ДЕРЖАВНИЙ МИТНИЙ КОМIТЕТ УКРАЇНИ

вiд 27.08.1996 р. N 11/6-6329


Вiдносно вимог по оформленню дозволiв уповноважених банкiв на вивезення iноземної валюти за межi України

     Для використання в оперативнiй роботi у зв'язку з виникаючими питаннями вiдносно вимог по оформленню дозволiв уповноважених банкiв на вивезення iноземної валюти за межi України повiдомляємо, що Порядком перемiщення валюти через митний кордон України (iз змiнами та доповненнями) - лист Держмиткому вiд 05.08.94 р. N 05/138 - затвердженi зразки дозволiв (додатки 1, 2, 3), в яких визначено обов'язковий перелiк даних та реквiзити, якi належить оголосити банкiвським установам при їх видачi клiєнтам.

     Обов'язкових вимог щодо порядку заповнення дозволiв, зокрема, заповнення їх вiд руки чи технiчним засобом друку, проставлення номеру дозволу вiд руки чи нумератором, внесення N валютного рахунку клiєнта в дозвiл ф.ф. 01, 02, внесення дати i номера протокола про надання лiцензiї на право проведення операцiй з валютними цiнностями немає.

     Таким чином, при митному оформленнi iноземної валюти, яка вивозиться за кордон готiвкою по дозволам уповноважених банкiв (фiлiй) спiвробiтникам митниць необхiдно обов'язково звертати увагу на наступне:

     1. Чи одержала банкiвська установа (фiлiя), яка видала дозвiл, лiцензiю Нацiонального банку України на право проведення операцiй з валютними цiнностями.

     2. Наявнiсть на дозволi реквiзитiв уповноваженого банку (фiлiї) згiдно зразкiв, наведених у додатках до Порядку перемiщення валюти через митний кордон України - назва банку юридична адреса, N телефону, N факсу, N лiцензiї, виданої НБУ.

     3. Наявнiсть чiткого вiдбитку печатки, яку використовує банк (фiлiя) при оформленнi документiв на вивiз валюти i його вiдповiднiсть вказаним на бланку реквiзитам банку (фiлiї).

     4. Наявнiсть типографського номеру бланку дозволу оскiльки бланки є документами суворого облiку.

Заступник Голови Комiтету Ю. Соловков
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.