ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

вiд 15.05.2000 р. N 21/3-1730-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць
Начальникам митниць прямого пiдпорядкування


Щодо звiтностi згiдно з наказом ДМСУ вiд 02.12.99 N 782

     З метою пiдвищення якостi роботи вiддiлiв тарифiв та митної вартостi митниць в планi подання звiтностi з класифiкацiйних питань та враховуючи результати аналiзу звiтностi, що подається регiональними митницями та митницями прямого пiдпорядкування, згiдно з наказом N 782 повiдомляємо про наступне.

     Щомiсячнi звiти регiональних митниць та митниць прямого пiдпорядкування згiдно з додатком 4 до Порядку роботи вiддiлiв тарифiв та митної вартостi регiональної митницi (митницi) при вирiшеннi питань класифiкацiї та кодування товарiв (далi - Порядок), затвердженого наказом Держмитслужби вiд 02.12.99 N 782, подавати у розрiзi митниць виключно у формi, наведенiй у додатку 1 до даного листа (файл dod1- 782.xls).

     Щомiсячну звiтнiсть згiдно з п. 16 Порядку подавати в електронному виглядi на поштову скриньку електронної пошти Держмитслужби "DMS Upr nomenklaturi" у форматi Microsoft Excel для Windows-95 (зведенi данi про класифiкацiйнi рiшення:), а аналiтичну довiдку у форматi Microsoft Word для Windows-95 та в твердих копiях на адресу Управлiння номенклатури та верифiкацiї.

     Для автоматизацiї обробки звiтностi по прийнятих класифiкацiйних рiшеннях, згiдно з додатком 4 до Порядку, у колонках 2 - "Заявленi декларантом код товару:" та 3 - "Установленi вiддiлом:" код товару та його опис зазначаються в окремих ячейках електронної таблицi Excel. У колонцi 3 "Установленi вiддiлом:" обов'язково наводити встановленi вiддiлом вiдомостi: найменування товару та його класифiкацiйнi характеристики, якi є суттєвими для однозначної iдентифiкацiї товару i завдяки яким цьому товару присвоєно конкретний дев'ятизначний код згiдно з ТН ЗЕД. У колонках 6 - "Мито", 7 - "ПДВ", 8 - "Акцизний збiр" зазначати в окремих ячейках електронної таблицi Excel фактичнi та умовнi суми збiльшення митних платежiв в результатi прийнятих класифiкацiйних рiшень. У колонцi 10 - "Примiтки" вказувати N та дату ВМД, згiдно з якою оформлено товар, або вказати причину, з якої не було проведено митне оформлення (п. 11 Порядку).

     Iм'я файла електронної копiї щомiсячного звiту (додаток 4 до Порядку), в тому числi i в архiвному виглядi, викласти таким чином: "***##kt" ("***" - першi три цифри коду митницi, ## - порядковий номер звiтного мiсяця, kt - обов'язково латинським шрифтом; в iменi файла з аналiтичною довiдкою - замiсть "kt" лiтери латинського алфавiту "an"). Не допускається iменування файлiв iншими iменами та адресування на iншi поштовi скриньки, крiм вказаної "DMS Upr nomenklaturi", та захист на весь файл або окремi ячейки. Перед вiдправкою електронної копiї необхiдно перевiрити файли на вiдсутнiсть комп'ютерних вiрусiв.

     В аналiтичну довiдку (п. 17 Порядку) обов'язково включати заповнену таблицю, наведену у додатку 2 до даного листа (файл dod2- 782.doc).

     Додатки: Додаток 1 - файл dod1-782.xls; Додаток 2 - файл dod2-782.doc.

Заступник Голови Служби О. П. Шейко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.