МIЖВIДОМЧА КОМIСIЯ З МIЖНАРОДНОЇ ТОРГIВЛI

ПОВIДОМЛЕННЯ

Про порушення та проведення спецiального розслiдування щодо iмпорту в Україну харчової соди походженням з Росiйської Федерацiї

     Рiшенням Мiжвiдомчої комiсiї з мiжнародної торгiвлi вiд 7 листопада 2001 року N СП-24/2001/52-46 на пiдставi заяви українського нацiонального товаровиробника ВАТ "Лисичанська сода" (93105, м. Лисичанськ-5, вул. Красная, 1, Луганська обл.) та вiдповiдно до Закону України "Про застосування спецiальних заходiв щодо iмпорту в Україну" порушено спецiальне розслiдування щодо iмпорту в Україну харчової соди походженням з Росiйської Федерацiї. Його проведення доручено Мiнiстерству економiки та з питань європейської iнтеграцiї України.

     Об'єктом розслiдування є харчова сода, яка класифiкується згiдно з "Українською класифiкацiєю товарiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi" за кодом 2836 30 0000 i має такий опис:

     2836 30 0000

- карбонати; пероксокарбонати (пекарбонати); карбонат амонiю технiчний, що мiстить карбонат амонiю;
- гiдрокарбонат (бiкарбонат) натрiю.

     Згiдно з iнформацiєю заявника ВАТ "Лисичанська сода" iмпорт в Україну харчової соди з Росiйської Федерацiї здiйснюється у значних обсягах i у 2000 роцi зрiс на 115% порiвняно з 1998 роком, що завдає та (або) загрожує завдати йому значної шкоди. В заявi стверджується про наявнiсть причинно-наслiдкового зв'язку мiж зростаючими обсягами iмпорту в Україну харчової соди та заподiянням значної шкоди (загрозою заподiяння значної шкоди) нацiональному товаровиробнику. Внаслiдок значного iмпорту до України зазначеного iноземного товару погiршуються виробниче, торговельне, фiнансове становище нацiонального товаровиробника, зокрема вiдноснi показники частки заявника у споживаннi на внутрiшньому ринку України у 2000 роцi зменшились до 60,3% вiд показникiв 1998 року, в той час як вiдноснi показники частки обсягiв iмпорту харчової соди походженням з Росiйської Федерацiї зросли у 2000 роцi до 154,7%. вiд показникiв 1998 року.

     Будь-якi зацiкавленi сторони можуть передавати до Мiнiстерства економiки та з питань європейської iнтеграцiї України iнформацiю, коментарi та докази, що стосуються цього розслiдування.

     Реєстрацiя зацiкавлених сторiн, iнформацiя, коментарi, докази та вимоги щодо проведення слухань тощо направляються до Мiнiстерства економiки та з питань європейської iнтеграцiї України (адреса Мiнiстерства економiки та з питань європейської iнтеграцiї України: 01008, м. Київ-8, вул. М. Грушевського, 12/2, тел. 212-44-79; 212-53-19; ф. 212-55-57. е-mail: demping@mfert.gov.ua, Департамент торговельних обмежень та контролю за зовнiшньоекономiчною дiяльнiстю) у тридцятиденний строк з дати опублiкування цього повiдомлення.

Мiжвiдомча комiсiя з мiжнародної торгiвлi
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.