МIЖВIДОМЧА КОМIСIЯ З МIЖНАРОДНОЇ ТОРГIВЛI

П О В I Д О М Л Е Н Н Я

Про порушення та проведення антидемпiнгового розслiдування щодо iмпорту в Україну електричних ламп розжарювання загального призначення походженням з Киргизької Республiки

     Рiшенням Мiжвiдомчої комiсiї з мiжнародної торгiвлi вiд 10 квiтня 2002 року N АД-36/2002/52-65 на пiдставi скарги ВАТ "Iскра" (м. Львiв, вул. Вулецька, 14) та вiдповiдно до Закону України "Про захист нацiонального товаровиробника вiд демпiнгового iмпорту" порушено антидемпiнгове розслiдування щодо iмпорту в Україну електричних ламп розжарювання загального призначення походженням з Киргизької Республiки. Проведення розслiдування доручено Мiнiстерству економiки та з питань європейської iнтеграцiї України. Перiод розслiдування: з 1 жовтня 2001 року по 31 березня 2002 року.

     Об'єктом розслiдування є електричнi лампи розжарювання загального призначення, якi класифiкуються згiдно з УКТ ЗЕД за кодом 8539 2290 10 та мають опис: "- лампи розжарювання електричнi загального призначення потужнiстю не бiльш як 200 Вт та напругою понад 100 В".

     Згiдно з iнформацiєю скаржника ВАТ "Iскра", iмпорт в Україну електричних ламп розжарювання загального призначення походженням з Киргизької Республiки здiйснюється за демпiнговими цiнами та в значних обсягах i у березнi 2002 року зрiс на 335 % в кiлькiсних показниках порiвняно з жовтнем 2001 року, що заподiює йому значної шкоди. В скарзi стверджується про наявнiсть причинно-наслiдкового зв'язку мiж зростаючими обсягами демпiнгового iмпорту в Україну електричних ламп розжарювання загального призначення та заподiянням значної шкоди нацiональному товаровиробнику. Зокрема, внаслiдок демпiнгового iмпорту до України зазначеного iноземного товару погiршується виробниче, торговельне, фiнансове становище нацiонального товаровиробника.

     Вiдповiдно до вимог ч. 12 ст. 12 Закону України "Про захист нацiонального товаровиробника вiд демпiнгового iмпорту", будь-якi заiнтересованi сторони можуть передавати до Мiнiстерства економiки та з питань європейської iнтеграцiї України iнформацiю, коментарi, докази, вимоги щодо проведення слухань, що стосуються цього розслiдування.

     Реєстрацiя заiнтересованих сторiн здiйснюється Мiнiстерством економiки та з питань європейської iнтеграцiї України у тридцятиденний строк з дати опублiкування цього повiдомлення. Iнформацiя, коментарi, докази та вимоги щодо проведення слухань тощо будуть враховуватись у ходi антидемпiнгового розслiдування за умови їх надходження до Мiнiстерства економiки та з питань європейської iнтеграцiї України (01008, м. Київ-8, вул. Грушевського, 12/2) у тридцятиденний строк з дати опублiкування цього повiдомлення.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.