ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

28.02.2002 р. N 11/3-15-1889-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць
Начальникам митниць


Про обчислення строку перебування товарiв та iнших предметiв пiд митним контролем для цiлей нарахування митного збору за перебування товарiв та iнших предметiв пiд митним контролем

Iз змiнами i доповненнями, внесеними
листом Державної митної служби України
вiд 28 вересня 2007 року N 11/7-15/9895-ЕП

     На запити митних органiв та суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi щодо справляння митного збору за перебування товарiв та iнших предметiв пiд митним контролем (далi - збiр), на пiдставi п. 8.1. Порядку справляння митних зборiв, якi нараховуються за вантажною митною декларацiєю, затвердженого наказом Державної митної служби України вiд 23.06.98 N 363 та зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 14.07.98 за N 443/2883 (далi - Порядок), Державна митна служба України роз'яснює.

     1. Вiдповiдно до п.7.1.2 Порядку при ввезеннi товарiв та iнших предметiв (далi - товари) на митну територiю України залiзничним транспортом строк перебування їх пiд митним контролем для цiлей нарахування збору обчислюється з дати отримання митницею iнформацiї залiзницi про надходження вантажу та проставлення вiдбитка штампа "Пiд митним контролем" на товаросупровiдних документах.

     При цьому у випадку порушення станцiєю призначення узгоджених з митницею призначення термiну, форми й порядку передання iнформацiї про прибуття вантажу (узгодження передбачено Порядком взаємодiї митниць i залiзниць України при перемiщеннi через митний кордон товарiв та iнших предметiв у вантажних залiзничних поїздах, затвердженим наказом Держмитслужби України вiд 30.03.2001 N 231/174) строк перебування пiд митним контролем для цiлей нарахування збору обчислюється з дати проставлення на товаросупровiдних документах календарного штемпеля станцiї призначення про прибуття вантажу.

     У разi, коли дата отримання митницею призначення iнформацiї залiзницi про прибуття вантажу не спiвпадає з датою проставлення штампу "Пiд митним контролем", строк перебування пiд митним контролем для цiлей нарахування збору обчислюється з дати проставлення на товаросупровiдних документах календарного штемпеля станцiї призначення про прибуття вантажу.

     2. Вiдповiдно до п. 7.3.4 Порядку при нарахуваннi збору до строку перебування товарiв пiд митним контролем не включається перiод проведення митними органами експертизи з установлення класифiкацiйного коду товару згiдно з УКТЗЕД.

     При цьому положення зазначеного пункту застосовуються тiльки в разi пiдтвердження митницею заявленого коду товару згiдно з УКТЗЕД вiдповiдним класифiкацiйним рiшенням.

     3. Пункт 7.4 Порядку передбачає випадки, коли збiр не справляється за весь перiод перебування товарiв пiд митним контролем.

     При цьому до моменту оформлення ВМД вiдповiдно до заявленого митного режиму пiсля закiнчення встановлених строку зберiгання товарiв на митних лiцензiйних складах, термiну тимчасового ввезення (вивезення) збiр пiдлягає нарахуванню з моменту їх закiнчення.

     У випадку зворотного ввезення на митну територiю України товарiв, митне оформлення яких попередньо здiйснювалося вiдповiдно до режиму тимчасового вивезення, ранiше строку, зазначеного в зобов'язаннi про зворотне ввезення, справляння збору здiйснюється з обчисленням строку перебування пiд митним контролем для цiлей нарахування збору вiдповiдно до п. 7.1. Порядку.

     Абзац четвертий пункту 3 вiдкликано

(згiдно з листом Державної митної служби України вiд 28.09.2007р. N 11/7-15/9895-ЕП)

     Абзац п'ятий пункту 3 вiдкликано

(згiдно з листом Державної митної служби України вiд 28.09.2007р. N 11/7-15/9895-ЕП)

     4. Пункт 4 вiдкликано

(згiдно з листом Державної митної служби України вiд 28.09.2007р. N 11/7-15/9895-ЕП)

     5. У всiх випадках обчислення строку перебування товарiв пiд митним контролем для цiлей нарахування збору вiдповiдно до роздiлу 7 Порядку до цього строку на пiдставi постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 27.01.97 N 65 "Про ставки митних зборiв" не включаються першi п'ятнадцять календарних днiв.

Заступник Голови Служби О.Шейко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.