МIНIСТЕРСТВО ОСВIТИ I НАУКИ УКРАЇНИ

НАКАЗ

вiд 12 грудня 2000 року N 583


Про затвердження Положення про Перелiк видових назв товарiв

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
23 сiчня 2001 р. за N 61/5252


     Вiдповiдно до Закону України "Про охорону прав на зазначення походження товарiв" вiд 16 червня 1999 року N 752-XIV, Положення про Державний департамент iнтелектуальної власностi, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 20 червня 2000 року N 997, розпорядження Кабiнету Мiнiстрiв України "Про перелiк видових назв товарiв" вiд 18 жовтня 2000 року N 411-р наказую:

     1. Затвердити Положення про Перелiк видових назв товарiв (далi - Положення), що додається.

     2. Державному департаменту iнтелектуальної власностi зареєструвати зазначене Положення в Мiнiстерствi юстицiї України.

     3. Державному департаменту iнтелектуальної власностi опублiкувати зазначене Положення в офiцiйному бюлетенi "Промислова власнiсть".

     4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на голову Державного департаменту iнтелектуальної власностi Паладiя М. В.

Т. в. о. Мiнiстра Я. С. Яцкiв
ПОГОДЖЕНО:
Голова Антимонопольного комiтету України О. Л. Завада

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Мiнiстерства освiти i науки України
вiд 12 грудня 2000 р. N 583
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
23 сiчня 2001 р. за N 61/5252

ПОЛОЖЕННЯ
ПРО ПЕРЕЛIК ВИДОВИХ НАЗВ ТОВАРIВ

     Це Положення визначає порядок формування Перелiку видових назв товарiв (далi - Перелiк).

     1. До Перелiку вносяться застосовуванi в назвах товарiв назви географiчних мiсць, у яких спочатку товари цих видiв вироблялися, але якi згодом стали загальновживаними в Українi як позначення (назви) певних видiв товарiв безвiдносно до конкретних мiсць походження.

     2. Назва географiчного мiсця вважається загальновживаною в Українi як позначення (назва) певного виду товару, якщо це позначення (назва) не пов'язується виробниками i/або споживачами товару з географiчним мiсцем його походження. Назва географiчного мiсця може бути вiднесена до видової, зокрема, унаслiдок виробництва товару з цiєю назвою протягом тривалого часу рiзними виробниками на територiї України.

     3. Унесення видової назви товару до Перелiку здiйснюється Державним департаментом iнтелектуальної власностi (далi - Департамент), що дiє в складi Мiнiстерства освiти i науки України, на пiдставi:

     а) рiшення Департаменту, прийнятого з урахуванням пропозицiй, унесених Мiнiстерством аграрної полiтики України, Мiнiстерством екологiї та природних ресурсiв України, Мiнiстерством культури та мистецтв України, Радою мiнiстрiв Автономної Республiки Крим, обласними, Київською та Севастопольською мiськими державними адмiнiстрацiями; такi пропозицiї мають мiстити назви географiчних мiсць, застосовуванi в назвi товарiв, вiдповiднi обґрунтування iз зазначенням часу i конкретних географiчних мiсць початку виробництва товарiв з цими назвами i найменування органу, що пропонує внести назви товарiв до Перелiку;

     б) рiшення Апеляцiйної палати;

     в) рiшення суду.

     4. Вилучення назви товару з Перелiку здiйснюється Департаментом на пiдставi:

     а) рiшення Департаменту, прийнятого з урахуванням пропозицiй, унесених Мiнiстерством аграрної полiтики України, Мiнiстерством екологiї та природних ресурсiв України, Мiнiстерством культури та мистецтв України, Радою мiнiстрiв Автономної Республiки Крим, обласними, Київською та Севастопольською мiськими державними адмiнiстрацiями; такi пропозицiї мають мiстити назви географiчних мiсць, застосовуванi в назвi товарiв, вiдповiднi обґрунтування щодо вилучення назв i найменування органу, що пропонує вилучити назви товарiв з Перелiку;

     б) рiшення Апеляцiйної палати;

     в) рiшення суду.

     5. Вiдомостi про внесення до Перелiку або вилучення з нього назви товару Департамент публiкує в офiцiйному бюлетенi "Промислова власнiсть".

     6. Перелiк постiйно зберiгається на електронному i паперовому носiях у Департаментi.

Голова Державного департаменту iнтелектуальної власностi М. В. Паладiй
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.