МIЖВIДОМЧА КОМIСIЯ З МIЖНАРОДНОЇ ТОРГIВЛI

ПОВIДОМЛЕННЯ

Про порушення та проведення антидемпiнгового розслiдування щодо iмпорту в Україну плит деревоволокнистих (ДВП) походженням з Республiки Бiлорусь

     Рiшенням Мiжвiдомчої комiсiї з мiжнародної торгiвлi вiд 7 листопада 2001 року N АД-21/2001/52-61 на пiдставi скарги українського нацiонального товаровиробника ТзОВ "Унiплит" (Iвано-Франкiвська обл., Долинський р-н., смт Вигода, вул. Заводська, 4) та вiдповiдно до Закону України "Про захист нацiонального товаровиробника вiд демпiнгового iмпорту" порушено антидемпiнгове розслiдування щодо iмпорту в Україну плит деревоволокнистих походженням з Республiки Бiлорусь. Його проведення доручено Мiнiстерству економiки та з питань європейської iнтеграцiї України.

     Об'єктом розслiдування є плити деревоволокнистi (ДВП), якi класифiкуються згiдно з "Українською класифiкацiєю товарiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi" за кодом 441111 0000 i мають такий опис:

     441111 0000

Плити деревоволокнистi з деревини або з iнших здерев'янiлих матерiалiв, агломерованi або неагломерованi з використанням смол або iнших органiчних з'єднувачiв; плити деревоволокнистi щiльнiстю понад 0,8 г/куб. см.; не пiдданi механiчному обробленню i без облицьовування

     Згiдно з iнформацiєю скаржника ТзОВ "Унiплит" iмпорт в Україну (ДВП) з Республiки Бiлорусь здiйснюється за демпiнговими цiнами та в значних обсягах i у 2 кв. 2001 року зрiс на 369.09% порiвняно з З кв. 2000 року, а середня митна цiна за одиницю продукцiї у 2 кв, 2001 року знизилась на 10% порiвняно з 3 кв. 2000 року, що завдає i (aбo) загрожує завдати йому значної шкоди. У скарзi стверджується про наявнiсть причинно-наслiдкового зв'язку мiж зростаючими обсягами демпiнгового iмпорту в Україну ДВП та заподiянням значної шкоди (загрозою заподiяння значної шкоди) нацiональному товаровиробнику. Внаслiдок демпiнгового iмпорту в Україну зазначеного iноземного товару погiршується виробниче, торговельне, фiнансове становище нацiонального товаровиробника, зокрема вiдноснi показники частки скаржника. у споживаннi на внутрiшньому ринку України у 2 кв. 2001 року зменшились до 87.8% вiд показникiв 3 кв. 2000 року.

     Будь-якi зацiкавленi сторони можуть передавати до Мiнiстерства економiки та з питань європейської iнтеграцiї України iнформацiю, коментарi та докази, що стосуються цього розслiдування.

     Реєстрацiя зацiкавлених сторiн, iнформацiя, коментарi, докази та вимоги щодо проведення слухань тощо направляються до Мiнiстерства економiки та з питань європейської iнтеграцiї України (адреса Мiнiстерства економiки та з питань європейської iнтеграцiї України: 01008, м. Київ-8, вул. М. Грушевського, 12/2, тел. 212-44-79; 212-53-19; ф. 212-55-57. е-mail: demping@mfert.gov.ua, Департамент торговельних обмежень та контролю за зовнiшньоекономiчною дiяльнiстю) у тридцятиденний строк з дати опублiкування цього повiдомлення.

Мiжвiдомча комiсiя з мiжнародної торгiвлi
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.