Документ скасований: Наказ Мінфіну № 602 від 25.05.2012

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

НАКАЗ

05.11.2002 N 610


Про визначення перелiку виняткових випадкiв, коли окремi вагони, локомотиви, iншi елементи рухомого складу можуть бути виключенi зi складу поїзда для проведення митного контролю

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
14 листопада 2002 р. за N 901/7189

Iз змiнами i доповненнями, внесеними
наказом Державної митної служби України
вiд 23 сiчня 2003 року N 45


     Вiдповiдно до статтi 143 Митного кодексу України наказую:

     1. Установити, що окремi вагони, локомотиви та iншi елементи рухомого складу на вимогу митного органу можуть бути виключенi зi складу поїзда для здiйснення митного контролю, якщо проведення такого контролю в складi поїзда неможливе, у таких виняткових випадках:

     1.1. Неподання митному органу документiв, потрiбних для здiйснення митного контролю, або подання як пiдстави для перемiщення товарiв документiв, пiдроблених чи одержаних незаконним шляхом, або таких, що мiстять неправдивi данi.

     1.2. Пошкодження або втрати пломб, печаток чи iнших засобiв митного забезпечення, зазначених у перевiзних та супровiдних документах.

     1.3. Виявлення товарiв, прихованих вiд митного контролю, зокрема з використанням спецiально виготовлених тайникiв та iнших засобiв, що утруднюють виявлення таких товарiв, або шляхом надання одним товарам вигляду iнших.

     1.4. Надходження на прикордонну передавальну станцiю товарiв, що пiдлягають санiтарно-епiдемiологiчному, ветеринарному, фiтосанiтарному, радiологiчному, екологiчному контролю та контролю за перемiщенням культурних цiнностей, до отримання результатiв таких видiв контролю або якщо є пiдстави вважати, що товар, який перемiщується через митний кордон України, у тому числi транзитом, може пiдлягати таким видам контролю, зокрема на вимогу вiдповiдних органiв державної влади.

     1.5. Перевiрки вiдповiдностi iнформацiї про товар, заявленої в перевiзних i супровiдних документах, фактичним даним, якщо така перевiрка потребує проведення операцiй з вивантаження, перевантаження, перепакування тощо.

     1.6. Якщо є пiдстави вважати, що перемiщення товарiв через митний кордон України, у тому числi й транзитом, заборонено або обмежено законодавством України.

     2. Керiвникам митних органiв забезпечити неухильне дотримання вимог цього наказу.

     3. Управлiнню технологiй митного контролю (Iванюк М.М.) та Управлiнню правової роботи (Мельник М.В.) забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацiю до Мiнiстерство юстицiї України.

     4. Прес-службi (Гунько С.О.) забезпечити висвiтлення цього наказу в засобах масової iнформацiї.

     5. Управлiнню справами (Карпенко В.П.) пiсля державної реєстрацiї цього наказу забезпечити тиражування та розсилку його до митних органiв, Мiнiстерства внутрiшнiх справ України, Мiнiстерства транспорту України, Держкомкордону України.

     6. Установити, що цей наказ застосовується з дня набрання чинностi Митним кодексом України.

(пункт 6 в редакцiї наказу Державної митної служби України вiд 23.01.2003 р. N 45)

     7. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Голови Служби Пашка П.В.

Голова Служби М.Каленський
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.