ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

вiд 30.10.2002 р. N 11/4-10-10258

 

Начальникам регiональних митниць
Начальникам митниць


Про ввезення в Україну цукру в якостi давальницької сировини

     За iнформацiєю, що надiйшла вiд Мiнагрополiтики, пiд час здiйснення операцiй з давальницькою сировиною суб'єктами зовнiшньоекономiчної дiяльностi на українських заводах здiйснюється переробка цукру-сирцю тростинного, а готова продукцiя реалiзується на внутрiшньому ринку. На виконання ж зовнiшньоекономiчного контракту в якостi готової продукцiї вивозиться цукор, виготовлений iз цукрових бурякiв урожаю поточного року. Таким чином, порушуються вимоги статтi 1 Закону України "Про операцiї з давальницькою сировиною у зовнiшньоекономiчних вiдносинах" та Закону України "Про державне регулювання виробництва i реалiзацiї цукру".

     Зафiксовано випадки порушення суб'єктами пiдприємницької дiяльностi умов зовнiшньоекономiчних контрактiв на переробку давальницької сировини, зокрема факти реалiзацiї без дозволу митницi цукру, ввезеного в якостi давальницької сировини для виготовлення кондитерських виробiв.

     Враховуючи вищезазначене, вiдповiдно до положень Митного кодексу України, з метою забезпечення своєчасного i повного внесення до державного бюджету податкiв i зборiв, справляння яких згiдно iз законодавством покладено на митнi органи, та недопущення порушень суб'єктами зовнiшньоекономiчної дiяльностi чинного законодавства, начальникам митниць необхiдно запровадити перевiрки дотримання суб'єктами зовнiшньоекономiчної дiяльностi заявленого режиму переробки давальницької сировини на митнiй територiї України.

     Додаток: лист Мiнагрополiтики на 1 арк.

Заступник Голови Служби П. Пашко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.