ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
20.10.05 | N 11/1-9/13184-ЕП |
---|
Начальникам регiональних митниць,
митниць (крiм начальника енергетичної регiональної митницi) |
Про митний контроль та митне оформлення м'яса та
м'ясопродуктiв, що ввозиться в Україну з метою
iмпорту та переробки на митнiй територiї України
З метою вжиття протиепiдемiологiчних заходiв, захисту безпеки та здоров'я громадян, а також недопущення забруднення навколишнього природного середовища вимагаю з 21.10.05 до окремого розпорядження, забезпечити такий порядок митного контролю та митного оформлення м'яса та м'ясопродукцiї за такими товарними позицiями, товарними пiдпозицiями, товарними категорiями та товарними пiдкатегорiями згiдно з УКТЗЕД: 0201 - 0210 (крiм 0207, 0209009000, 0210997100, 0210997900, 0210998000), 0407, 0408, 0506, 0510000000, 1501-1503, 1506, 1518, 152200, 1601, 1602 (крiм 1602201100, 160231, 160232), що ввозяться з метою iмпорту (реiмпорту), митного лiцензiйного складу та переробки на митнiй територiї України (далi - м'яса та м'ясопродуктiв), а також вивозяться пiсля їх переробки на цiй територiї.
1. На пiдставi статтi 71 Митного кодексу України вiд 11.07.02 N 92-IV (далi - Митного кодексу) митне оформлення (пропуск) м'яса та м'ясопродуктiв при ввезеннi в Україну здiйснювати в митних органах (їх пiдроздiлах), розташованих у пунктах пропуску через державний кордон України для:
автомобiльного сполучення, визначених розпорядженням Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 16.06.03 N 365-р (зi змiнами та доповненнями);
залiзничного, морського, повiтряного та поромного сполучення, наведених у постановi Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 12.08.96 N 938 (зi змiнами та доповненнями).
2. При перемiщеннi (ввезеннi) м'яса та м'ясопродуктiв автомобiльним транспортом в пунктах пропуску через державний кордон України митне оформлення їх здiйснювати iз застосуванням додаткових форм митного контролю:
вiдповiдно до статтi 27 Митного кодексу - з обов'язковим проведенням вiдповiдними службами ветеринарного та санiтарно-епiдемiологiчного контролю, передбачених законодавством в пунктах пропуску через державний кордон України та засвiдченням фактiв завершення такого контролю;
вiдповiдно до статей 41 та 55 Митного кодексу - з обов'язковим проведенням митного огляду товарiв з метою iдентифiкацiї кiлькiсних та якiсних характеристик цих товарiв, заявлених в попереднiй декларацiї (далi - ПД), їх фактичним характеристикам та складанням Акту митного огляду;
обов'язковим проведенням звiрок iз сумiжною стороною про товари та транспортнi засоби, що перемiщуються в пунктах пропуску шляхом:
обмiну супровiдними листами на кожний транспортний засiб;
обмiну копiями завiрених митних та товаросупровiдних документiв;
в пунктах пропуску де обмiн iнформацiєю не здiйснюється щоденно - iнiцiювання запитiв до сумiжних митних органiв по кожному транспортному засобу, що перемiщує вказанi товари (в даному випадку митний контроль не зупиняється, а транспортнi засоби до отримання вiдповiдi не затримуються).
вiдповiдно до пункту 7) статтi 41 Митного кодексу з обов'язковим зважуванням транспортних засобiв, за наявностi робочих ваг.
3. При оформленнi документiв контролю за доставкою вантажiв до митниць призначення за мiсцем облiку суб'єкта ЗЕД слiд звертати увагу на те, чи є цей суб'єкт на момент оформлення цих документiв власником товару.
Вiдповiдно до статтi 165 Митного кодексу як вид заходу гарантування необхiдно застосовувати грошову заставу, гарантiю банку чи незалежного фiнансового посередника.
При цьому обов'язковим є оформлення ПД на всi види товарiв м'яса та м'ясопродуктiв.
4. Особливостi розмiщення м'яса та м'ясопродуктiв на складах тимчасового зберiгання (далi - СТЗ).
Вiдповiдно до частини 2 статтi 108 Митного кодексу, до прийняття Кабiнетом Мiнiстрiв України рiшення щодо встановлення для окремих видiв товарiв iнших, нiж встановленi цим кодексом, строкiв зберiгання товарiв на СТЗ, встановити граничний термiн зберiгання м'яса та м'ясопродукцiї на СТЗ - 10 дiб (стаття 85 Митного кодексу).
Продовження термiну перебування м'яса та м'ясопродукцiї на СТЗ тимчасово не допускається.
5. Особливостi митного контролю та митного оформлення м'яса та м'ясопродуктiв при розмiщеннi їх у вiдповiдний митний режим.
Розмiщеннi м'яса та м'ясопродуктiв у митний режим iмпорту (реiмпорту), митного лiцензiйного складу або переробки, вивезення готової продукцiї здiйснювати вiдповiдно до пунктiв 3 та 4 листа Держмитслужби вiд 14.10.05 N 11/1-9/12860-ЕП.
6. Начальникам регiональних митниць, митниць вжити заходiв, передбачених пунктом 5 листа Держмитслужби вiд 14.10.05 N 11/1-9/12860-ЕП.
Голова Служби | О.Б.Єгоров |