Документ скасований: Постанова КМУ № 589 від 03.06.2009

КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 1 червня 2002 р. N 743


Про затвердження Порядку знищення рослин, що мiстять наркотичнi засоби та психотропнi речовини, а також вiдходiв таких рослин

     Вiдповiдно до статтi 10 Закону України "Про обiг в Українi наркотичних засобiв, психотропних речовин, їх аналогiв i прекурсорiв" Кабiнет Мiнiстрiв України ПОСТАНОВЛЯЄ:

     Затвердити Порядок знищення рослин, що мiстять наркотичнi засоби та психотропнi речовини, а також вiдходiв таких рослин (додається).

Прем'єр-мiнiстр України А. КIНАХ

Iнд. 29

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 1 червня 2002 р. N 743

ПОРЯДОК
знищення рослин, що мiстять наркотичнi засоби та психотропнi речовини, а також вiдходiв таких рослин

     1. Цей Порядок визначає процедуру знищення рослин, що мiстять наркотичнi засоби та психотропнi речовини, визнаних непридатними для подальшого використання або переробки, а також вiдходiв таких рослин (далi - рослини та їх вiдходи).

     2. Дiя цього Порядку поширюється на пiдприємства усiх форм власностi, якi на пiдставi лiцензiї культивують рослини, включенi до списку N 3 таблицi I Перелiку наркотичних засобiв, психотропних речовин i прекурсорiв, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 6 травня 2000 р. N 770 (далi - пiдприємства).

     3. Знищення рослин та їх вiдходiв покладається на пiдприємства.

     4. Для забезпечення контролю за знищенням рослин та (або) їх вiдходiв наказом керiвника пiдприємства утворюється комiсiя. До складу комiсiї включаються працiвники пiдприємства з належним досвiдом роботи. У разi потреби до складу комiсiї включаються представники мiсцевих органiв виконавчої влади, органiв мiсцевого самоврядування, територiальних органiв внутрiшнiх справ (за погодженням з їх керiвниками).

     Про кожний факт знищення рослин та (або) їх вiдходiв комiсiєю складається акт за формою, що додається, у трьох примiрниках, який пiдписується членами комiсiї та скрiплюється печаткою пiдприємства. Перший примiрник акта залишається на пiдприємствi i зберiгається протягом трьох рокiв, iншi - надсилаються Мiнагрополiтики та МВС (додаються до справи лiцензiата).

     Про час i мiсце знищення рослин та (або) їх вiдходiв пiдприємство зобов'язане за три днi до такого знищення у письмовiй формi повiдомити територiальний орган внутрiшнiх справ за мiсцезнаходженням посiвiв, що пiдлягають знищенню, або за мiсцем збирання врожаю.

     5. У разi знищення пiдприємством пожнивних решток пiд час збирання врожаю маку рослини подрiбнюються i розкидаються по полю, пiсля чого одразу ж проводиться його дискування з наступною оранкою. Усi комбайни, що використовуються для збирання врожаю маку, повиннi бути обладнанi пристроями для подрiбнення пожнивних решток.

     Очищення насiння маку проводиться пiдприємством у спецiально вiдведеному мiсцi зерноочисними машинами, обладнаними спецiальними пристроями для збирання вiдходiв. Вiдходи, якi утворюються у процесi очищення насiння маку, зважуються i щодобово спалюються, про що складається вiдповiдний акт.

     Механiзми комбайнiв та зерноочисних машин пiсля збирання врожаю маку або очищення насiння маку в той же день очищаються вiд вiдходiв, якi негайно спалюються або приорюються.

     6. Пiдприємство, яке проводить знищення рослин та їх вiдходiв, повинно ознайомити осiб, залучених до процесу знищення, з особливостями їх впливу на органiзм людини, правилами виробничої гiгiєни, провести iнструктаж з технiки безпеки i правил пожежної безпеки, а також попередити цих осiб про вiдповiдальнiсть за порушення правил обiгу наркотичних засобiв i психотропних речовин.

     7. До знищення рослин та їх вiдходiв не допускаються особи, якi:

     не досягли 18-рiчного вiку;

     мають непогашену чи незняту судимiсть;

     звинувачуються у скоєннi злочинiв, пов'язаних з незаконним обiгом наркотичних засобiв, психотропних речовин i прекурсорiв;

     хворi на наркоманiю, токсикоманiю або хронiчний алкоголiзм.

 

Додаток
до Порядку знищення рослин, якi мiстять наркотичнi засоби та психотропнi речовини, а також вiдходiв таких рослин
 

АКТ
про знищення рослин, якi мiстять наркотичнi засоби та психотропнi речовини, а також вiдходiв таких рослин

Комiсiєю у складi:  
(посада, прiзвище, iм'я та по батьковi кожної особи,
 
яка брала участь у знищеннi рослин)
 
 
складено цей акт про те, що  
(дата)
 
(найменування пiдприємства та його юридична адреса)
  проведено
знищення  
(назва рослин, якi мiстять наркотичнi засоби та психотропнi речовини, або вiдходiв таких рослин)
на площi розмiром   та знищення  
(гектарiв) (вiдходiв вiд очищення насiння)
вагою   за  
(кiлограмiв) (мiсцезнаходження посiву)
Спосiб знищення  
 
   
(прiзвище, iнiцiали) (пiдпис)
   
(прiзвище, iнiцiали) (пiдпис)
   
(прiзвище, iнiцiали) (пiдпис)
М. П.
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.