Документ скасований: Наказ ДМСУ (до 2012) № 561 від 14.10.2002

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

Н А К А З
м.Київ

вiд 21.01.2002 N 30


Про внесення змiн та доповнень до Типової технологiї митного контролю та митного оформлення товарiв та iнших предметiв

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
1 лютого 2002 р. за N 90/6378


     Вiдповiдно до Положення про порядок реєстрацiї та перемiщення через митний кордон України товарiв, що мiстять об'єкти iнтелектуальної власностi, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 28.04.2001 N 412, та з метою забезпечення захисту прав iнтелектуальної власностi при перемiщеннi через митний кордон України товарiв, що мiстять об'єкти iнтелектуальної власностi, НАКАЗУЮ:

     1. Внести до Типової технологiї митного контролю та митного оформлення товарiв та iнших предметiв, затвердженої наказом Держмитслужби України вiд 30.12.98 N 828 i зареєстрованої в Мiнiстерствi юстицiї України 21.01.99 за N 32/3325, такi змiни й доповнення:

     1.1. Доповнити опис 3-го етапу перед роздiлом "ВМД не приймається для оформлення" частиною такого змiсту:

     "Пiсля заповнення журналу облiку ВМД вантажний вiддiл здiйснює перевiрку наявностi задекларованого товару в реєстрi товарiв, що мiстять об'єкти iнтелектуальної власностi, який ведеться Держмитслужбою.

     Посадова особа митного органу, яка здiйснює контроль за перемiщенням товарiв, що мiстять об'єкти iнтелектуальної власностi, повiдомляє пiд пiдпис начальникам вантажних вiддiлiв митницi (начальникам змiн, старшим змiн) про назви й коди за УКТ ЗЕД товарiв, що мiстять об'єкти iнтелектуальної власностi та внесенi до реєстру, який ведеться Держмитслужбою.

     Вантажний вiддiл у разi збiгу назви та коду за УКТ ЗЕД заявленого товару з даними, внесеними до реєстру, який ведеться Держмитслужбою, того ж дня наявними засобами зв'язку повiдомляє посадову особу митного органу, яка здiйснює контроль за перемiщенням товарiв, що мiстять об'єкти iнтелектуальної власностi, про заявлений товар (назву товару, код за УКТ ЗЕД, назву та реквiзити вiдправника, одержувача й перевiзника, країну вiдправлення або призначення тощо).

     Посадова особа митного органу, яка здiйснює контроль за перемiщенням товарiв, що мiстять об'єкти iнтелектуальної власностi, на пiдставi iнформацiї, наданої вантажним вiддiлом, i даних про цей товар, внесених до програмно-iнформацiйного комплексу "Реєстрацiя та перемiщення через митний кордон України товарiв, що мiстять об'єкти iнтелектуальної власностi" Єдиної автоматизованої iнформацiйної системи Держмитслужби України, приймає рiшення щодо можливостi здiйснення митного оформлення або потреби здiйснення огляду товару з виїздом на мiсце оформлення. Про прийняте рiшення ця посадова особа наявними засобами зв'язку повiдомляє вантажний вiддiл.

     У разi прийняття посадовою особою митного органу, яка здiйснює контроль за перемiщенням товарiв, що мiстять об'єкти iнтелектуальної власностi, рiшення про можливiсть здiйснення митного оформлення вантажний вiддiл переходить до виконання 4-го етапу митного оформлення.

     У разi прийняття цiєю посадовою особою рiшення про потребу здiйснення огляду товару з виїздом на мiсце оформлення вона здiйснює виїзд на мiсце оформлення та визначає наявнiсть пiдстав для зупинення митного оформлення товару. У разi вiдповiдностi заявленого товару даним про цей товар, внесеним до програмно-iнформацiйного комплексу "Реєстрацiя та перемiщення через митний кордон України товарiв, що мiстять об'єкти iнтелектуальної власностi" Єдиної автоматизованої iнформацiйної системи Держмитслужби України, посадова особа митного органу, яка здiйснює контроль за перемiщенням товарiв, що мiстять об'єкти iнтелектуальної власностi, робить запис на зворотi 1-го примiрника ВМД: "Товар вiдповiдає даним про нього, внесеним до реєстру Держмитслужби України".

     За наявностi достатнiх пiдстав вважати, що перемiщення товару, що мiстить об'єкт iнтелектуальної власностi, здiйснюється з порушенням прав iнтелектуальної власностi, ця посадова особа митного органу протягом однiєї доби готує та надсилає повiдомлення (листом, факсом або засобами електронного зв'язку) правовласнику або його представнику, декларанту та Держмитслужбi про зупинення митного оформлення на 15 календарних днiв. Повiдомлення пiдписується начальником митницi або його заступником, до функцiональних обов'язкiв якого входить здiйснення контролю за перемiщенням через митний кордон товарiв, що мiстять об'єкти iнтелектуальної власностi. Вiдповiдний запис робиться в графi "Примiтки" журналу облiку ВМД.

     Товари, митне оформлення яких зупинено митними органами з метою встановлення, чи дотримано права iнтелектуальної власностi, пiдлягають обов'язковому переданню митницi для зберiгання".

     2. Управлiнню захисту прав iнтелектуальної власностi (Петрова Т. К.) та Правовому управлiнню (Мельник М. В.) забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України.

     3. Управлiнню справами (Карпенко В. П.) забезпечити тиражування та розсилку цього наказу регiональним митницям, митницям пiсля його державної реєстрацiї в Мiнiстерствi юстицiї України.

     4. Начальникам регiональних митниць, митниць довести наказ до вiдома суб'єктiв ЗЕД, у тому числi шляхом висвiтлення його в мiсцевих засобах масової iнформацiї та на наочних iнформацiйних стендах у мiсцях розташування вiдповiдних пiдроздiлiв митниць.

     5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Служби Пашка П. В.

Голова Служби М.М.Каленський
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.