Документ скасований: Постанова КМУ № 394 від 02.06.2010

КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 29 серпня 2002 р. N 1274


Про затвердження Порядку пропуску яхт через державний кордон

Iз змiнами i доповненнями, внесеними
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 25 травня 2006 року N 750

     Вiдповiдно до статей 9, 11 i 12 Закону України "Про державний кордон України" Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     Затвердити Порядок пропуску яхт через державний кордон (додається).

Прем'єр-мiнiстр України А. КIНАХ

Iнд. 29

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 29 серпня 2002 р. N 1274

ПОРЯДОК
пропуску яхт через державний кордон

     1. Дiя цього Порядку поширюється на юридичних та фiзичних осiб, дiяльнiсть яких пов'язана з експлуатацiєю яхт - палубних вiтрильних, вiтрильно-моторних або моторних суден iндивiдуального чи колективного користування для вiдпочинку, туризму та спорту.

(пункт 1 у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 25.05.2006 р. N 750)

     2. У цьому Порядку поняття вживаються в такому значеннi:

     iноземна яхта - яхта, що належить юридичнiй або фiзичнiй особi iноземної держави;

     яхта закордонного плавання - яхта, що перетинає державний кордон з метою прибуття в Україну або вибуття з України;

     морський агент - суб'єкт пiдприємницької дiяльностi, який вiдповiдно до договору морського агентування виконує певнi дiї та формальностi щодо сприяння капiтановi яхти у виконаннi обов'язкiв, пов'язаних з перетинанням державного кордону;

     екiпаж яхти - фiзичнi особи, якi пiд час рейсу виконують на борту яхти обов'язки, пов'язанi з її експлуатацiєю чи обслуговуванням, i внесенi до суднової ролi;

     суднова роль - документ, у якому зазначаються вiдомостi про кiлькiсть i склад екiпажу: прiзвище та iм'я члена екiпажу, громадянство, звання або посада, дата i мiсце народження, тип i номер документа, що посвiдчує особу, порт i дата вибуття (прибуття), а також назва яхти, держава та порт реєстрацiї;

     список пасажирiв - документ, у якому зазначаються вiдомостi про пасажирiв: прiзвище та iм'я пасажира, громадянство, дата i мiсце народження, порт посадки (висадки), порт i дата вибуття (прибуття) яхти, а також назва яхти, держава та порт реєстрацiї.

     3. Яхти закордонного плавання, члени їх екiпажiв та пасажири у разi перетинання державного кордону пiдлягають прикордонному i митному контролю (далi - контроль), а також у вiдповiдних випадках ветеринарному, екологiчному, санiтарно-карантинному, фiтосанiтарному контролю i контролю за перемiщенням культурних цiнностей.

(пункт 3 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 25.05.2006 р. N 750)

     4. Контроль яхт закордонного плавання, членiв їх екiпажiв та пасажирiв здiйснюється в морському порту, в якому вiдкрито пункт пропуску через державний кордон.

     Контроль iноземних яхт закордонного плавання, членiв їх екiпажiв та пасажирiв здiйснюється у разi прибуття в Україну - в першому, у разi вибуття з України - в останньому на шляху прямування морському порту, що вiдкритий для заходження iноземних невiйськових суден.

     5. Адмiнiстрацiя порту чи морський агент зобов'язанi надавати пiдроздiлам органiв прикордонного та митного контролю iнформацiю про час прибуття в порт i вибуття з нього яхти закордонного плавання, її назву, державу та порт реєстрацiї, з порту якої держави вибула (в порт якої держави прямує), кiлькiсть членiв екiпажу та пасажирiв не пiзнiше нiж за двi години до прибуття (вибуття) яхти.

(пункт 5 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 25.05.2006 р. N 750)

     6. Капiтаном яхти у разi перетинання державного кордону надаються пiдроздiлам органiв, якi здiйснюють прикордонний, митний та iншi види контролю в пунктi пропуску через державний кордон, такi документи:

(абзац перший пункту 6 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 25.05.2006 р. N 750)

     1) суднова роль (у разi прибуття яхти - 4 примiрники, у разi вибуття - 2);

     2) документи, що дають право в'їзду в Україну або виїзду з України членам екiпажу та пасажирам;

     3) список пасажирiв (у разi прибуття яхти - 4 примiрники, у разi вибуття - 2);

     4) довiдка про наявнiсть на борту яхти наркотичних засобiв, зброї та боєприпасiв - 2 примiрники;

     5) список яхтових припасiв - 2 примiрники;

     6) загальна митна декларацiя - 2 примiрники (для iноземної яхти);

     7) митнi декларацiї членiв екiпажу - громадян України;

     8) митнi декларацiї пасажирiв;

     9) морська медико-санiтарна декларацiя (у разi прибуття яхти);

     10) свiдоцтва про здiйснення профiлактичних щеплень членам екiпажу та пасажирам (у разi прибуття з держав/вибуття до держав, для яких обов'язковi профiлактичнi щеплення, - вiдповiдно до затвердженого МОЗ перелiку);

     11) свiдоцтво про право плавання пiд прапором держави;

(пункт 6 доповнено пiдпунктом 11 згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 25.05.2006 р. N 750)

     12) документ, що пiдтверджує право власностi на судно.

(пункт 6 доповнено пiдпунктом 12 згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 25.05.2006 р. N 750)

     Документи обов'язково засвiдчуються пiдписом капiтана яхти (за винятком документiв, зазначених у пiдпунктах 2, 7, 8 i 10 цього пункту).

     7. Вiдомостi про всi змiни складу екiпажу чи пасажирiв вносяться до суднової ролi або списку пасажирiв i засвiдчуються пiдписом капiтана яхти.

     До початку здiйснення контролю стороннi особи зобов'язанi залишити яхту, що вибуває з України, а члени екiпажу та пасажири повиннi перебувати на борту яхти.

     У разi перебування на борту яхти осiб, якi не занесенi до суднової ролi або списку пасажирiв, капiтан яхти закордонного плавання зобов'язаний повiдомити пiдроздiл органу прикордонного контролю про таких осiб.

     8. Капiтан яхти закордонного плавання перед прибуттям до першого порту України зобов'язаний надати адмiнiстрацiї порту вiдомостi про її санiтарно-епiдемiчний стан.

     9. Iноземцю або особi без громадянства, яким вiдмовлено у в'їздi в Україну, забороняється сходження на берег. Капiтан яхти в цьому разi несе вiдповiдальнiсть за повернення таких осiб з України (з вiдшкодуванням витрат) вiдповiдно до законодавства.

     10. Пiсля здiйснення контролю i пропуску в Україну яхт дозволяється їх безперешкодне плавання у територiальному морi та внутрiшнiх водах України, а також перебування та тримання на пристанях, причалах i в пунктах базування (за винятком районiв, закритих для плавання i перебування) у порядку, визначеному законодавством України.

     11. Iноземна яхта, доставлена на узбережжя моря з використанням iншого транспортного засобу, береться на тимчасовий облiк i здiйснює плавання з додержанням вимог, визначених пунктом 10 цього Порядку. У разi вибуття з України морським шляхом яхта, члени її екiпажу та пасажири проходять контроль у пунктi пропуску через державний кордон з додержанням вимог, визначених пунктами 4 - 7 цього Порядку.

     12. Яхта, що належить фiзичнiй особi - резиденту України i тимчасово вибуває з України, пiд час пропуску через державний кордон декларується пiд зобов'язання щодо її повернення в Україну.

     Iноземна яхта, що належить фiзичнiй особi - нерезиденту i прибуває в Україну з метою тимчасового перебування, пiд час пропуску через державний кордон декларується пiд зобов'язання про її вибуття з України.

     13. У випадках, передбачених законодавством України, пiдроздiл органу прикордонного контролю може заборонити вихiд яхти закордонного плавання у море.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.