ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

09.01.2002 р. N 11/2-09-174-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць
Начальникам митниць
Начальнику IАМУ Копосову С.А.
Державнiй адмiнiстрацiї залiзничного транспорту України


Про п'ятий етап впровадження системи контролю за доставкою

     Iнформуємо, що керiвництвом Держмитслужби прийнято рiшення розпочати п'ятий етап впровадження нової системи контролю за доставкою вантажiв з 10.01.2002.

     З огляду на необхiднiсть посилення контролю за перемiщенням товарiв, що вивозяться за межi митної територiї України, на цьому етапi прийнято рiшення поширити дiю Положення про порядок здiйснення контролю за доставкою вантажiв у митницi призначення, затвердженого наказом Держмитслужби вiд 08.12.98 N 771 (далi - Положення), на вивезення товарiв залiзничним транспортом за межi митної територiї України.

     Враховуючи, що деякi залiзничнi пункти пропуску на митному кордонi України на сьогоднi недостатньо обладнанi необхiдними для прямого доступу до ЄАIС засобами зв'язку, запровадження п'ятого етапу реалiзовуватиметься у декiлька фаз.

     Фаза 1. Починаючи з 10.01.2002 встановлюється контроль з використанням ЄАIС Держмитслужби за вивезенням вантажiв залiзничним транспортом на напрямку Київська регiональна митниця - Карпатська регiональна митниця.

     Пiд час цiєї фази розпочинається дослiдна експлуатацiя вiдповiдного програмно-iнформацiйного комплексу та опрацьовується технологiя здiйснення митного контролю.

     Iнформацiя про прибуття вантажу та про фактичне його вивезення за межi митної територiї України вноситься прикордонними митницями до ЄАIС протягом доби з моменту подання ВМД та здiйснення митного оформлення вантажу.

     Київськiй регiональнiй митницi та Карпатськiй регiональнiй митницi за необхiдностi пiдготувати пропозицiї щодо можливого внесення змiн у нормативнi акти Держмитслужби

     Фаза 2. З окремо визначеної дати встановлюється контроль з використанням ЄАIС Держмитслужби за вивезенням вантажiв залiзничним транспортом на напрямку Донбаська регiональна митниця - Чорноморська регiональна митниця.

     Донбаськiй i Чорноморськiй регiональним митницям протягом фази 1 опрацювати порядок митного оформлення експортних вантажiв, якi вивозяться залiзницею у морськi порти для перевантаження на судна i вивезення за межi митної територiї України, зокрема тих, що оформлюються за загальними ВМД, доповiсти пропозицiї Держмитслужбi.

     Фаза 3. З окремо визначеної дати встановлюється контроль за вивезенням вантажiв залiзничним транспортом у повному обсязi.

     Прошу iнформувати особовий склад митниць, митних брокерiв та суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi.

В.о. Голови Служби О. Єгоров
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.