ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

вiд 28.01.2002 N 11/3-14-824-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць
Начальникам митниць


Стосовно запровадження справляння попереднього спецiального мита на харчову соду походженням з Росiйської Федерацiї

     Для керiвництва в роботi надсилаємо Рiшення Мiжвiдомчої комiсiї з мiжнародної торгiвлi вiд 08.01.02 N СП-29/2002/52-46 "Про застосування попереднiх спецiальних заходiв щодо iмпорту в Україну харчової соди походженням з Росiйської Федерацiї" (далi Рiшення), яке опублiковано 17.01.2002 в газетi "Урядовий Кур'єр" N 10 i у вiдповiдностi з пунктом 4 вирiшальної частини цього Рiшення набирає чинностi з дня опублiкування.

     Вiдповiдно до пункту 2.1 вирiшальної частини вказаного Рiшення запроваджуються попереднi спецiальнi заходи шляхом запровадження справляння попереднього спецiального мита щодо iмпорту в Україну харчової соди (гiдрокарбонат (бiкарбонат) натрiю), яка класифiкується згiдно з УКТ ЗЕД за кодом 2836 30 00 00 i походить з Росiйської Федерацiї.

     Пунктом 2.2 Рiшення встановлено розмiр ставки попереднього спецiального мита на зазначений товар - 26 вiдсоткiв вiд митної вартостi товару.

     Митна вартiсть зазначеного товару визначається вiдповiдно до законодавства України з урахуванням пункту 2.3 Рiшення.

     Вiдповiдно до пункту 3 статтi 11 Закону України вiд 22.12.98 N 332-XIV "Про застосування спецiальних заходiв щодо iмпорту в Україну" попереднє спецiальне мито сплачується незалежно вiд сплати iнших податкiв i зборiв (обов'язкових платежiв), у тому числi мита, митних зборiв, тощо, якi, як правило, справляються при ввезеннi на митну територiю України товарiв.

     Тимчасово до внесення змiн до вiдповiдних наказiв Державної митної служби України при нарахуваннi попереднього спецiального мита застосовується наступний класифiкатор видiв митних платежiв:

    024 Спецiальне мито на товари, що ввозяться на митну територiю України суб'єктами пiдприємницької дiяльностi
124 Спецiальне мито на товари, що ввозяться на митну територiю України громадянами

     Сплата попереднього спецiального мита проводиться згiдно iз чинним законодавством України. Згiдно з пунктом 2.8 Рiшення, забороняється ввезення на митну територiю України харчової соди (гiдрокарбонат (бiкарбонат) натрiю), яка класифiкуються згiдно з УКТ ЗЕД за кодом 2836 30 00 00 без надання до митного оформлення сертифiкату походження товару.

     Вказанi попереднi антидемпiнговi заходи застосовуються протягом чотирьох мiсяцiв з дня наступного пiсля дня набрання чинностi Рiшення (пункт 2.6), тобто з 18.01.2002.

Заступник Голови Служби О.Шейко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.