ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
01.10.07 | N 29/1-11.1/5845-ЕП |
---|
Начальникам регiональних митниць, митниць |
Щодо класифiкацiї винограду
З метою уникнення розбiжностей при класифiкацiї товару згiдно з вимогами УКТЗЕД та для використання в роботi надаємо роз'яснення щодо класифiкацiї винограду.
Класифiкацiя винограду здiйснюється вiдповiдно до:
- Правил 1,6 Основних правил iнтерпретацiї класифiкацiї товарiв;
- Примiтки 1 (а) до групи 20 Закону України "Про митний тариф України" вiд 05.04.01 N 2371-III.
- Загальних положень до групи 08, Пояснень до товарних позицiй 0806, 0811, 0812, 2008, 2204, 2308, зазначених у Поясненнях до УКТЗЕД, затверджених наказом Держмитслужби вiд 31.01.04 N 68;
Виноград свiжий (столових та винних сортiв) для десерту, чи для виноробства (включаючи упакований у дiжки), вирощений або в незахищеному (вiдкритому) ґрунтi, або в теплицях, а також сушений виноград класифiкується у товарнiй позицiї 0806 згiдно з УКТЗЕД. Виннi сорти винограду можуть пакувати у великi кошики, вiдкритi пакувальнi ящики або у дiжки, в яких його часто щiльно укладають, давлять або напiвпресують.
Виноград заморожений класифiкується у товарнiй позицiї 0811 згiдно з УКТЗЕД.
Виноград консервований для тимчасового зберiгання (наприклад, дiоксидом сiрки або у солонiй водi, у водi з додаванням сiрки або iнших речовин, що забезпечують його тимчасову консервацiю), але за умови, що цi продукти непридатнi в такому станi для безпосереднього вживання в їжу класифiкуються у товарнiй позицiї 0812 згiдно з УКТЗЕД.
Виноград приготовлений i консервований iншим способом нiж зазначено у групi 08 класифiкується у товарнiй позицiї 2008 згiдно з УКТЗЕД.
Виноградне сусло одержуване пресуванням свiжого винограду з концентрацiєю спирту бiльш як 0,5 об.%, класифiкується у товарнiй позицiї 2204 згiдно з УКТЗЕД.
Винограднi вичавки, мiстять дуже малу кiлькiсть складових частин м'якотi та мезга (продукт пресування винограду) класифiкуються у товарнiй позицiї 2308 згiдно з УКТЗЕД.
Начальник Управлiння | I.П.Рамусь |