ПРОТОКОЛ

мiж Державною митною службою України i Державним митним комiтетом Республiки Бiлорусь про реалiзацiю Угоди мiж Кабiнетом Мiнiстрiв України i Урядом Республiки Бiлорусь про спiвробiтництво й взаємодопомогу в митних справах вiд 22 вересня 2000 року

     Державна митна служба України i Державний митний комiтет Республiки Бiлорусь, далi - Сторони, на пiдставi статтi 20 Угоди про спiвробiтництво й взаємодопомогу в митних справах вiд 22 вересня 2000 року, далi - Угода,

     домовились про такi умови реалiзацiї Угоди й подання передбаченої нею взаємної допомоги:

Стаття 1

     Сторони визначають пiдроздiли й уповноважують посадових осiб, зазначених у Додатку до цього Протоколу, на здiйснення прямих контактiв iз питань, передбачених Угодою. Додаток буде оновлюватися й, при потребi, до нього вноситимуться змiни. Сторони будуть iнформувати одна одну про такi змiни.

     Сторони обмiняються зазначеними Додатками протягом 30 днiв пiсля пiдписання цього Протоколу.

Стаття 2

     Спiвробiтництво, передбачене Угодою, здiйснюється на пiдставi цього Протоколу вiдповiдно до нацiонального законодавства держав Сторiн i в межах повноважень посадових осiб, зазначених у Додатку до цього Протоколу.

Стаття 3

     Керiвники Сторiн при потребi будуть зустрiчатися з метою оцiнки реалiзацiї Угоди та для обговорення iнших митних питань, що представляють взаємний iнтерес. Мiсце й час зустрiчей будуть погоджуватися щоразу окремо. При потребi вони можуть уповноважити для органiзацiї спiльних зустрiчей посадових осiб, зазначених у Додатку до Протоколу.

Стаття 4

     Запити про подання допомоги й вiдповiдi на них передаватимуться в письмовому виглядi. Можуть бути прийнятi уснi запити, але вони мають бути негайно пiдтвердженi письмово.

     Запити про подання допомоги мають мiстити данi, передбаченi пунктом 2 статтi 17 Угоди.

     У нагальних випадках у запитi може бути зазначена дата, до якої має бути надана вiдповiдь. Запитувана iнформацiя й документи мають бути наданi до зазначеної дати або до закiнчення зазначеного строку має бути повiдомлено про можливiсть дотримання цього строку.

     Запити про подання допомоги й вiдповiдi на них передаватимуться росiйською або будь-якою iншою мовою, прийнятною для Сторiн.

Стаття 5

     Протокол набирає чинностi по закiнченнi 30 днiв пiсля пiдписання i втрачає чиннiсть того ж дня, що й Угода.

     Учинено в м. Києвi 16 жовтня 2001 року у двох оригiнальних примiрниках, кожний українською й росiйською мовами, причому всi тексти мають однакову силу.

За Державну митну службу України За Державний митний комiтет Республiки Бiлорусь

"Таможенная параллель", N 4, 23 сiчня 2002 р.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.