ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМIНIСТРАЦIЯ УКРАЇНИ

ЛИСТ

вiд 09.08.2002 р. N 5115/6/15-3415


     ДПА України розглянула лист щодо оподаткування ПДВ операцiї з ввезення на митну територiю України транспортних засобiв як внеску до статутного фонду i повiдомляє таке.

     Вiдповiдно до пп. 3.1.2 ст. 3 Закону України вiд 03.04.97 р. N 168/97-ВР "Про податок на додану вартiсть" об'єктом оподаткування ПДВ є операцiї з ввезення (пересилання) товарiв на митну територiю України.

     При цьому пп. 3.2.8 ст. 3 Закону встановлено, що не є об'єктом оподаткування ПДВ операцiї з: передачi основних фондiв як внеску до статутного фонду юрособи для формування її цiлiсного майнового комплексу в обмiн на емiтованi нею корпоративнi права, у тому числi при ввезеннi основних фондiв на митну територiю України (крiм пiдакцизних товарiв) або їх вивезеннi за межi митної територiї України; продажу за компенсацiю сукупних валових активiв платника податку (з урахуванням вартостi гудвiлу) iншому платнику податку.

     Оскiльки при ввезеннi транспортних засобiв на митну територiю України акцизний збiр згiдно iз Законом України вiд 24.05.96 р. N 216/96-ВР "Про ставки акцизного збору i ввiзного мита на деякi транспортнi засоби та шини до них" сплачується на загальних пiдставах, то пiд час ввезення автомобiлiв як внеску до статутного фонду ПДВ справляється у загальновстановленому порядку.

Заступник Голови Г. Оперенко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.