Документ скасований: Постанова КМУ № 903 від 07.12.2016

КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 17 травня 2002 р. N 675


Про затвердження Порядку прийняття рiшення про застосування до суб'єктiв господарювання спецiальних заходiв, спрямованих на припинення порушень вимог Закону України "Про особливостi державного регулювання дiяльностi суб'єктiв господарювання, пов'язаної з виробництвом, експортом, iмпортом дискiв для лазерних систем зчитування, матриць"

(назва iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 12.09.2005 р. N 881)

Iз змiнами i доповненнями, внесеними
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 12 вересня 2005 року N 881

     Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     Затвердити Порядок прийняття рiшення про застосування до суб'єктiв господарювання спецiальних заходiв, спрямованих на припинення порушень вимог  Закону України "Про особливостi державного регулювання дiяльностi суб'єктiв господарювання, пов'язаної з виробництвом, експортом, iмпортом дискiв для лазерних систем зчитування, матриць" (додається).

(постановляюча частина iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 12.09.2005 р. N 881)
 
Прем'єр-мiнiстр України
А. КIНАХ

Iнд. 28

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 17 травня 2002 р. N 675

ПОРЯДОК
прийняття рiшення про застосування до суб'єктiв господарювання спецiальних заходiв, спрямованих на припинення порушень вимог Закону України "Про особливостi державного регулювання дiяльностi суб'єктiв господарювання, пов'язаної з виробництвом, експортом, iмпортом дискiв для лазерних систем зчитування, матриць"

(назва iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 12.09.2005 р. N 881)

Загальнi положення

     1. Цей Порядок визначає механiзм застосування спецiальних заходiв, спрямованих на негайне припинення порушень вимог Закону України "Про особливостi державного регулювання дiяльностi суб'єктiв господарювання, пов'язаної з виробництвом, експортом, iмпортом дискiв для лазерних систем зчитування, матриць" (далi - Закон).

(пункт 1 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 12.09.2005 р. N 881)

     2. До спецiальних заходiв, що можуть застосовуватися за рiшенням МОН вiдповiдно до цього Порядку, належать:

(абзац перший пункту 2 iз змiнами, внесеними з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 12.09.2005 р. N 881)

     а) обмеження дiяльностi суб'єктiв господарювання;

     б) тимчасова заборона дiяльностi суб'єктiв господарювання;

     в) анулювання лiцензiї на виробництво дискiв для лазерних систем зчитування (далi - диски) та/або матриць (далi - лiцензiя);

(пiдпункт "в" пункту 2 в редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 12.09.2005 р. N 881)

     г) тимчасове припинення дiї лiцензiї;

(пiдпункт "г" пункту 2 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 12.09.2005 р. N 881)

     ґ) пiдпункт "ґ" пункту 2 виключено

(згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 12.09.2005 р. N 881)

     Абзац сьомий пункту 2 виключено

(згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 12.09.2005 р. N 881)

     Зазначене рiшення може передбачати застосування одного або кiлькох спецiальних заходiв. Обраний спецiальний захiд повинен бути адекватний фактичним обставинам i його застосування повинне виключати можливiсть подальшого порушення Закону.

Обмеження дiяльностi суб'єктiв господарювання

     3. Обмеження дiяльностi суб'єктiв господарювання передбачає повне припинення або зупинення на певний час (до усунення виявлених порушень вимог Закону) його роботи в цiлому або структурних пiдроздiлiв суб'єкта (вiддiлiв, цехiв, складiв тощо), зайнятих виробництвом, експортом, iмпортом дискiв та/або матриць або експортом, iмпортом обладнання та сировини для їх виробництва.

(пункт 3 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 12.09.2005 р. N 881)

     4. У разi потреби примiщення, якi використовуються суб'єктом господарювання для провадження своєї дiяльностi, що обмежується, опечатуються.

     5. Рiшення про обмеження дiяльностi пiдлягає виконанню суб'єктом господарювання у визначений в ньому термiн.

     6. Дiяльнiсть суб'єкта господарювання обмежується, якщо порушення Закону повиннi бути негайно припиненi, зокрема у таких випадках:

     а) у разi виявлення таких порушень Закону, наслiдки яких не можуть бути усунутi негайно, а подальша дiяльнiсть суб'єкта господарювання може призвести до заподiяння шкоди суб'єктам прав iнтелектуальної власностi у великих розмiрах чи до значного збiльшення кiлькостi дискiв та/або матриць, що виробляються, експортуються, або матриць, що iмпортуються з порушенням вимог Закону;

(пiдпункт "а" пункту 6 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 12.09.2005 р. N 881)

     б) невиконання рiшення МОН про усунення виявлених порушень.

(пiдпункт "б" пункту 6 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 12.09.2005 р. N 881)

     7. Вiдновлення дiяльностi суб'єкта господарювання здiйснюється лише з письмового дозволу МОН.

(абзац перший пункту 7 в редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 12.09.2005 р. N 881)

     Питання щодо можливостi вiдновлення дiяльностi суб'єкта господарювання розглядається МОН протягом трьох робочих днiв пiсля надходження вiд суб'єкта господарювання повiдомлення про усунення виявлених порушень, пiдтверджене вiдповiдним актом перевiрки, проведеної державним iнспектором з питань iнтелектуальної власностi.

(абзац другий пункту 7 в редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 12.09.2005 р. N 881)

     Витрати, пов'язанi з вiдновленням дiяльностi суб'єкта господарювання, вiдносяться на його рахунок.

Тимчасова заборона дiяльностi суб'єкта господарювання

     8. Тимчасова заборона дiяльностi суб'єкта господарювання передбачає заборону провадження ним дiяльностi, в тому числi виконання окремих дiй, робiт, функцiй чи операцiй, зокрема таких, як виробництво (окремi стадiї технологiчного процесу), вiдвантаження, реалiзацiя (продаж), складання звiтiв тощо, якi призводять чи можуть призвести до порушення вимог Закону, на перiод до повного усунення виявлених порушень.

     9. Рiшення про обмеження дiяльностi приймається, якщо порушення Закону можливо усунути шляхом припинення (заборони) окремих дiй, технологiчних операцiй без зупинення роботи суб'єкта господарювання в цiлому (або його структурних пiдроздiлiв).

     У разi потреби обладнання чи iнше майно, за допомогою якого провадиться дiяльнiсть, що пiдлягає тимчасовiй заборонi, опечатується.

     10. Рiшення про тимчасову заборону дiяльностi суб'єкта господарювання пiдлягає виконанню суб'єктом господарювання у визначений в ньому термiн.

     11. Дiяльнiсть суб'єкта господарювання або окремi її частини (дiї, функцiї, операцiї тощо) тимчасово забороняються в усiх випадках виявлення таких порушень вимог Закону, якi потребують негайного припинення, в тому числi порушень вимог Закону, за якi передбачена фiнансова вiдповiдальнiсть у формi штрафiв.

     12. Дiя тимчасової заборони дiяльностi суб'єкта господарювання припиняється за рiшенням МОН пiсля контрольної перевiрки iнформацiї вiд суб'єкта господарювання про усунення порушень Закону, виявлених попередньою перевiркою, та готовнiсть провадити дiяльнiсть вiдповiдно до Закону.

(абзац перший пункту 12 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 12.09.2005 р. N 881)

     Протягом трьох робочих днiв пiсля надходження такої iнформацiї вiд суб'єкта господарювання державний iнспектор проводить на мiсцi контрольну перевiрку достовiрностi поданої iнформацiї, за результатами якої складається акт.

     13. У рiшеннi про тимчасову заборону дiяльностi суб'єкта господарювання обов'язково зазначаються види робiт, дiй, функцiй, операцiй, виконання яких забороняється.

Анулювання лiцензiї

     14. Анулювання лiцензiї передбачає повне припинення її дiї та позбавлення лiцензiата права на провадження зазначеного виду господарської дiяльностi.

(пункт 14 в редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 12.09.2005 р. N 881)

     15. Лiцензiя пiдлягає анулюванню у разi повторного порушення суб'єктом господарювання зобов'язань та лiцензiйних умов, визначених Законом.

     Повторним порушенням є вчинення суб'єктом господарювання протягом термiну дiї лiцензiї порушення зобов'язань або лiцензiйних умов пiсля застосування фiнансових санкцiй, спецiальних заходiв, а також заходiв адмiнiстративної чи кримiнальної вiдповiдальностi за порушення будь-якої з лiцензiйних умов, визначених Законом.

     16. Лiцензiя вважається анульованою з дня прийняття вiдповiдного рiшення МОН.

(пункт 16 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 12.09.2005 р. N 881)

     17. Рiшення про анулювання лiцензiї приймається на пiдставi акта перевiрки у триденний термiн з моменту закiнчення перевiрки.

Тимчасове припинення дiї лiцензiї

     18. Тимчасове припинення дiї лiцензiї передбачає зупинення її дiї на певний перiод (до повного усунення виявленого порушення) та позбавлення суб'єкта господарювання (лiцензiата) права на провадження зазначеного в лiцензiї виду господарської дiяльностi протягом термiну, зазначеного в рiшеннi про тимчасове припинення дiї лiцензiї.

(пункт 18 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 12.09.2005 р. N 881)

     19. Дiя лiцензiї пiдлягає тимчасовому припиненню у разi виявлення порушень вимог Закону, допущених суб'єктом господарювання, який не виконує вимоги МОН, до усунення порушень протягом одного мiсяця з дня їх виявлення.

(пункт 19 в редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 12.09.2005 р. N 881)

     20. Дiя лiцензiї вважається тимчасово припиненою з дня прийняття вiдповiдного рiшення МОН.

(пункт 20 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 12.09.2005 р. N 881)

     21. Рiшення про тимчасове припинення дiї лiцензiї приймається на пiдставi:

     а) акта перевiрки, яким встановлено факт порушення i який мiстить данi про вiдмову суб'єкта господарювання негайно припинити порушення, - в триденний термiн з моменту пiдписання такого акта;

     б) акта повторної перевiрки виконання протягом одного мiсяця рiшення МОН про усунення виявлених порушень - в триденний термiн з моменту пiдписання такого акта;

(пiдпункт "б" пункту 21 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 12.09.2005 р. N 881)

     в) акта про порушення прав органiв контролю, передбачених Законом, в тому числi обмеження доступу до лiцензованих примiщень, - в триденний термiн з моменту пiдписання такого акта.

Назву роздiлу виключено

(згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 12.09.2005 р. N 881)

     22. Пункт 22 виключено

(згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 12.09.2005 р. N 881)

     23. Пункт 23 виключено

(згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 12.09.2005 р. N 881)

     24. Пункт 24 виключено

(згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 12.09.2005 р. N 881)

     25. Пункт 25 виключено

(згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 12.09.2005 р. N 881)

     26. Пункт 26 виключено

(згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 12.09.2005 р. N 881)

     27. Пункт 27 виключено

(згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 12.09.2005 р. N 881)

     28. Пункт 28 виключено

(згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 12.09.2005 р. N 881)
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.