ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

вiд 03.11.98 р. N 11/3-11624-А-1575


     При митному оформленнi товарiв (предметiв), якi ввозяться на митну територiю України, громадянами сплачуються мито, податки та збори вiдповiдно до законодавства України, чинного на момент митного оформлення цих товарiв.

     Постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 27 серпня 1996 року N 1010 "Про вдосконалення порядку ввезення (пересилання) громадянами предметiв (товарiв) в Україну" iз змiнами, внесеними постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 03.07.98 р. N 1007, встановлено, що предмети (товари), якi ввозяться (пересилаються) на митну територiю України громадянами, якi прямують рейсами залiзничного та авiацiйного транспорту, що здiйснюються вiдповiдно до встановленого розкладу руху на пiдставi мiждержавних (мiжвiдомчих) угод про транспортне сполучення, пересилаються у мiжнародних поштових вiдправленнях вартiстю понад 200 екю або, у разi ввезення одиничного неподiльного предмета вартiстю, що перевищує 300 екю, пiдлягають обов'язковому декларуванню митним органом та обкладаються митом за повними ставками Єдиного митного тарифу, податком на додану вартiсть та акцизним збором.

     Предмети, що ввозяться (пересилаються) громадянами на митну територiю України транспортними засобами, пiдлягають оподаткуванню у повному обсязi митом, податком на додану вартiсть та акцизним збором.

     Також iнформуємо, що постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 20.12.1997 р. N 1432 "Про внесення змiн до ставок ввiзного мита на окремi види товарiв" встановлена ставка ввiзного мита на меблi дерев'янi, типу кухонних, у розмiрi 40 вiдсоткiв.

     Стаття 4 Закону України вiд 03.04.97 р. N 168/97-ВР "Про податок на додану вартiсть" встановлює, що базою обкладення податком на додану вартiсть є митна вартiсть товарiв (предметiв), якi ввозяться (пересилаються) громадянами на митну територiю України, з урахуванням сум мита та митних зборiв, а по пiдакцизних товарах - i сум акцизного збору.

Заступник Голови Служби О. Шейко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.