ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

25.10.2002 р. N 11/4-16-10023-ЕП

 

Начальнику Iнформацiйно-аналiтичного митного управлiння
Начальникам регiональних митниць
Начальникам митниць


Про внесення доповнень до класифiкатора

     У зв'язку зi зверненнями, якi надходять до Держмитслужби вiд митних органiв та суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi вiдносно проблем, якi виникають при формуваннi другого пiдроздiлу iдентифiкацiйного номеру особи (далi - пiдроздiл) згiдно з додатком 1 Iнструкцiї про порядок заповнення вантажної митної декларацiї, затвердженої наказом Держмитслужби вiд 09.07.1997 N 307 (зi змiнами та доповненнями), повiдомляємо наступне.

     Вихiдними даними для формування пiдроздiлу є код КОАТУУ, вказаний у графi "Мiсцезнаходження (КОАТУУ)" довiдки про включення до Єдиного державного реєстру пiдприємств та органiзацiй України (далi - ЄДРПОУ), форма якої затверджена наказом Держкомстату вiд 30.12.1999 N 428. До пiдроздiлу вносяться першi два знаки коду КОАТУУ.

     Зважаючи на те, що довiдки старого зразка про включення до ЄДРПОУ, форма яких затверджена наказом Держкомстату вiд 21.11.1997 N 55, залишаються дiйсними до моменту перереєстрацiї пiдприємств та органiзацiй, виникають ситуацiї, коли суб'єкти зовнiшньоекономiчної дiяльностi пiд час поставлення на облiк мають код СПАТО у графi довiдки "Мiсцезнаходження (СПАТО)", першi двi цифри якого по окремих мiстах та областях України вiдрiзняються вiд аналогiчних цифр коду КОАТУУ.

     Враховуючи викладене, та з метою врегулювання можливих спiрних ситуацiй при здiйсненнi митного оформлення вантажiв:

     1. Начальнику Iнформацiйно-аналiтичного митного управлiння забезпечити доповнення класифiкатора одиниць адмiнiстративно-територiального устрою України, який використовується при заповненнi окремих граф ВМД (далi - класифiкатор), наступними кодами областей та мiст України:

     1 - Автономна Республiка Крим;
     44 - Луганська область;
     73 - Чернiвецька область;
     80 - м. Київ;
     85 - м. Севастополь;

     своєчасне направлення оновленого класифiкатора до митних органiв та встановлення жорсткого контролю за правильнiстю заповнення пiдроздiлу у вiдповiдностi до оновленого класифiкатора при введенi до центральної бази даних електронних копiй ВМД, надiсланих митними органами.

     2. Начальникам регiональних митниць, митниць забезпечити при формуваннi iдентифiкацiйного номеру особи у вiдповiдностi до Схеми формування iдентифiкацiйного номера особи, наведеної у додатку 1 до Iнструкцiї про порядок заповнення вантажної митної декларацiї, затвердженої наказом Держмитслужби вiд 09.07.1997 N 307 (зi змiнами та доповненнями) обов'язкове використання кодiв класифiкатора.

Заступник Голови Служби П.Пашко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.