РОЗДIЛ III
ЖИРИ ТА ОЛIЇ ТВАРИННОГО АБО РОСЛИННОГО ПОХОДЖЕННЯ; ПРОДУКТИ ЇХ РОЗЩЕПЛЕННЯ; ГОТОВI ХАРЧОВI ЖИРИ; ВОСКИ ТВАРИННОГО АБО РОСЛИННОГО ПОХОДЖЕННЯ
Група 15
Жири та олiї тваринного або рослинного походження; продукти їх розщеплення; готовi харчовi жири; воски тваринного або рослинного походження
Примiтки:
1. Ця група не включає:
(а) свиняче сало та жир свинячий або жир свiйської птицi товарної позицiї 0209;
(b) какао-масло та какао-жир товарної позицiї 1804;
(c) готовi харчовi продукти, що мають понад 15 мас.% продуктiв товарної позицiї 0405 (в основному група 21);
(d) шкварки (товарна позицiя 2301) або залишки, вiдходи, зазначенi у товарних позицiях 2304 - 2306;
(e) жирнi кислоти, готовий вiск, фармацевтичнi засоби, фарби, лаки, мило, парфумернi, косметичнi або туалетнi засоби, сульфiрованi олiї та iншi товари роздiлу VI; або
(f) фактис (вулканiзована рослинна олiя), що видiляється з олiй (товарна позицiя 4002).
2. До товарної позицiї 1509 не включаються олiї, одержанi з маслин або оливок, шляхом екстрагування розчинником (товарна позицiя 1510).
3. До товарної позицiї 1518 не включаються жири або олiї чи їх фракцiї, денатурованi лише простим способом, що пiдлягають включенню до товарних позицiй, до яких належать вiдповiднi неденатурованi жири, олiї або їх фракцiї.
4. Соапсток, олiйний фуз i жировi залишки, стеариновий пек, глiцериновий пек та залишки вовняного жиру (жиропоту) включаються до товарної позицiї 1522.
Примiтка до товарних пiдпозицiй:
1. У товарних пiдпозицiях 1514 11 i 1514 19 термiн "олiя свирiпова або рiпакова з низьким вмiстом ерукової кислоти" означає нелетку олiю, що мiстить менш як 2 мас.% ерукової кислоти.
Додатковi примiтки:
1. У товарних пiдпозицiях i товарних пiдкатегорiях 1507 10, 1508 10, 1510 00 10 00, 1511 10, 1512 11, 1512 21, 1513 11, 1513 21, 1514 11, 1514 91, 1515 11, 1515 21, 1515 50 11 00, 1515 50 19 00, 1515 90 21 00, 1515 90 29 00, 1515 90 40 00 - 1515 90 59 00 i 1518 00 31 00:
(а) нелеткi олiї, рiдкi або твердi, одержанi пресуванням, вважаються "сирими", якщо вони не пройшли iнших обробок, крiм:
- декантування в межах нормального вiдрiзку часу;
- центрифугування або фiльтрацiя (за винятком будь-якого процесу фiльтрацiї адсорбцiєю або iншого фiзичного чи хiмiчного процесу) за умови, що для вiдокремлення олiї вiд її твердих складових застосовувалася лише така механiчна сила, як сила тяжiння, сила тиску або вiдцентрова сила;
(b) нелеткi олiї, рiдкi або твердi, одержанi екстракцiєю, вважаються "сирими", якщо вони не вiдрiзняються нi за кольором, нi за запахом, нi за смаком, нi за визнаними спецiальними аналiтичними властивостями вiд олiй i жирiв, одержаних пiд тиском;
(c) термiн "олiї сирi" поширюється також на олiю iз сої, рафiновану гiдратацiєю, та олiю з бавовнику, очищену вiд госиполу.
2. А. До товарних позицiй 1509 i 1510 включаються лише олiї, якi одержанi виключно пiд час обробки маслин або оливок i мають такi аналiтичнi характеристики щодо вмiсту (кiлькостi) жирних кислот i стеринiв:
Таблиця 1
Вмiст жирної кислоти у вiдсотках до загальної кiлькостi жирних кислот
Жирна кислота | Вiдсотковий вмiст |
Мiристинова кислота | Ј 0,05 |
Лiноленова кислота | Ј 0,9 |
Арахiнова кислота | Ј 0,6 |
Ейкосенова кислота | Ј 0,4 |
Бегенова (1) кислота | Ј 0,3 |
Лiгноцеринова кислота | Ј 0,2 |
______________ |
Таблиця 2
Вмiст стерину у вiдсотках до загальної кiлькостi стеринiв
Стерин | Вiдсотковий вмiст |
Холестерин | Ј 0,5 |
Брасикастерин (1) | Ј 0,1 |
Кампестерин | Ј 4,0 |
Стигмостерин (2) | < кампестирину |
Бета-ситостерин (3) | і 93 |
Дельта-7-стигмостерин | Ј 0,5 |
_______________ |
До товарних позицiй 1509 i 1510 не включаються оливкова олiя, змiнена хiмiчним способом (зокрема переетерифiкована оливкова олiя), i сумiшi оливкової олiї з олiєю iншого походження.
B. До товарної пiдпозицiї 1509 10 включається лише оливкова олiя, яку визначено в нижчезазначених пунктах I i II, одержано виключно з використанням механiчних або iнших фiзичних засобiв за умов, особливо термiчних умов, що не призводять до погiршення якостi олiї, i яка не зазнала нiякої iншої обробки, крiм промивання, декантування, центрифугування або фiльтрування. Олiя, одержана з маслин, або оливок за допомогою розчинникiв, належить до товарної позицiї 1510.
I. Очищеною оливковою олiєю першого (холодного) пресування в товарнiй пiдкатегорiї 1509 10 10 00 за будь-якої кислотностi вважається оливкова олiя з:
(а) вмiстом воску не бiльш як 300 мг/кг;
(b) вмiстом еритродiолу та уваолу не бiльш як 4,5%;
(c) вмiстом насичених жирних кислот у другiй позицiї в триглiцеридiв не бiльш як 1,3%;
(d) сумарним вмiстом трансолеїнових iзомерiв не бiльш як 0,10% i сумарним вмiстом транслiнолевих+транслiноленових iзомерiв не бiльш як 0,10%;
(e) вмiстом стигмостадiєнiв не бiльш як 0,50 мг/кг; або
(f) наявнiстю однiєї або бiльше з таких характеристик:
1) пероксидне число понад 20 мекв О2/кг;
2) сумарний вмiст летких галогенованих розчинникiв понад 0,20 мг/кг або понад 0,10 мг/кг для будь-якого з розчинникiв;
3) коефiцiєнт екстинкцiї К270 понад 0,250, а пiсля обробки тiєї самої олiї активованим оксидом алюмiнiю - не бiльш як 0,11. Насправдi деяка олiя з вмiстом понад 3,3 г на 100 г вiльних жирних кислот у перерахунку на олеїнову кислоту може мати пiсля обробки активованим оксидом алюмiнiю коефiцiєнт екстинкцiї К270 понад 0,10. У цьому разi пiсля нейтралiзацiї та знебарвлення вона може мати такi характеристики:
- коефiцiєнт екстинкцiї К270 не бiльш як 1,20;
- змiна коефiцiєнта екстинкцiї (DК) в областi 270 нм понад 0,01, але не бiльш як 0,16, тобто:
DК = Кm - 0,5 (Km - 4 + Km + 4),
де Km - коефiцiєнт екстинкцiї за довжини хвилi максимуму кривої поглинання близько 270 нм, та
Km - 4 i Km + 4 - коефiцiєнти екстинкцiї за довжини хвилi вiдповiдно на 4 нм менше i бiльше порiвняно з Km;
4) органолептичнi характеристики, якi дають змогу виявити дефекти, що перевищують допустимi рiвнi.
II. У товарнiй пiдкатегорiї 1509 10 90 00 термiн "iнша олiя першого (холодного) пресування" означає оливкову олiю з такими характеристиками:
(а) вмiст кислоти в перерахунку на олеїнову кислоту не бiльш як 3,3 г на 100 г;
(b) пероксидне число не бiльш як 20 мекв O2/кг;
(c) вмiст воску не бiльш як 250 мг/кг;
(d) сумарний вмiст летких галогенованих розчинникiв не бiльш як 0,20 мг/кг усього i не бiльш як 0,10 мг/кг кожного розчинника;
(e) коефiцiєнт екстинкцiї К270 не бiльш як 0,250 i пiсля обробки тiєї самої олiї активованим оксидом алюмiнiю - не бiльш як 0,10;
(f) змiна коефiцiєнта екстинкцiї (DК) в областi 270 нм не бiльш як 0,01;
(g) органолептичнi характеристики, якi дають змогу виявити дефект, що перевищує допустимi рiвнi;
(h) вмiст еритродiолу та уваолу не бiльш як 4,5%;
(ij) вмiст насичених жирних кислот у другiй позицiї в триглiцеридах не бiльш як 1,3%;
(k) сумарний вмiст трансолеїнових iзомерiв не бiльш як 0,05% i сумарний вмiст транслiнолевих+транслiноленових iзомерiв не бiльш як 0,05%;
(l) вмiст стигмостадiєнiв не бiльш як 0,15 мг/кг.
C. До товарної пiдкатегорiї 1509 90 00 00 включається оливкова олiя, що одержана в результатi обробки олiї, включеної до товарної пiдкатегорiї 1509 10 10 00 або 1509 10 90 00, змiшана або не змiшана з оливковою олiєю першого пресування та має такi характеристики:
(а) вмiст кислоти в перерахунку на олеїнову кислоту не бiльш як 1,5 г на 100 г;
(b) вмiст воску не бiльш як 350 мг/кг;
(c) коефiцiєнт екстинкцiї К270 не бiльш як 1,0;
(d) змiна коефiцiєнта екстинкцiї (DК) в областi 270 нм не бiльш як 0,13;
(e) вмiст еритродiолу та уваолу не бiльш як 4,5%;
(f) вмiст насичених жирних кислот у другiй позицiї в триглiцеридах не бiльш як 1,5%;
(g) сумарний вмiст трансолеїнових iзомерiв не бiльш як 0,20% i сумарний вмiст транслiнолевих+транслiноленових iзомерiв не бiльш як 0,30%.
D. У товарнiй пiдкатегорiї 1510 00 10 00 термiн "олiї сирi" означає олiї, особливо оливковi з маслинових або оливкових залишкiв першого пресування, якi мають такi характеристики:
(а) вмiст кислоти в перерахунку на олеїнову кислоту понад 0,5 г на 100 г;
(b) вмiст еритродiолу та уваолу бiльш як 4,5%;
(c) вмiст насичених жирних кислот у другому положеннi у триглiцеридах не бiльш як 1,8%;
(d) сумарний вмiст трансолеїнових iзомерiв не бiльш як 0,20% та сумарний вмiст транслiнолевих+транслiноленових iзомерiв не бiльш як 0,10%.
E. Товарна пiдкатегорiя 1510 00 90 00 включає олiю, що одержана в результатi обробки олiї, включеної до товарної пiдкатегорiї 1510 00 10 00, змiшана або не змiшана з оливковою олiєю першого пресування, а також олiю, яка не має характеристик олiї, зазначених у додаткових примiтках B, C, D до цiєї групи. Олiя цiєї товарної пiдкатегорiї повинна мати вмiст насичених жирних кислот у другiй позицiї в триглiцеридах не бiльш як 2,0%, сумарний вмiст трансолеїнових iзомерiв менш як 0,4% i сумарний вмiст транслiнолевих+транслiноленових iзомерiв менш як 0,35%.
3. До товарних пiдкатегорiй 1522 00 31 00 i 1522 00 39 00 не включаються:
(а) залишки, одержанi пiд час обробки жирових речовин, якi мiстять олiї, з йодним iндексом менш як 70 або понад 100;
(b) залишки, що утворюються пiд час обробки жирових речовин, якi мiстять олiї, i мають йодний iндекс понад 70 або менш як 100, пiкова область якого представляє утримуваний об'єм бета-ситостерину i становить менш як 93% всiєї площi пiка стерину.
Код | Назва | Ставки мита, % | Додатковi ОВО | ||
---|---|---|---|---|---|
преферен- цiйна | пiльгова | повна | |||
1501 00 | Жир свинячий (включаючи лярд) i жир свiйської птицi, крiм жиру товарної позицiї 0209 або 1503: | ||||
- жир свинячий (включаючи лярд): | |||||
1501 00 11 00 | - - для промислового використання, крiм виробництва продуктiв харчування | 0,15 євро за 1 кг | 0,15 євро за 1 кг | - | |
1501 00 19 00 | - - iншi | 0,15 євро за 1 кг | 0,15 євро за 1 кг | - | |
1501 00 90 00 | - жир свiйської птицi | 0,15 євро за 1 кг | 0,15 євро за 1 кг | - | |
1502 00 | Жир великої рогатої худоби, овечий або козячий, крiм жиру товарної позицiї 1503 00: | ||||
1502 00 10 | - для промислового використання, крiм виробництва продуктiв харчування: | ||||
1502 00 10 10 | - - топленi, екстрагованi або пресованi для виробництва мила | 0 | 0 | - | |
1502 00 10 90 | - - iншi | 0,15 євро за 1 кг | 0,15 євро за 1 кг | - | |
1502 00 90 00 | - iншi | 0,15 євро за 1 кг | 0,15 євро за 1 кг | - | |
1503 00 | Лярд-стеарин, лярд-ойль, олеостеарин, олеомаргарин i тваринне масло, неемульгованi, незмiшанi, не приготовленi iншим чином: | ||||
- лярд-стеарин i олеостеарин: | |||||
1503 00 11 00 | - - для промислового використання | 0,15 євро за 1 кг | 0,15 євро за 1 кг | - | |
1503 00 19 00 | - - iншi | 0,15 євро за 1 кг | 0,15 євро за 1 кг | - | |
1503 00 30 00 | - масло тваринне, для промислового використання, крiм виробництва продуктiв харчування | 0,15 євро за 1 кг | 0,15 євро за 1 кг | - | |
1503 00 90 00 | - iншi | 0,15 євро за 1 кг | 0,15 євро за 1 кг | - | |
1504 | Жири i масла та їх фракцiї, з риби або морських ссавцiв, рафiнованi або нерафiнованi, але без змiни їх хiмiчного складу: | ||||
1504 10 | - жири та їх фракцiї, з риб'ячої печiнки: | ||||
1504 10 10 00 | - - з вмiстом вiтамiну А не бiльш як 2500 МО/г | 10 | 10 | - | |
- - iншi: | |||||
1504 10 91 00 | - - - з палтуса | 10 | 10 | - | |
1504 10 99 00 | - - - iншi | 10 | 10 | - | |
1504 20 | - жири i масла та їх фракцiї з риби, крiм жирiв з печiнки: | ||||
1504 20 10 00 | - - твердої фракцiї | 10 | 10 | - | |
1504 20 90 00 | - - iншi | 10 | 10 | - | |
1504 30 | - жири i масла та їх фракцiї з морських ссавцiв: | ||||
1504 30 10 00 | - - твердi фракцiї | 10 | 10 | - | |
1504 30 90 00 | - - iншi | 10 | 10 | - | |
1505 00 | Вовняний жир (жиропiт) i жировi речовини, отримуванi з нього (включаючи ланолiн): | ||||
1505 00 10 00 | - вовняний жир (жиропiт), сирий | 10 | 10 | - | |
1505 00 90 00 | - iншi | 10 | 10 | - | |
1506 00 00 00 | Iншi твариннi жири i масла та їх фракцiї, рафiнованi або нерафiнованi, але без змiни їх хiмiчного складу | 10 | 10 | - | |
1507 | Олiя соєва та її фракцiї, рафiнованi або нерафiнованi, але без змiни їх хiмiчного складу: | ||||
1507 10 | - олiя сира, рафiнована гiдратацiєю або нерафiнована гiдратацiєю: | ||||
1507 10 10 00 | - - для технiчного або промислового використання, крiм виробництва продуктiв харчування | 5 | 5 | - | |
1507 10 90 00 | - - iншi | 10 | 10 | - | |
1507 90 | - iншi: | ||||
1507 90 10 00 | - - для технiчного або промислового використання, крiм виробництва продуктiв харчування | 5 | 5 | - | |
1507 90 90 00 | - - iншi | 10 | 10 | - | |
1508 | Олiя арахiсова та її фракцiї, рафiнованi або нерафiнованi, але без змiни їх хiмiчного складу: | ||||
1508 10 | - олiя сира: | ||||
1508 10 10 00 | - - для технiчного або промислового використання, крiм виробництва продуктiв харчування | 5 | 5 | - | |
1508 10 90 00 | - - iншi | 10 | 10 | - | |
1508 90 | - iншi: | ||||
1508 90 10 00 | - - для технiчного або промислового використання, крiм виробництва продуктiв харчування | 5 | 5 | - | |
1508 90 90 00 | - - iншi | 10 | 10 | - | |
1509 | Олiя оливкова та її фракцiї, рафiнованi або нерафiнованi, але без змiни їх хiмiчного складу: | ||||
1509 10 | - олiя оливкова першого (холодного) пресування: | ||||
1509 10 10 00 | - - очищена оливкова олiя першого (холодного) пресування | 10 | 10 | - | |
1509 10 90 00 | - - iнша | 10 | 10 | - | |
1509 90 00 00 | - iншi | 10 | 10 | - | |
1510 00 | Iншi олiї та їх фракцiї, виробленi виключно з маслин або оливок, рафiнованi або нерафiнованi, але без змiни їх хiмiчного складу, i сумiшi цих олiй або їх фракцiй з олiями або їх фракцiями товарної позицiї 1509: | ||||
1510 00 10 00 | - олiї сирi | 10 | 10 | - | |
1510 00 90 00 | - iншi | 20 | 20 | - | |
1511 | Олiя пальмова та її фракцiї, рафiнованi або нерафiнованi, але без змiни їх хiмiчного складу: | ||||
1511 10 | - олiя сира: | ||||
1511 10 10 00 | - - для технiчного або промислового використання, крiм виробництва продуктiв харчування | 0 | 0 | - | |
1511 10 90 00 | - - iншi | 0 | 0 | - | |
1511 90 | - iншi: | ||||
- - твердi фракцiї: | |||||
1511 90 11 00 | - - - у первинних упаковках, масою нетто 1 кг або менше | 0 | 0 | - | |
1511 90 19 00 | - - - iншi | 0 | 0 | - | |
- - iншi: | |||||
1511 90 91 00 | - - - для технiчного або промислового використання, крiм виробництва продуктiв харчування | 0 | 0 | - | |
1511 90 99 00 | - - - iншi | 5 | 5 | - | |
1512 | Олiї соняшникова, сафлорова або бавовняна та їх фракцiї, рафiнованi або нерафiнованi, але без змiни їх хiмiчного складу: | ||||
- олiї соняшникова або сафлорова та їх фракцiї: | |||||
1512 11 | - - олiї сирi: | ||||
1512 11 10 00 | - - - для технiчного або промислового використання, крiм виробництва продуктiв харчування | 10 | 10 | - | |
- - - iншi: | |||||
1512 11 91 00 | - - - - соняшникова | 0,8 євро за 1 кг | 0,8 євро за 1 кг | - | |
1512 11 99 00 | - - - - сафлорова | 20 | 20 | - | |
1512 19 | - - iншi: | ||||
1512 19 10 00 | - - - для технiчного або промислового використання, крiм виробництва продуктiв харчування | 10 | 10 | - | |
1512 19 90 | - - - iншi: | ||||
1512 19 90 10 | - - - - соняшниковi | 0,8 євро за 1 кг | 0,8 євро за 1 кг | - | |
1512 19 90 90 | - - - - сафлоровi | 20 | 20 | - | |
- олiя бавовняна та її фракцiї: | |||||
1512 21 | - - олiя сира, очищена або неочищена вiд госиполу: | ||||
1512 21 10 00 | - - - для технiчного або промислового використання, крiм виробництва продуктiв харчування | 10 | 10 | - | |
1512 21 90 00 | - - - iншi | 10 | 10 | - | |
1512 29 | - - iншi: | ||||
1512 29 10 00 | - - - для технiчного або промислового використання, крiм виробництва продуктiв харчування | 10 | 10 | - | |
1512 29 90 00 | - - - iншi | 10 | 10 | - | |
1513 | Олiї кокосова (з копри), пальмоядрова або з бабасу та їх фракцiї, рафiнованi або нерафiнованi, але без змiни їх хiмiчного складу: | ||||
- олiя кокосова (з копри) та її фракцiї: | |||||
1513 11 | - - олiя сира: | ||||
1513 11 10 00 | - - - для технiчного або промислового використання, крiм виробництва продуктiв харчування | 0 | 0 | - | |
- - - iншi: | |||||
1513 11 91 00 | - - - - у первинних упаковках, масою нетто 1 кг або менше | 0 | 0 | - | |
1513 11 99 00 | - - - - iншi | 0 | 0 | - | |
1513 19 | - - iншi: | ||||
- - - твердi фракцiї: | |||||
1513 19 11 00 | - - - - у первинних упаковках, масою нетто 1 кг або менше | 0 | 0 | - | |
1513 19 19 00 | - - - - iншi | 0 | 0 | - | |
- - - iншi: | |||||
1513 19 30 00 | - - - - для технiчного або промислового використання, крiм виробництва продуктiв харчування | 0 | 0 | - | |
- - - - iншi: | |||||
1513 19 91 00 | - - - - - у первинних упаковках, масою нетто 1 кг або менше | 0 | 0 | - | |
1513 19 99 00 | - - - - - iншi | 0 | 0 | - | |
- олiї пальмоядрова або з бабасу та їх фракцiї: | |||||
1513 21 | - - олiя сира: | ||||
1513 21 10 00 | - - - для технiчного або промислового використання, крiм виробництва продуктiв харчування | 0 | 0 | - | |
- - - iншi: | |||||
1513 21 30 00 | - - - - у первинних упаковках, масою нетто 1 кг або менше | 0 | 0 | - | |
1513 21 90 00 | - - - - iншi | 0 | 0 | - | |
1513 29 | - - iншi: | ||||
- - - твердi фракцiї: | |||||
1513 29 11 00 | - - - - у первинних упаковках, масою нетто 1 кг або менше | 0 | 0 | - | |
1513 29 19 00 | - - - - iншi | 5 | 5 | - | |
- - - iншi: | |||||
1513 29 30 00 | - - - - для технiчного або промислового використання, крiм виробництва продуктiв харчування | 0 | 0 | - | |
- - - - iншi: | |||||
1513 29 50 00 | - - - - - у первинних упаковках, масою нетто 1 кг або менше | 0 | 0 | - | |
1513 29 90 00 | - - - - - iншi | 0 | 0 | - | |
1514 | Олiї свирiпова, рiпакова або гiрчична та їх фракцiї, рафiнованi або нерафiнованi, але без змiни їх хiмiчного складу: | ||||
- олiї свирiпова або рiпакова з низьким вмiстом ерукової кислоти та їх фракцiї: | |||||
1514 11 | - - олiя сира: | ||||
1514 11 10 00 | - - - для технiчного або промислового використання, крiм виробництва продуктiв харчування | 5 | 5 | - | |
1514 11 90 00 | - - - iнша | 5 | 5 | - | |
1514 19 | - - iнша: | ||||
1514 19 10 00 | - - - для технiчного або промислового використання, крiм виробництва продуктiв харчування | 5 | 5 | - | |
1514 19 90 00 | - - - iншi | 5 | 5 | - | |
- iнша: | |||||
1514 91 | - - олiя сира: | ||||
1514 91 10 00 | - - - для технiчного або промислового використання, крiм виробництва продуктiв харчування | 5 | 5 | - | |
1514 91 90 00 | - - - iнша | 5 | 5 | - | |
1514 99 | - - iнша: | ||||
1514 99 10 00 | - - - для технiчного або промислового використання, крiм виробництва продуктiв харчування | 5 | 5 | - | |
1514 99 90 00 | - - - iншi | 5 | 5 | - | |
1515 | Iншi нелеткi жири i олiї рослиннi (включаючи джоджобову олiю) та їх фракцiї, рафiнованi або нерафiнованi, але без змiни їх хiмiчного складу: | ||||
- олiя з насiння льону та її фракцiї: | |||||
1515 11 00 00 | - - олiя сира | 20 | 20 | - | |
1515 19 | - - iншi: | ||||
1515 19 10 00 | - - - для технiчного або промислового використання, крiм виробництва продуктiв харчування | 5 | 5 | - | |
1515 19 90 00 | - - - iншi | 20 | 20 | - | |
- олiя з кукурудзи та її фракцiї: | |||||
1515 21 | - - олiя сира: | ||||
1515 21 10 00 | - - - для технiчного або промислового використання, крiм виробництва продуктiв харчування | 20 | 20 | - | |
1515 21 90 00 | - - - iншi | 20 | 20 | - | |
1515 29 | - - iншi: | ||||
1515 29 10 00 | - - - для технiчного або промислового використання, крiм виробництва продуктiв харчування | 5 | 5 | - | |
1515 29 90 00 | - - - iншi | 15 | 15 | - | |
1515 30 | - олiя рицинова та її фракцiї: | ||||
1515 30 10 00 | - - для виробництва амiноундеканової кислоти, яка використовується для виробництва синтетичних волокон або полiмерних матерiалiв | 0 | 0 | - | |
1515 30 90 00 | - - iншi | 0 | 0 | - | |
1515 40 00 00 | - олiя тунгова та її фракцiї | 10 | 10 | - | |
1515 50 | - олiя кунжутова та її фракцiї: | ||||
- - олiя сира: | |||||
1515 50 11 00 | - - - для технiчного або промислового використання, крiм виробництва продуктiв харчування | 5 | 5 | - | |
1515 50 19 00 | - - - iншi | 10 | 10 | - | |
- - iншi: | |||||
1515 50 91 00 | - - - для технiчного або промислового використання, крiм виробництва продуктiв харчування | 5 | 5 | - | |
1515 50 99 00 | - - - iншi | 5 | 5 | - | |
1515 90 | - iншi: | ||||
1515 90 15 | - - олiя джоджобова, ойтикова, вiск з мирта, японський вiск; їх фракцiї: | ||||
1515 90 15 10 | - - - олiя джоджобова та її фракцiї | 5 | 5 | - | |
1515 90 15 30 | - - - олiя ойтикова, вiск з мирта, японський вiск; їх фракцiї | 5 | 5 | - | |
- - олiя з насiння тютюну та її фракцiї: | |||||
- - - олiя сира: | |||||
1515 90 21 00 | - - - - для технiчного або промислового використання, крiм виробництва продуктiв харчування | 5 | 5 | - | |
1515 90 29 00 | - - - - iншi | 5 | 5 | - | |
- - - iншi: | |||||
1515 90 31 00 | - - - - для технiчного або промислового використання, крiм виробництва продуктiв харчування | 5 | 5 | - | |
1515 90 39 00 | - - - - iншi | 5 | 5 | - | |
- - iнша олiя та її фракцiї: | |||||
- - - олiя сира: | |||||
1515 90 40 00 | - - - - для технiчного або промислового використання, крiм виробництва продуктiв харчування | 5 | 5 | - | |
- - - - iншi: | |||||
1515 90 51 00 | - - - - - твердi, у первинних упаковках, масою нетто 1 кг або менше | 5 | 5 | - | |
1515 90 59 00 | - - - - - твердi, в iншiй упаковцi; рiдкi | 5 | 5 | - | |
- - - iншi: | |||||
1515 90 60 00 | - - - - для технiчного або промислового використання, крiм виробництва продуктiв харчування | 5 | 5 | - | |
- - - - iншi: | |||||
1515 90 91 00 | - - - - - твердi, у первинних упаковках, масою нетто 1 кг або менше | 5 | 5 | - | |
1515 90 99 00 | - - - - - твердi, в iншiй упаковцi; рiдкi | 5 | 5 | - | |
1516 | Жири, масла i олiї твариннi або рослиннi та їх фракцiї, частково або повнiстю гiдрогенiзованi, iнтеретерифiкованi, реетерифiкованi або елаїдинiзованi, рафiнованi або нерафiнованi, але не пiдданi подальшiй обробцi: | ||||
1516 10 | - жири i масла твариннi та їх фракцiї: | ||||
1516 10 10 00 | - - у первинних упаковках, масою нетто 1 кг або менше | 20 | 20 | - | |
1516 10 90 00 | - - iншi | 20 | 20 | - | |
1516 20 | - жири i олiї рослиннi та їх фракцiї: | ||||
1516 20 10 00 | - - олiя рицинова гiдрогенiзована (так званий "опаловий вiск") | 20 | 20 | - | |
- - iншi: | |||||
1516 20 91 | - - - у первинних упаковках, масою нетто 1 кг або менше: | ||||
1516 20 91 10 | - - - - олiя оливкова | 10 | 10 | - | |
1516 20 91 20 | - - - - олiя пальмова | 20 | 20 | - | |
- - - - олiя пальмоядрова та її фракцiї рафiнованi, вибiленi, дезодорованi: | |||||
1516 20 91 31 | - - - - - олiя пальмоядрова | 20 | 20 | - | |
1516 20 91 32 | - - - - - олеїн пальмоядровий | 20 | 20 | - | |
1516 20 91 33 | - - - - - стеарин пальмоядровий гiдрогенiзований | 20 | 20 | - | |
1516 20 91 90 | - - - - iншi | 20 | 20 | - | |
- - - iншi: | |||||
1516 20 95 00 | - - - - олiї iз свирiпи, рiпаку, льону, соняшнику, брасiї, сального дерева, макоре, стрункої макорекарапи або бабасу, для технiчного або промислового використання, крiм виробництва продуктiв харчування | 20 | 20 | - | |
- - - - iншi: | |||||
1516 20 96 | - - - - - олiя арахiсова, з бавовнику, сої або соняшнику; iнша олiя з вмiстом жирних вiльних кислот менш як 50 мас.%, за винятком олiї пальмоядрової, з брасiї, кокоса, рiпаку, свирiпи або копайба: | ||||
- - - - - - олiя пальмова: | |||||
1516 20 96 11 | - - - - - - - в упаковцi масою нетто не бiльш як 20 кг | 20 | 20 | - | |
1516 20 96 15 | - - - - - - - iнша | 20 | 20 | - | |
1516 20 96 90 | - - - - - - iншi | 20 | 20 | - | |
1516 20 98 | - - - - - iншi: | ||||
- - - - - - олiї та їх фракцiї для виготовлення харчових продуктiв: | |||||
1516 20 98 11 | - - - - - - - олiя пальмоядрова рафiнована, вибiлена, дезодорована | 0 | 0 | - | |
1516 20 98 12 | - - - - - - - олеїн пальмоядровий рафiнований, вибiлений, дезодорований | 0 | 0 | - | |
1516 20 98 13 | - - - - - - - стеарин пальмоядровий рафiнований, вибiлений, дезодорований | 0 | 0 | - | |
1516 20 98 19 | - - - - - - - iншi | 0 | 0 | - | |
- - - - - - iншi: | |||||
1516 20 98 21 | - - - - - - - олiя пальмоядрова рафiнована, вибiлена, дезодорована для технiчного та промислового використання | 10 | 10 | - | |
1516 20 98 22 | - - - - - - - олеїн пальмоядровий рафiнований, вибiлений, дезодорований для технiчного та промислового використання | 10 | 10 | - | |
1516 20 98 23 | - - - - - - - стеарин пальмоядровий рафiнований, вибiлений, дезодорований для технiчного та промислового використання | 10 | 10 | - | |
1516 20 98 90 | - - - - - - iншi | 10 | 10 | - | |
1517 | Маргарин; харчовi сумiшi або продукти з тваринних i рослинних жирiв, масел та олiй або їх фракцiй, крiм харчових жирiв, масел чи олiй та їх фракцiй товарної позицiї 1516: | ||||
1517 10 | - маргарин, за винятком рiдкого маргарину: | ||||
1517 10 10 00 | - - з вмiстом молочних жирiв понад 10 мас.%, але не бiльш як 15 мас.% | 1 євро за 1 кг | 1 євро за 1 кг | - | |
1517 10 90 00 | - - iнший | 1 євро за 1 кг | 1євро за 1 кг | - | |
1517 90 | - iншi: | ||||
1517 90 10 00 | - - з вмiстом молочних жирiв понад 10 мас.%, але не бiльш як 15 мас.% | 1 євро за 1 кг | 1 євро за 1 кг | - | |
- - iншi: | |||||
1517 90 91 00 | - - - олiї нелеткi, рiдкi, змiшанi | 1 євро за 1 кг | 1 євро за 1 кг | - | |
1517 90 93 00 | - - - харчовi сумiшi або продукти, що використовуються для змащування форм | 1 євро за 1 кг | 1 євро за 1 кг | - | |
1517 90 99 | - - - iншi: | ||||
- - - - сумiшi олiй для виробництва харчових продуктiв: | |||||
1517 90 99 11 | - - - - - для додання в тiсто (шортенiнги), замiнники какао-масла, еквiваленти какао-масла, аналоги какао-масла | 0 | 0 | - | |
1517 90 99 19 | - - - - - iншi | 0 | 0 | - | |
- - - - iншi: | |||||
1517 90 99 91 | - - - - - для додання в тiсто (шортенiнги), замiнники какао-масла, еквiваленти какао-масла, аналоги какао-масла для виробництва харчових продуктiв | 15 | 15 | - | |
1517 90 99 99 | - - - - - iншi | 15 | 15 | - | |
1518 00 | Жири, масла i олiї твариннi або рослиннi та їх фракцiї, варенi, окисленi, зневодненi, сульфурованi, окисленi струменем повiтря, полiмеризованi нагрiванням у вакуумi чи в iнертному газi або хiмiчно модифiкованi iншим способом, крiм продуктiв товарної позицiї 1516; нехарчовi сумiшi або продукти з тваринних або рослинних жирiв, масел та олiй або фракцiй рiзних жирiв, масел чи олiй цiєї групи, в iншому мiсцi не зазначенi: | ||||
1518 00 10 00 | - лiноксин | 5 | 5 | - | |
- олiя нелетка, рiдка, змiшана, для технiчного або промислового використання, крiм виробництва продуктiв харчування: | |||||
1518 00 31 00 | - - сира | 10 | 10 | - | |
1518 00 39 00 | - - iнша | 10 | 10 | - | |
- iншi: | |||||
1518 00 91 00 | - - жири, масла i олiї твариннi або рослиннi та їх фракцiї, варенi, окисленi, зневодненi, сульфурованi, окисленi струменем повiтря, полiмеризованi нагрiванням у вакуумi або в iнертному газi або хiмiчно модифiкованi iншим способом, за винятком включених до товарної позицiї 1516 | 10 | 10 | - | |
- - iншi: | |||||
1518 00 95 00 | - - - нехарчовi сумiшi та продукти з тваринних i рослинних жирiв, масел i олiй та їх фракцiй | 0,1 євро за 1 кг | 0,1 євро за 1 кг | - | |
1518 00 99 00 | - - - iншi | 0,1 євро за 1 кг | 0,1 євро за 1 кг | - | |
[1519] | |||||
1520 00 00 00 | Глiцерин сирий; глiцеринова вода та глiцериновий луг | 0 | 0 | - | |
1521 | Воски рослиннi (крiм триглiцеридiв), вiск бджолиний, воски iнших комах i спермацет, рафiнованi чи нерафiнованi, забарвленi чи незабарвленi: | ||||
1521 10 00 00 | - воски рослиннi | 5 | 5 | - | |
1521 90 | - iншi: | ||||
1521 90 10 00 | - - спермацет, рафiнований чи нерафiнований, забарвлений чи незабарвлений | 15 | 15 | - | |
- - вiск бджолиний або воски iнших комах, рафiнованi чи нерафiнованi, забарвленi чи незабарвленi: | |||||
1521 90 91 00 | - - - неочищений | 15 | 15 | - | |
1521 90 99 00 | - - - iнший | 15 | 15 | - | |
1522 00 | Дегра; залишки пiсля обробки жирових речовин або воску тваринного чи рослинного походження: | ||||
1522 00 10 00 | - дегра | 20 | 20 | - | |
- залишки пiсля обробки жирових речовин або воску тваринного чи рослинного походження: | |||||
- - що мiстять олiю з властивостями оливкової олiї: | |||||
1522 00 31 00 | - - - соапсток | 20 | 20 | - | |
1522 00 39 00 | - - - iншi | 20 | 20 | - | |
- - iншi: | |||||
1522 00 91 00 | - - - олiйний фуз або жировi залишки, соапсток | 20 | 20 | - | |
1522 00 99 00 | - - - iншi | 20 | 20 | - |