МIЖВIДОМЧА КОМIСIЯ З МIЖНАРОДНОЇ ТОРГIВЛI

ПОВIДОМЛЕННЯ

Про порушення антидемпiнгового розслiдування щодо iмпорту в Україну стрiлочних переводiв походженням з Росiйської Федерацiї

     Рiшенням Мiжвiдомчої комiсiї з мiжнародної торгiвлi вiд 7 листопада 2001 року N АД-23/2001/52-63 на пiдставi скарги ВАТ "Днiпропетровський стрiлочний завод" (м. Днiпропетровськ, вул. Бiлостоцького) та вiдповiдно до Закону України "Про захист нацiонального товаровиробника вiд демпiнгового iмпорту" порушено антидемпiнгове розслiдування щодо iмпорту в Україну стрiлочних переводiв походженням з Росiйської Федерацiї. Його проведення доручено Мiнiстерству економiки та з питань європейської iнтеграцiї України.

     Об'єктом розслiдування є стрiлочнi переводи, якi класифiкуються згiдно з "Українською класифiкацiєю товарiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi" за кодом 8608 00 10 00 та мають такий опис:

     8608 00 10 00

- стацiонарне обладнання залiзничних та iнших колiй; механiчнi (включаючи електромеханiчнi) прилади сигналiзацiї, забезпечення безпеки або контролю за рухом на залiзницях та iнших колiях, автомобiльних шляхах або рiчкових магiстралях, спорудах для паркування, портових спорудах або на аеродромах; їх частини:

     - устаткування та обладнання для залiзничних та iнших колiй

     Згiдно з iнформацiєю скаржника ВАТ "Днiпропетровський стрiлочний завод" iмпорт в Україну стрiлочних переводiв походженням з Росiйської Федерацiї здiйснюється за демпiнговими цiнами та в значних обсягах i у 1 кв. 2001 року зрiс на 300% порiвняно з 2 кв. 2000 року, середня митна цiна за одиницю продукцiї у 1 кв. 2001 року зменшилась на 49,58% порiвняно з 2 кв. 2000 року, що завдає та (або) загрожує завдати йому значної шкоди. В скарзi стверджується про наявнiсть причинно-наслiдкового зв'язку мiж зростаючими обсягами демпiнгового iмпорту в Україну стрiлочних переводiв та заподiянням значної шкоди (загрозою заподiяння значної шкоди) нацiональному товаровиробнику. Внаслiдок демпiнгового iмпорту до України зазначеного iноземного товару погiршується виробниче, торговельне, фiнансове становище нацiонального товаровиробника

     Будь-якi зацiкавленi сторони можуть передавати до Мiнiстерства економiки та з питань європейської iнтеграцiї України iнформацiю, коментарi та докази, що стосуються цього розслiдування.

     Реєстрацiя зацiкавлених сторiн, iнформацiя, коментарi, докази та вимоги щодо проведення слухань тощо направляються до Мiнiстерства економiки та з питань європейської Iнтеграцiї України (адреса Мiнiстерства економiки та з питань європейської iнтеграцiї України: 01008, м. Київ-8, вул. М. Грушевського, 12/2. тел. 212-44-79; 212-53-19; ф. 212-55-57. е-mail: demping@mfert.gov.ua, Департамент торговельних обмежень та контролю за зовнiшньоекономiчною дiяльнiстю) у тридцятиденний строк з дати опублiкування цього повiдомлення.

Мiжвiдомча комiсiя з мiжнародної торгiвлi
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.