ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
13.07.09 | N 11/4-10.14/6702-ЕП |
---|
Начальникам регiональних митниць, митниць |
Про класифiкацiю товарiв коньяк (cognac) та брендi
З метою уникнення розбiжностей при класифiкацiї товару згiдно з вимогами УКТЗЕД надаємо роз'яснення щодо класифiкацiї товарiв коньяк (cognac) та брендi.
Згiдно з мiжнародним законодавством про контрольованi назви за походженням, коньяком (cognac) може називатись напiй виготовлений на основi спиртiв, отриманих у Францiї, в департаментах Шаранта та Шаранта-Маритим та частини департаментiв Дордоно та Де Севр.
Найбiльш вiдомими у свiтi є чотири фiрми, що виготовляють бiля 70 % всього об'єму коньякiв Францiї: "Енессi" (Henessy), "Мартель" (Martell), "Ремi Мартiн" (Remy Martin), "Курвуазьє" (Courvoisier). Крiм цих фiрм у Францiї iснує багато iнших коньячних домiв з рiзним об'ємом виробництва.
Мiцнi напої виробництва iнших країн за аналогiчною технологiєю виробництва коньяку, можуть називатись коньяками (кирилицею) тiльки на внутрiшньому ринку, у всiх iнших випадках вони називаються брендi, арманьяк, виньяк тощо.
Отже, у товарних пiдкатегорiях 2208 20 12 00 та 2208 20 62 00 класифiкуються тiльки коньяки виготовленi у Францiї (cognac), всi iншi мiцнi алкогольнi напої виготовленi на основi спиртiв класифiкуються у товарних пiдкатегорiях 2208 20 29 00 та 2208 20 89 00 згiдно УКТЗЕД.
Заступник Голови Служби | С.Д. Дериволков |