МIНIСТЕРСТВО ОСВIТИ I НАУКИ УКРАЇНИ

Н А К А З

28.10.2002 N 619


Про затвердження Порядку застосування фiнансових санкцiй до суб'єктiв господарювання за порушення вимог Закону України "Про особливостi державного регулювання дiяльностi суб'єктiв господарювання, пов'язаної з виробництвом, експортом, iмпортом дискiв для лазерних систем зчитування"

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
12 листопада 2002 р. за N 896/7184


     З метою забезпечення реалiзацiї статтi 8 Закону України "Про особливостi державного регулювання дiяльностi суб'єктiв господарювання, пов'язаної з виробництвом, експортом, iмпортом дискiв для лазерних систем зчитування" НАКАЗУЮ:

     1. Затвердити Порядок застосування фiнансових санкцiй до суб'єктiв господарювання за порушення вимог Закону України "Про особливостi державного регулювання дiяльностi суб'єктiв господарювання, пов'язаної з виробництвом, експортом, iмпортом дискiв для лазерних систем зчитування" (додається).

     2. Державному департаменту iнтелектуальної власностi в установленому порядку забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацiю.

Мiнiстр В.Г.Кремень

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Мiнiстерства освiти i науки України
28.10.2002 N 619
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
12 листопада 2002 р. за N 896/7184

ПОРЯДОК
застосування фiнансових санкцiй до суб'єктiв господарювання за порушення вимог Закону України "Про особливостi державного регулювання дiяльностi суб'єктiв господарювання, пов'язаної з виробництвом, експортом, iмпортом дискiв для лазерних систем зчитування"

     1. Цей Порядок визначає механiзм прийняття Державним департаментом iнтелектуальної власностi Мiнiстерства освiти i науки України (далi - Держдепартамент) рiшень про застосування фiнансових санкцiй до суб'єктiв господарювання за порушення вимог Закону України "Про особливостi державного регулювання дiяльностi суб'єктiв господарювання, пов'язаної з виробництвом, експортом, iмпортом дискiв для лазерних систем зчитування" (далi - Закон), а також їх виконання суб'єктами господарювання.

     2. Вiдповiдно до статтi 8 Закону Держдепартамент застосовує до суб'єктiв господарювання фiнансовi санкцiї у виглядi штрафiв у разi:

     здiйснення господарської дiяльностi з виробництва дискiв для лазерних систем зчитування без лiцензiї - 200 вiдсоткiв вартостi виробленої продукцiї, але не менше 5000 неоподатковуваних мiнiмумiв доходiв громадян;

     виробництва дискiв для лазерних систем зчитування без нанесення спецiальних iдентифiкацiйних кодiв - 200 вiдсоткiв вартостi виробленої продукцiї, але не менше 3000 неоподатковуваних мiнiмумiв доходiв громадян;

     виробництва дискiв для лазерних систем зчитування без дозволу осiб, яким належить авторське право та/або сумiжнi права, - 200 вiдсоткiв вартостi виробленої продукцiї, але не менше 3000 неоподатковуваних мiнiмумiв доходiв громадян;

     невиконання вимог цього Закону щодо технологiчного забезпечення виробником наявностi на дисках для лазерних систем зчитування спецiальних iдентифiкацiйних кодiв лiцензованим обладнанням - 5000 неоподатковуваних мiнiмумiв доходiв громадян.

     3. При повторному порушеннi лiцензiйних умов протягом дiї лiцензiї до суб'єктiв господарювання фiнансовi санкцiї, передбаченi пунктом 2 цього Порядку, застосовуються у подвiйному розмiрi.

     4. Рiшення про застосування фiнансових санкцiй приймається головою Держдепартаменту або його заступником на пiдставi вiдповiдних актiв перевiрки суб'єктiв господарювання, у яких зафiксовано вчинення суб'єктом господарювання порушення, передбачене пунктом 2 цього Порядку, у строк не пiзнiше 30 календарних днiв з дати складання акта. У разi потреби, в залежностi вiд обсягiв та видiв необхiдних робiт у кожному конкретному випадку, термiни можуть бути продовженi, але не бiльше як на 60 календарних днiв.

     5. Суб'єкт господарювання повiдомляється у письмовiй формi (з повiдомленням про вручення) про мiсце i час розгляду питання про застосування фiнансових санкцiй за десять календарних днiв.

     6. Розгляд питання про застосування фiнансових санкцiй здiйснюється за участю представника суб'єкта господарювання. За його вiдсутностi питання може бути розглянуто лише в разi, якщо, незважаючи на своєчасне повiдомлення суб'єкта господарювання про мiсце i час розгляду, вiд нього не надiйшло клопотання про вiдкладення розгляду.

     7. На вимогу Держдепартаменту суб'єкт господарювання зобов'язаний у вказаний термiн надавати документи та пояснення щодо виявлених i зафiксованих в актi перевiрки порушень, передбачених пунктом 2 цього Порядку.

     8. Вартiсть виробленої продукцiї визначається на пiдставi даних, вказаних в актi перевiрки, документiв, долучених до нього, або iнших документiв, наданих суб'єктом господарювання.

     9. Рiшення про застосування фiнансових санкцiй оформляється згiдно з додатком 1 до цього Порядку i мiстить:

     дату прийняття рiшення;

     пiдставу прийняття рiшення;

     вiдомостi про суб'єкта господарювання, щодо якого приймається рiшення;

     перелiк порушень вимог Закону, що тягнуть за собою застосування фiнансових санкцiй;

     вартiсть виробленої продукцiї (з посиланням на акт перевiрки, документи, долученi до нього, або iншi документи, наданi суб'єктом господарювання);

     норми законодавства, згiдно з якими винесено рiшення;

     конкретну суму накладеного штрафу за кожне порушення;

     рахунок, на який повинно бути сплачено суму фiнансових санкцiй;

     посаду, прiзвище, iм'я, по батьковi та пiдпис особи, що прийняла рiшення.

     10. Рiшення складається у двох примiрниках. Перший примiрник залишається в Держдепартаментi. Другий - протягом трьох днiв надсилається суб'єкту господарювання або вручається пiд розписку.

     11. Рiшення реєструється в журналi облiку, що ведеться за формою, установленою у додатку 2 до цього Порядку.

     12. Фiнансовi санкцiї, визначенi в пунктi 2 цього Порядку, сплачуються протягом 15 календарних днiв, наступних за днем надходження цього рiшення до суб'єкта господарювання.

     13. Суми накладених штрафiв спрямовуються до Державного бюджету України.

     14. У разi невиконання або неналежного виконання суб'єктом господарювання рiшення про застосування фiнансових санкцiй Держдепартамент уживає заходiв до стягнення суми накладених штрафiв у судовому порядку.

     15. Рiшення про застосування фiнансових санкцiй може бути оскаржене в судовому порядку.

Начальник управлiння авторських та сумiжних прав Т.М.Давиденко

 

Додаток 1
до пункту 9 Порядку застосування органом лiцензування фiнансових санкцiй до суб'єктiв господарювання за порушення вимог Закону України "Про особливостi державного регулювання дiяльностi суб'єктiв господарювання, пов'язаної з виробництвом, експортом, iмпортом дискiв для лазерних систем зчитування"
 

Державний Герб України

Мiнiстерство освiти i науки України
Державний департамент iнтелектуальної власностi

 
(юридична адреса, телефон, факс)
 

РIШЕННЯ
про застосування фiнансових санкцiй

N _________ "___"_____________ 200_ р.
    На пiдставi акта вiд "___"________ 200_ р. N  
  про факти порушень вимог Закону
(посадова особа, яка склала акт)

України "Про особливостi державного регулювання дiяльностi суб'єктiв господарювання, пов'язаної з виробництвом, експортом, iмпортом дискiв для лазерних систем зчитування" (далi - Закон) суб'єктом господарювання

 
 
  (далi - суб'єкт господарювання)
(найменування суб'єкта господарювання, його адреса, номер, дата видачi лiцензiї на виробництво дискiв для лазерних систем зчитування (за наявностi)
ВСТАНОВЛЕНО:
 
 
  .
(перелiк порушень, передбачених Законом)
Вартiсть виробленої продукцiї згiдно з  
 
  ,
(реквiзити документiв, на пiдставi яких визначено вартiсть виробленої продукцiї)
становить   (сума цифрами)  
  (сума лiтерами).
    Керуючись статтею 8 Закону, В И Р I Ш Е Н О:
    1. За  
 
 
 
(перелiк порушень, передбачених Законом, з визначенням суми штрафу (цифрами) за кожне порушення)
накласти на суб'єкта господарювання штраф у розмiрi  
(сума цифрами)   .
(сума лiтерами)

Зобов'язати суб'єкт господарювання у 15-денний термiн з дня отримання рiшення сплатити в установленому порядку штраф у зазначеному розмiрi до Державного бюджету України

 
 
(код банку, назва вiддiлення банку, рахунок N)

    2. Суб'єкту господарювання у 3-денний термiн пiсля сплати штрафу письмово повiдомити Держдепартамент, зазначивши номери та дати платiжних доручень, за якими сплачено штраф.
    У разi невиконання суб'єктом господарювання рiшення сума штрафу стягується на пiдставi рiшення суду.
    Рiшення може бути оскаржено у судовому порядку.

   М.П.
(посада особи, яка винесла рiшення) (пiдпис)

Рiшення про накладення штрафу надiслано листом з повiдомленням суб'єкту господарювання "___"__________ 200_ р.
Рiшення про накладення штрафу одержано "___"_____________ р.

     
(посада представника суб'єкта господарювання) (пiдпис) (прiзвище, iнiцiали)

 

Начальник управлiння авторських та сумiжних прав Т.М.Давиденко

 

Додаток 2
до пункту 11 Порядку застосування органом лiцензування фiнансових санкцiй до суб'єктiв господарювання за порушення вимог Закону України "Про особливостi державного регулювання дiяльностi суб'єктiв господарювання, пов'язаної з виробництвом, експортом, iмпортом дискiв для лазерних систем зчитування"

ФОРМА
журналу облiку рiшень про застосування фiнансових санкцiй

N
рiшення
Дата
прийняття
рiшення
Суб'єкт
господа-
рювання,
щодо якого
прийнято
рiшення
Сума
фiнансових
санкцiй
(грн.)
Дата
отримання
рiшення
суб'єктом
господа-
рювання1)
Термiн
сплати
(дата)
Вiдмiтка
про
сплату
(дата,
сума)
Судовий порядок стягнення
фiнансових санкцiй2)
Примiтки
Дата
звернення
до суду
(N листа,
назва суду)
N та
дата
рiшення
суду
Сума
фiнансових
санкцiй за
рiшенням
суду
(грн.)
Дата
набрання
чинностi
рiшенням
суду
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

 

Начальник управлiння авторських та сумiжних прав Т.М.Давиденко

___________
     1) вказуються реквiзити документа, який засвiдчує отримання рiшення суб'єктом господарювання (розписка на примiрнику рiшення, поштова картка, випис з журналу телефонограм тощо)

     2) заповнюється в разi несплати або неналежної сплати фiнансових санкцiй суб'єктом господарювання.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.