пропозицій підрозділів номенклатури й класифікації товарів, боротьби з митними правопорушеннями (при поданні пропозицій щодо переліку товарів, окрім коду УКТЗЕД та назви товару, необхідно вказувати підставу для обов'язкової лабораторної перевірки товару).
Додаток: Перелік ... на 4 арк.
Начальник Управління | О.Г.Рувін |
Додаток |
Перелік
товарів, що підлягають обов'язковій лабораторній
перевірці в жовтні 2005 року
N пп | Задекларо- ваний код УКТЗЕД |
Коротка назва товару | Підстава для обов'язкової лабораторної перевірки товару | Визначальні показники ідентифікації | Загальний обсяг проби (Дослідницька/ контрольна) |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
1. | 0901 | Кава смажена або не смажена (мелена, розчинна) | Може являти собою екстракти кави чи її замінників, що не містять кави | Кількісний вміст кофеїну, вологи, рН, якісні реакції на крохмаль, цукри | 1 кг: (0,5 кг/0,5 кг) та зразок маркування |
2. | 0902200010 0902400010 |
Чай чорний або зелений з ознаками додання шматочків плодів або ягід та частин неароматичних рослин | Можлива класифікація за кодом 2106909200 або 2106909890 | Наявність добавок (частин плодів та рослин) | 1 кг: (0,5 кг/0,5 кг) та зразок маркування |
3. | 1211 | Рослини або частини рослин розфасовані для приготування трав’яного чаю | Може являти собою частини рослин різних видів змішаних з іншими речовинами або екстрактами, для якого більші платежі | Органолептичні показники, мікроскопічне дослідження | 0,5кг/0,5кг, але не менше ніж одне пакування для роздрібної торгівлі |
4. | 1511901900 | Олія пальмова рафінована | Можливість декларування не своїм найменуванням | Хімічний склад | 0,5кг/0,5кг, але не менше ніж 1уп./1 уп. для роздрібної торгівлі |
5. | 2009111910 2009119910 2009191910 2009199910 2009201910 2009209910 2009301910 2009303910 2009401910 2009409910 2009601910 2009605100 2009607100 2009803210 2009803510 2009803810 2009809510 2009809910 2009902910 2009904910 2009905910 2009907910 2009909710 2009909810 |
Соки фруктові та плодово-ягідні | Може являти собою: 1. фруктове чи плодово-ягідне пюре або суміш соку та пюре, для якого більші платежі 2. фруктову чи плодово-ягідну масу або суміш соку з фруктовою та плодово-ягідною масою, для якої більші платежі 3. основу для приготування напою, для якого більші платежі | Органолептичні та фізико-хімічні показники | 2 х 0,5 л |
6. | 2009 | Тільки сусло виноградне | Можливість декларування не своїм найменуванням | Хімічний склад (вміст спирту, цукру, кислотність) | 4 х 0,5 |
7. | 21069098, крім 2106909890 |
Харчові продукти не включені до інших угрупувань: ароматизатори, емульгатори, стабілізатори | Можливість декларування не своїм найменуванням | Хімічний склад | 0,5 кг/ 0,5 кг але не менше 1 уп./ 1 уп для роздрібної торгівлі |
8. | 2106 90 98 90 | Сухі вершки рослинного походження | Можлива класифікація за кодом 2106 90 92 00 | Хімічний склад продукту (кількісний та якісний) | 0,5 кг/ 0,5 кг але не менше 1 уп./ 1 уп для роздрібної торгівлі |
9. | 2106 90 98 90 | Декоргель, глазур, начинка та інші кондитерські маси для кондитерських виробів, основою яких є цукор, без вмісту какао | Можлива класифікація за кодом 1706 90 99 00 | Відсотковий вміст цукру, жирових речовин | 0,5 кг/ 0,5 кг але не менше 1 уп./ 1 уп для роздрібної торгівлі |
10. | 2208 | Спирт етиловий, коньячний та спирт денатурований будь якої концентрації | Може класифікуватись як ароматизатор, миючі засоби, тощо, що приводить до збільшення платежів, а також на вміст денатуруючих добавок. | Органолептичні та фізико-хімічні показники | 2,0/2,0л |
11. | 2304 00 00 00 | Борошно соєве знежирене або соєвий шрот | Можливість декларування не своїм найменуванням | Хімічний склад: Вміст жиру, наявність харч. добавок | (0,25кг/0,25кг) та зразок маркування |
12. | 3302 10 90 00 (ставка мита 0%) |
Складені з декількох компонентів продукти (суміші), одержані на основі однієї або кількох запашних речовин, які використовую ться у харчовій промисловості | Можлива класифікація за кодами 3302 10 10 00, 3302 10 21 00, 3302 10 29 00, 3302 10 40 00 (ставка мита 5%), 2106 90 59 00, 2106 90 92 00 (ставка мита 10%), 2106 90 98 90 (ставка мита 5%). 2103 90 90 00 (ставка мита 10%). | Хімічний склад продукту (кількісний та якісний). | 0,1 кг/ 0,1 кг але не менше 1 уп./ 1 уп для роздрібної торгівлі |
13. | 3904 10 00 10 (ставка мита 0%) |
Поліхлорвініл, не змішаний з іншими речовинами | Можлива класифікація за кодом 3904 10 00 90 (ставка мита 6,5%). | Перевірка відповідності текстовому опису товару за кодом 3904 10 00 10 | 0,2/0,2 л/кг |
14. | 3906 90 90 00 (ставка мита 0%) |
Акрилові полімери у первинних формах | Можлива класифікація за кодами 3906 90 20 00, 3906 90 30 00, 3906 90 50 00, 3906 90 60 00 (ставка мита 0,5%). | Визначення складу продукту, можливості його використання як загущувач для виробництва текстильних паст для трафаретного друку | 0,2/0,2 л/кг |
15. | 3907500000 | Смоли алкідні для виробництва фарб | Можливість декларування не своїм найменуванням: можуть являти собою продукти інших товарних позицій | Хімічна природа та спосіб застосування | 0.5 кг/0.5 кг |
16. | 3921 76 07 | Металізовані плівки | Можуть являти собою продукти інших товарних позицій | Визначення металізованого покриття: фольга, напилення, фольга для тиснення. | 2шт.х50х50см |
17. | 4411 29 00 00 | Плити дерево- волокнисті | Повідомлення МКМТ від 08.04.2004р. б/н. Правильність класифікації. Антидемпінгові заходи. | Щільність, обробка | 2шт. 20х20см |
18. | 4804 | Папір та картон пакувальні для тари | Можливість декларування не своїм найменуванням (4805) | Визначення виду волокон та їх спосіб отримання (відсоткове співвідношення) | 1м2/1м2 |
19. | 4810 | Папір та картон багатошарові | Можливість декларування не своїм найменуванням | Поверхнева щільність, матеріал покриття, структура паперових волокон | 1м2/ 1м2 |
20. | 5210 5211 |
Тканини бавовняні з вмістом бавовни менш як 85% у суміші з синтетичними та штучними волокнами. | Можливість декларування не своїм найменуванням: можуть являти собою продукти інших товарних позицій | Хімічний склад у відсотковому співвідношенні, поверхнева щільність, вид переплетення, ширина полотна. | 0,5п.м./0,5 п.м. |
Начальник Управлiння |
О.Г.Рувiн |