ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

07.03.2003р. N 11/6-20-3460-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць та митниць


Про посилення контролю за операцiями з давальницькою сировиною цукром-сирцем

     За наявною в Держмитслужбi iнформацiєю, мають мiсце непоодинокi випадки незаконної реалiзацiї на внутрiшньому ринку України цукру, виготовленого iз давальницької сировини цукру-сирцю, що пiдлягає обов'язковому вивезенню за межi митної територiї України.

     За такою схемою пiд час здiйснення операцiй з давальницькою сировиною суб'єктами зовнiшньоекономiчної дiяльностi на українських заводах здiйснюється переробка цукру-сирцю тростинного, а готова продукцiя реалiзується на внутрiшньому ринку. На виконання ж зовнiшньоекономiчного контракту в якостi готової продукцiї вивозиться цукор, виготовлений iз цукрових бурякiв урожаю поточного року.

     Листом Держмитслужби вiд 30.10.2002р. N 11/4-10-10258 "Про ввезення в Україну цукру в якостi давальницької сировини" було доручено посилити контроль за дотриманням суб'єктами зовнiшньоекономiчної дiяльностi чинного законодавства та запровадити вiдповiднi перевiрки. Проте, станом на кiнець березня 2003 р. вiдповiдних заходiв вжито не було.

     З огляду на викладене, вимагаю:

     1. Iз застосуванням можливостей митних лабораторiй, забезпечити проведення обов'язкових експертних дослiджень ввезеної давальницької сировини на предмет встановлення хiмiчного складу та коду товару, згiдно з УКТ ЗЕД.

     2. Запровадити комiсiйне оформлення вантажiв готової продукцiї, що була вироблена на митнiй територiї України з давальницької сировини цукру-сирцю та вивозиться за її межi. До складу комiсiй включити спiвробiтникiв вiддiлiв тарифiв та митної вартостi, власної безпеки та Вiддiлень або Служб по боротьбi з контрабандою та порушеннями митних правил.

     3. Забезпечити проведення регулярних перевiрок, спрямованих на встановлення фактичної наявностi давальницької сировини цукру-сирцю та готової продукцiї, яка з нього виробляється i пiдлягає вивезенню за межi митної територiї України, на заводах, що здiйснюють переробку.

     Про результати вжитих заходiв доповiсти до 30.03.03р.

Заступник Голови Служби Ю.М. Дьомiн
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.