ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

вiд 05.12.97 N 11/6-11608


Щодо митного оформлення сiльськогосподарської продукцiї, що ввозиться в Україну громадянами

     У зв'язку з численними запитами органiв виконавчої влади, установ, органiзацiй та громадян стосовно митного оформлення сiльськогосподарської продукцiї (зокрема товарiв, що входять до 10 групи ТН ЗЕД), що була ввезена в Україну як натуроплата, отримана громадянами України, якi працювали за кордоном, повiдомляємо.

     Ввезення (iмпорт) в Україну сiльськогосподарської продукцiї (сировини та продуктiв) суб'єктами пiдприємницької дiяльностi та громадянами здiйснюється вiдповiдно до Закону України вiд 17.07.97 р. N 468/97-ВР "Про державне регулювання iмпорту сiльськогосподарської продукцiї", який набрав чинностi з 07.10.97 р. Вiдповiдно до статтi 1 Закону для фiзичних або юридичних осiб скасовано пiльги по сплатi ввiзного (iмпортного) мита, якi надавались iншими законодавчими актами України при ввезеннi товарiв, зазначених у 1-24 групах Товарної номенклатури зовнiшньоекономiчної дiяльностi.

     Товари та iншi предмети, крiм алкогольних напоїв, тютюнових виробiв, транспортних засобiв, у тому числi запасних частин та шин до них, що ввозяться (пересилаються) громадянами в Україну, на суму, що не перевищує 200 екю, а вартiсть одиничного неподiльного предмета, якщо не перевищує 300 екю, оподаткуванню не пiдлягають вiдповiдно до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 27.08.96 р. N 1010 "Про вдосконалення порядку ввезення (пересилання) громадянами предметiв (товарiв) в Україну". Ця норма не є пiльгою, а тому повинна враховуватись при стягненнi належних платежiв при ввезеннi в Україну сiльськогосподарської продукцiї. При цьому у разi перевищення зазначених норм декларування здiйснюється iз загальної вартостi товарiв та iнших предметiв.

     Прошу термiново довести цю iнформацiю до всiх заiнтересованих установ (держобладмiнiстрацiй, органiв виконавчої влади, органiзацiй) та громадян.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.