Документ скасований: Наказ КРМ № 405 від 15.05.2002

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
КИЇВСЬКА РЕГIОНАЛЬНА МИТНИЦЯ

НАКАЗ
Київ

8 квiтня 2002 року N 326


Про затвердження Технологiчної схеми пiдтвердження вiдомостей про фактичне вивезення товарiв за межi митної територiї України

     З метою уникнення випадкiв безпiдставного експортного (бюджетного) вiдшкодування податку на додану вартiсть суб'єктам зовнiшньоекономiчної дiяльностi України, що здiйснюють операцiї з вивезення (пересилання) товарiв за межi митної територiї України та на виконання спiльного наказу Державної митної служби України i Державної податкової адмiнiстрацiї України вiд 21.03.02 р. N 163/121 "Про затвердження Порядку пiдтвердження вiдомостей про фактичне вивезення товарiв за межi митної територiї України", зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 26.03.02 р. за N 295/6583,

     НАКАЗУЮ:

     1. Затвердити "Технологiчну схему пiдтвердження вiдомостей про фактичне вивезення товарiв за межi митної територiї України" (додається).

     2. Начальникам структурних пiдроздiлiв забезпечити неухильне виконання положень Технологiчної схеми та iнформувати суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi про його вимоги.

     3. Начальнику загального вiддiлу (Груша В.М.) забезпечити доведення наказу до структурних пiдроздiлiв митницi.

     Контроль за виконанням даного наказу залишаю за собою.

Начальник митницi О. I. Симонов

 

Затверджено
наказом Київської регiональної митницi
вiд 8 квiтня 2002 р. N 326

ТЕХНОЛОГIЧНА СХЕМА
пiдтвердження вiдомостей про фактичне вивезення товарiв за межi митної територiї України

1. Загальнi положення

     1.1 Дану Технологiчну схему пiдтвердження вiдомостей про фактичне вивезення товарiв за межi митної територiї України (далi - Технологiчна схема) розроблено вiдповiдно до вимог Порядку пiдтвердження вiдомостей про фактичне вивезення товарiв за межi митної територiї України, затвердженого спiльним наказом Державної митної служби України та Державної податкової адмiнiстрацiї України вiд 21.03.02 р. N 163/121 i зареєстрованого у Мiнiстерствi юстицiї України 29.03.02р. за N 295/6583.

     1.2 У цiй Технологiчнiй схемi застосовуються термiни, визначенi нормативно-правовими актами, що стосуються митної справи.

     1.3 Для одержання експортного (бюджетного) вiдшкодування податку на додану вартiсть суб'єкт зовнiшньоекономiчної дiяльностi, який здiйснив операцiю з вивезення (пересилання) товарiв за межi митної територiї України, або за його дорученням iнша особа, надає до загального вiддiлу митницi заяву, в якiй зазначаються номери ВМД, та оригiнал п'ятого основного аркуша ("примiрник для декларанта") ВМД форми МД-2 та додатковi аркушi ВМД форми МД-3 (у разi наявностi), оформленi Київською регiональною митницею.

     1.4 Термiн розгляду заяви суб'єкта ЗЕД не повинен перевищувати п'яти робочих днiв з дати реєстрацiї заяви у загальному вiддiлi митницi.

2. Порядок пiдтвердження вiдомостей про фактичне вивезення товарiв за межi митної територiї України

     2.1 Надана заява реєструється у загальному вiддiлi та протягом одного робочого дня надається для перевiрки у вiддiл iнформацiйноаналiтичної роботи та митної статистики.

     2.2 Iнспектор вiддiлу iнформацiйно-аналiтичної роботи та митної статистики звiряє оригiнал п'ятого основного аркуша ВМД з електронною копiєю ВМД. Особливу увагу придiляє вiдповiдностi номерiв голографiчних етикеток.

     2.3 У разi вiдповiдностi аркушiв ВМД, електроннiй копiї ВМД, iнспектор на зворотному боцi п'ятого основного аркуша ВМД здiйснює запис "Оригiнал вiрний", проставляє дату, особистий пiдпис та штамп вiддiлу iнформацiйно-аналiтичної роботи та митної статистики.

     2.4 Перевiрений, протягом одного робочого дня, таким чином п'ятий основний аркуш ВМД разом iз заявою передається до 14.00 години у вiддiл контролю за доставкою вантажiв, про що здiйснюється запис у Журналi надання пiдтверджень про вивезення товарiв за межi митної територiї України (додаток 1).

     2.5 Iнспектором вiддiлу контролю за доставкою вантажiв перевiряється наявнiсть пiдтвердження прикордонної митницi про фактичне вивезення товару за межi митної територiї України у повному обсязi.

     2.6 У разi наявностi такого пiдтвердження на зворотному боцi п'ятого основного аркуша ВМД iнспектором вiддiлу контролю за доставкою вантажiв здiйснюється запис "Задекларованi в цiй ВМД товари вивезено за межi митної територiї України в повному обсязi "___" _______200 р.", який завiряється його пiдписом.

     2.7 Iнформацiя про надання суб'єкту ЗЕД пiдтвердження про вивезення товарiв за межi митної територiї України iнспектором вiддiлу контролю за доставленням вантажу вноситься до електронної копiї вiдповiдної ВМД, що мiститься в центральнiй базi даних Єдиної автоматизованої iнформацiйної системи Держмитслужби України.

     2.8 Перевiрений п'ятий основний аркуш ВМД iнспектор надає для вiзування начальнику (заступнику) вiддiлу.

     2.9 Завiзовану начальником (заступником) вiддiлу ВМД разом iз заявою, в той же день, iнспектор вiддiлу надає для пiдпису керiвництву митницi, який здiйснює прийом суб'єктiв ЗЕД згiдно з графiком.

     2.10 Пiдписану керiвництвом митницi ВМД iнспектор вiддiлу контролю за доставкою вантажiв надає у загальний вiддiл для проставлення гербової печатки митницi.

     2.11 Результати проведеної перевiрки облiковуються вiддiлом контролю за доставкою вантажiв у Журналi надання пiдтверджень про вивезення товарiв за межi митної територiї України (далi - журнал).

     2.12 Оформлена таким чином ВМД вiддiлом контролю за доставкою вантажiв видається заявниковi з 16.00 години до кiнця робочого дня.

     2.13 Про отримання оригiналу ВМД суб'єкт ЗЕД здiйснює запис на заявi, яка залишається у справах вiддiлу контролю за доставкою вантажiв.

3. Порядок дiй спiвробiтникiв митницi, якщо пiдтвердження про вивезення товарiв за межi митної територiї України у Київськiй регiональнiй митницi вiдсутнє

     3.1 У разi вiдсутностi у вiддiлi контролю за доставкою вантажiв iнформацiї про вивезення товарiв за межi митної територiї України, iнспектор на зворотному боцi ВМД здiйснює запис "iнформацiя про вивезення задекларованих у цiй ВМД товарiв за межi митної територiї України станом на "___"________200 р. в Київськiй регiональнiй митницi вiдсутня", проставляє дату та особистий пiдпис.

     3.2 Результати перевiрки пiдтвердження про вивезення товарiв за межi митної територiї України облiковуються у журналi з обов'язковим зазначенням, що пiдтвердження про вивезення товарiв за межi митної територiї України вiдсутнє, та направляє запит у вiдповiдну митницю.

     3.3 Оригiнал п'ятого основного аркуша ВМД вiддiлом контролю за доставкою вантажiв видається заявниковi.

     3.5 Про отримання оригiналу ВМД суб'єкт ЗЕД здiйснює запис на заявi, яка залишається у справах вiддiлу контролю за доставкою вантажiв.

4. Заключнi положення

     4.1 Положення iнших Технологiчних схем застосовуються в частинах, що не суперечить цiй Технологiчнiй схемi.

     4.2 Невиконання вимог даної Технологiчної схеми вважається грубим порушенням трудових обов'язкiв.

Додаток 1
 
N
п/п
Реєстра-
цiйний номер
заяви
Номер ВМД,
дата оформ-
лення
Назва
суб'єкта
ЗЕД, код
ЄДРПОУ
Передано
з вiддiлу
IАРМС,
дата
Надано пiдтверд-
ження
(не пiдтверд-
ження)
Примiтка
1 2 3 4 5 6 7

     Примiтка: Крiм цих обов'язкових граф дозволяється вводити iншi графи, потрiбнi для реєстрацiї необхiдної iнформацiї.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.