ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

Про порядок введення в дiю Закону України "Про нотарiат"

     Верховна Рада України постановляє:

     1. Ввести в дiю Закон України "Про нотарiат" з 1 сiчня 1994 року.

     2. До приведення законодавства України у вiдповiднiсть з Законом України "Про нотарiат" застосовуються акти законодавства України в частинi, що не суперечить цьому Законовi.

     3. Встановити, що без стажування i складання квалiфiкацiйного iспиту до нотарiальної дiяльностi допускаються нотарiуси, якi на день набрання цим Законом чинностi працювали в державних нотарiальних конторах, а також посадовi особи Мiнiстерства юстицiї України, управлiнь юстицiї Ради Мiнiстрiв Республiки Крим, обласних, Київської i Севастопольської мiських державних адмiнiстрацiй, робота яких безпосередньо пов'язана з керiвництвом та контролем за дiяльнiстю нотарiату.

     Управлiння юстицiї Ради Мiнiстрiв Республiки Крим, обласних, Київської та Севастопольської мiських державних адмiнiстрацiй вправi продовжувати строки дiї трудових договорiв з державними нотарiусами, якi не мають вищої юридичної освiти i призначенi на посаду до введення в дiю Закону України "Про нотарiат". Дiя трудових договорiв у таких випадках може бути продовжена на строк не бiльше одного року з моменту набрання чинностi цим Законом, а щодо осiб, якi навчаються у вищих навчальних закладах (унiверситетi, академiї, iнститутi) - до закiнчення навчання.

     4. Кабiнету Мiнiстрiв України до 1 квiтня 1994 року:

     внести на розгляд Верховної Ради України пропозицiї про приведення законодавчих актiв України у вiдповiднiсть iз Законом України "Про нотарiат";

     привести рiшення Уряду України у вiдповiднiсть iз цим Законом;

     розробити i затвердити нормативнi акти, необхiднi для виконання положень цього Закону;

     забезпечити перегляд i скасування мiнiстерствами i вiдомствами України їх нормативних актiв, що суперечать вказаному Закону.

     5. Органам мiсцевої державної адмiнiстрацiї привести прийнятi рiшення у вiдповiднiсть iз Законом України "Про нотарiат".

     6. Рекомендувати органам мiсцевої виконавчої влади Республiки Крим, областей, мiст Києва та Севастополя сприяти видiленню примiщень для нотарiусiв, якi займаються приватною нотарiальною дiяльнiстю, з наданням пiльг щодо стягнення орендної плати.

     7. Вважати таким, що втратив чиннiсть, Закон Української РСР вiд 25 грудня 1974 року "Про державний нотарiат" (Вiдомостi Верховної Ради УРСР, 1975 р., N 1, ст.4; 1979 р., N 39, ст.497).

Голова Верховної Ради України I.ПЛЮЩ

м. Київ
2 вересня 1993 року
N 3426-XII

Вiдомостi Верховної Ради України вiд 28.09.1993 - 1993 р., N 39, стаття 384

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.