ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

вiд 06.02.97 N 11/3-1101

 

Начальникам регiональних митниць
Начальникам митниць


Щодо Угоди мiж Україною та Латвiйською Республiкою про вiльну торгiвлю

     Для керiвництва в роботi надсилаємо Угоду мiж Україною та Латвiйською Республiкою про вiльну торгiвлю, пiдписану 21 листопада 1995 року, Протокол А та Додатки I, II, III, IV, V до нього, якi є невiд'ємною частиною цiєї Угоди.

     Угода мiж Україною та Латвiйською Республiкою про вiльну торгiвлю набула чинностi з 15 сiчня 1997 року.

     Вiдповiдно до Угоди товари походженням з Латвiйської Республiки звiльняються вiд обкладення ввiзним митом за умови дотримання правила прямого транспортування (стаття 14 Протоколу А) та засвiдчення походження сертифiкатами перемiщення форми EUR.1 (Додаток III до Протоколу А) та форми EUR.2 (Додаток IV до Протоколу А), завiрених печатками Латвiйської Сторони. При цьому сертифiкат перемiщення форми EUR.1 приймається також у тому випадку, коли вартiсть товарiв не перевищує 3000 ECU на одну вiдправку.

     Угода застосовується до товарiв, якi пiдпадають пiд товарнi групи з 25 по 97 Гармонiзованої системи опису та кодування товарiв походженням з України або Латвiйської Республiки (стаття 3 Угоди).

     Податок на добавлену вартiсть, акцизний збiр та митнi збори справляються з латвiйських товарiв у встановленому порядку згiдно з чинним законодавством України.

Заступник Голови Державної митної Служби С.Яценко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.