КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А
Київ

вiд 17 червня 1994 р. N 422


Про затвердження Положення про порядок укладення, виконання та денонсацiї мiжнародних договорiв України мiжвiдомчого характеру

(Iз змiнами, внесеними згiдно з Постановами КМ
N 165 вiд 16.02.98
N 1758 вiд 27.12.2001)

     Вiдповiдно до Закону України "Про мiжнароднi договори України" i на виконання постанови Верховної Ради України про введення його в дiю Кабiнет Мiнiстрiв України ПОСТАНОВЛЯЄ:

     Затвердити Положення про порядок укладення, виконання та денонсацiї мiжнародних договорiв України мiжвiдомчого характеру, що додається.

Прем'єр-мiнiстр України В.МАСОЛ
Мiнiстр Кабiнету Мiнiстрiв України I.ДОЦЕНКО

Iнд.40

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 17 червня 1994 р. N 422

ПОЛОЖЕННЯ
про порядок укладення, виконання та денонсацiї мiжнародних договорiв України мiжвiдомчого характеру

(У текстi Положення слова "i вiдомство" в усiх вiдмiнках i формах числа замiнено словами "iнший центральний орган виконавчої влади" у вiдповiдному вiдмiнку i числi згiдно з Постановою КМ N 1758 вiд 27.12.2001)

     1. Мiжнароднi договори України мiжвiдомчого характеру укладаються вiд iменi мiнiстерств та iнших центральних органiв виконавчої влади з вiдповiдними державними органами iноземних держав i мiжнародними органiзацiями, в компетенцiю яких входять питання, що регулюються договорами.

(Пункт 1 iз змiнами, внесеними згiдно з Постановою КМ N 1758 вiд 27.12.2001)

     2. Пропозицiї щодо укладення мiжнародних договорiв України мiжвiдомчого характеру подаються до Кабiнету Мiнiстрiв України мiнiстерствами i iншими центральними органами виконавчої влади за погодженням з МЗС. У разi потреби вони попередньо погоджуються з iншими заiнтересованими мiнiстерствами i iншими центральними органами виконавчої влади.

     Пропозицiї щодо укладення зазначених мiжнародних договорiв повиннi вiдповiдати вимогам пунктiв 4 i 7 статтi 3 Закону України "Про мiжнароднi договори України".

     3. Рiшення про проведення переговорiв i пiдписання мiжнародних договорiв України мiжвiдомчого характеру приймаються мiнiстерствами i iншими центральними органами виконавчої влади, до компетенцiї яких входять питання, що регулюються такими договорами, за погодженням iз МЗС i з дозволу Вiце-прем'єр-мiнiстра України згiдно з розподiлом обов'язкiв.

     4. Ведення переговорiв з метою пiдготовки тексту мiжнародного договору України мiжвiдомчого характеру, прийняття тексту такого договору, встановлення його автентичностi та пiдписання здiйснюється лише уповноваженими на те особами.

     Повноваження на ведення переговорiв i пiдписання зазначених мiжнародних договорiв надаються вiдповiдним мiнiстерством чи вiдомством разом з МЗС.

     5. У разi коли мiжнародний договiр України мiжвiдомчого характеру набуває чинностi з моменту його пiдписання, згода на обов'язковий характер його положень висловлюється у формi пiдписання мiжнародного договору уповноваженою на те особою.

     6. Затвердження мiжнародних договорiв України мiжвiдомчого характеру, якi передбачають набуття чинностi пiсля затвердження, здiйснюється мiнiстерствами i iншими центральними органами виконавчої влади, вiд iменi яких були пiдписанi такi договори.

     7. Приєднання до мiжнародних договорiв України мiжвiдомчого характеру або їх прийняття здiйснюється вiдповiдно до пунктiв 2 - 6 цього Положення.

     8. Мiнiстерства i iншого центрального органу виконавчої влади, якi уклали мiжнароднi договори України мiжвiдомчого характеру, забезпечують виконання зобов'язань Української Сторони, контролюють дотримання прав, що випливають з таких договорiв для Української Сторони, i виконання iншими учасниками договору їхнiх зобов'язань.

     9. Мiжнароднi договори України мiжвiдомчого характеру, що набули чинностi для України, публiкуються у Зiбраннi дiючих мiжнародних договорiв України та в iнформацiйному бюлетенi "Офiцiйний вiсник України.

     Мiжнароднi договори України мiжвiдомчого характеру реєструються у Мiн'юстi шляхом включення їх до Єдиного державного реєстру нормативних актiв.

(Пункт 9 в редакцiї Постанови КМ N 165 вiд 16.02.98)

     10. Оригiнали текстiв мiжнародних договорiв України мiжвiдомчого характеру зберiгаються МЗС.

     Центральнi органи виконавчої влади, якi укладають мiжнароднi договори України мiжвiдомчого характеру, передають до Мiн'юсту тексти таких договорiв на паперових та електронних носiях у мiсячний термiн пiсля набрання ними чинностi для включення до Єдиного державного реєстру нормативних актiв.

(Пункт 10 доповнено абзацом згiдно з Постановою КМ N 165 вiд 16.02.98, в редакцiї Постанови КМ N 1758 вiд 27.12.2001)

     11. Переклад текстiв мiжнародних договорiв України мiжвiдомчого характеру iноземною мовою здiйснюється мiнiстерствами i iншими центральними органами виконавчої влади, вiд iменi яких укладаються такi договори.

     Контроль автентичностi текстiв українською та iноземними мовами здiйснює МЗС.

     12. Денонсацiя мiжнародних договорiв України мiжвiдомчого характеру здiйснюється мiнiстерствами i iншими центральними органами виконавчої влади, вiд iменi яких були укладенi такi договори, за погодженням iз МЗС, iншими заiнтересованими мiнiстерствами, iншими центральними органами виконавчої влади i з дозволу Вiце-прем'єр-мiнiстра України згiдно з розподiлом обов'язкiв.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.